Леле не сакам да мрчам за туѓи радости, ама стварно не ја сфаќам поентата на ова. Бебето ќе биде или машко или женско, не може нешто трето да искочи, па ај као нешто изненадени ќе глумиме. Ја па мислев само да е здраво и живо е битно.
Мене не ми е јасно зошто родителиве се изненадени, а тие го знаат полот и тие ја спремаат забавата? Од што се изненадуваат?
Не го знаат. Кажуваш на гинекологот да го напише полот на ливче и во плик и го дваш на некој што ќе го организира тоа
Дали ќе може да ја активирате темата за аватари и да ставите некоја убава слика за аватар,да не ставам само јас слики https://forum.femina.mk/threads/aватари.2782/
Претпоставувам дека не го знаат полот, ама тоа скокање кога е машко детето ми е мизерно. До кога ќе се смета женското дете за помалку вредно од страна на мажите. За жал сеуште ги има вакви дегени. А оваа забава што ја прават првпат кога гледав видеа, пред неколку години стана актуелно, ми се згади . Гледам после 3-4 год актуелно е и кај нас, инспирирана од објавата што ја видов на фб кај пријатели, како мажот скока како мајмун оти е машко, само што не се тресна од земја.
Јас искрено мислам дека повеќето веќе не гледаат на тој начин на машко и женско. Пример ако ти сакаш машко дете, инстиктивно ти доаѓа да се израдуваш дека ти се исполнила желбата, така да кажам. Не значи автоматски дека би го сметала женското дете за помалку вредно. Сигурно има и такви де, ама во моја околина, баш спротивното е, повеќето машки/мажи преферираат да добијат ќерка.
Се радуваат и за машко и за женско, затоа не гледам која е поентата, на крај пак ќе скокаат од среќа, ќе се гушкаат на видеото. Ама јас не гледам поента во ништо поврзано со деца па која сум да кажвам. Ако им е ќеф нека си прават, само да не е за да видат фб пријателите колку сме модерни.
За видеото што си го изгледала не можам да коментирам, не велам дека не е така. Инаку сум гледала доволно, и не го делам твоето мислење. Напротив, сум го забележала токму спротивното, мајки што повеќе се радуваат на розови балончиња отколку на сини.
Ја читам темана за снаи и свекрви и просто ми паѓа незгодно пред мојава идна свекрва што е апла фина со мене оти пред да ја запознаам, психички се спремав за ултра мега лоша личност и уште мислам дека потајно кова некој подмолен план. Е за во иднина дали ќе ги покаже роговите, времето ќе покаже.
Јас чекав, чекав, чекав... еве веќе пола деценија пројде, жената е топ. Повеќе со нејзе, него со син и имам разбирачка.
Леле колку си dirty на тастатура ццц. Ме изненади ! Па шо че му прам на Филипче, да не му ја целовам келешкана..