Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    91
    СДП како може да направам да ми стигнуваат пораки од фејсбук на мобилен за нотификации исл ??

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Искрено, неам поим. Само знам дека една моја другарка.. активираше, и после де-активираше.. Дека на секое и ѕвонеше телефонот, за секој поук, лајк.. х)
    https://www.facebook.com/settings?tab=mobile Мислам дека е ова, ама не сум сигурна. :!:

3. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    СДП кај беше темата кадешто феминките имаа ставено слики од накит и сл. што сами изработиле? :^)

4. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    мислам дека мислиш на оваа тема :)
    moda-i-stil/napravi-sam-garderoba-nakit-t4101/

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    На Sarasweet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Сам си бираш од што сакаш да ти стигаат пораки. Ако не сакаш од боцнувањата може да си направиш да не ти стигаат од нив. Само кој ти пишал на ѕид, коментирал на објава, слика и сл.
    Незнам како беше, само знам дека треба да пишеш порака, па ти стига повратна порака со некој код. Побарај во корисничка сметка, ќе најдеш сигурно.

7. Sm.real

Sm.real Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    64
    СДП во која комбинација иде сникерс сладоледот? Може со киви и банана ?
    Слушнав муабети на едни девојки на минување дека се сладоледот се комбинирал нз што па да си прашам.. :$

8. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Сакам да прашам доколку некој знае да ми помогне. Ми се намокри мобилниот у вино пред 2 саати, се уклучуваше( а сега веќе не) и тачот не работи...Ја извадив батеријата, се, го исушив ама кога го уклучив цел екран е како со облаци, шарен..Ако некој знае да ми каже што да му напраам, како да го опраам многу ке бидам благодарна.. :worried:

9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Знам кога ќе паднел телефон во течност, со правосмукалка да се проба да се вшмука водата, па после со фен да се исуши. Али колку пали ова не знам.
    Само одма требало да го изгасиш и да не го палиш додека не се исуши. Тоа знам, а за другово не сум пробала :D . Ако не пробај и сега ништо не губиш :lol:

Едит Знае ли некој дефиниција за дебил? Онаа по психлогија што се учи. Не се сеќавам на неа, а ми треба :D

10. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    трбало да го исушиш со фен или да го ставиш во ориз да ја собере влагата и после 1 ден можеби да го вклучиш а сеа можеби и отишол :^) ама ако има гаранција исуши и однеси го мош и нов ќе ти дадат :lol: :rofl:

11. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Го исклучив, го отворив бришев дував, што не му направив..Ќе го остаам цела ноќ отворен така па утре на сервис ќе го носам. А колку ќе кошта..е тоа , другарка ми ќе си го плати, она го потопи :@ :evil: ( околу 2-3 000 било..) Фала мнногу, ќе видам дали ќе го средам сама.

12. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Отвори го, значи капакот доколку можеш и од подалеку дувај го се фен. Подалеку зборувам за некои 30-40 cm ама немој блиску, да не стопиш нешто. Дувај го 10-15 минути, и остави го после уште едно 10-15 добро да се излади. Пробај да го уклучиш после.
    Ако несака дувај го уште малку и остај го така отворен до сабајле, не би требало ништо да му биде од водата т.е. виното. Е сеа зависи колку си го намокрила, но јас со еден мој телефон влегов во езеро, ме џитнаа и после 2-3 саати сушење си проработи. Ако не ти се спие пробај така суши, па остај да се излади, па пак. Од топлината течноста ќе испари и не би требало ништо да му биде.
    Но ако можеш и цел расклопи го, извади батерија, маска, копчиња, значи се што има, така полесно ќе се исуши.

А ако не работи, остај го на прозор така расклопен, нека седи на сонце некој ден би требало тогаш да проработи ;) .

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Прво правило за мобилни: НИКОГАШ не ги сушете со фен, така се прегоруваат (се топат) оние понежните делови од кои што е направен телефонот.
    Второ: откако ќе се намокри со/во вода, ВЕДНАШ се вади батеријата, маската, што е можно повеќе да се разглоби телефонот и се остава сам да се исуши.
    Трето:кога веќе барате совети, добро би било да ги побарате пред да ја направите бељата по бељата. :D

И гаранцијата не го покрива тој дефект на телефонот.

14. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Вечерва ќе го оставам отворен, сам да се суши.Ако утре не се оправи ќе го носам на сервис...
    Инаку, многу, ама многу се натопи. Свиреше музика и другарка ми го пикна во чаша со вино и уште свиреше и одма го извадив и го отворив...Фала ви многу. Ќе видам што ке испадне.. :|

15. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    нема да дознаат тие дека го бркнала во течност ќе каже дека престанал да работи :rofl:

16. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Многу ми пукаат капилари во очите. Нема нема па ќе ме запече и ќе видам црвено окото. Што да правам да не ми пукаат? :envy:

И пак за ова. Дефиниција за дебил? По психологија обично се учи. :wasntme: Се напнав значи

17. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Работат во недела новото џамбо, рамстор и гтц? Ако работат до колку :?:
    Знам дека прашањето е одговорено мнооогу пати, ама неможам да барам сега.

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Најдобро ти е на очно да си одиш!
    Мене еднаш ми пукна капилар на носот, бре! :lol:
    И затоа, матичната ме прати на кожно, така да окото е покомплициран дел од телото, неможеш да земеш ако ние тука непто ти препорачаме! Сепак оди си на очно... ;)

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас сакам на прашам како можам да направам ПРИНТСКРИН?
    Го знам тоа копчето на тастатурава PRTSC SYSRQ, ама после што ? :^)

20. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    CTRL PrtScr и после само Paste ќе треба да направиш негде :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.