Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Ууууууууу да ме испрателе со Бијонсе заедно, сега немаше да бидам на форумов и да пишувам. Ќе ја молев да стане лезбејка :inlove:

:lol:

2. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Ууууууууу да ме испрателе со Бијонсе заедно, сега немаше да бидам на форумов и да пишувам. Ќе ја молев да стане лезбејка :inlove:

:lol:[/quote]

А Ријана не ја каниш да ви се приклучи на трисам а? :lol: ...ццццц...И што треба да прави девојчето да ве гледа одстрана и да ви пее ТЕ АМОО,ТЕ АМОООО....ќе ја стрвите само.Не е фер :geek:

п.с. Сори за неправилното цитирање...ми се утна :tmi:

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

СДП каде е таа тема и мислења за Бијонси, Ријана и ѓаволот? :o
    Да се посмеам и јас малку, де...

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Отиде во феминскиот Комуналец, таму побарај ја ;) ја избришаа на време :)

LivingGlam likes this.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

СДП,кои можат да бидат последниците од несоницата?и како да се лекува?веќе подолго време со во депресија...2 месеци скоро..имам проблем со спиењето..скоро исто 2 месеци ме мачи и депресијата и несоницата...навечер пред да си легнам ме фаќа страв да заспијам...преоптеретен ми е мозокот..и само што ќе заспијам се разбудувам за 2-3 саати и потоа пак ќе легнам и пак истото..чувствувам притисокот ми паѓа..не можам ни да преспијам....

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Прашај матичен лекар тој најубаво ке ти каже и ке ти препише терапија доколку има потреба од такво нешто. Свати си го проблемот како сериозен

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

СДП дали машките се плашат да влезат во врска или едноставно не сакаат да се обврат и да зависат само од ЕДНА девојка? :(

8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Мажите се плашат од тоа дека ќе се заљубат и ќе бидат оставени :!: Затоа се праваат јаки а уствари се многу понежни и поранливи и од женските ;)

Gordana10 and SexyLady like this.
  9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Најверојатно е така Мисс... :nod: но зошто едноставно не се искрени? Можеби се плашат да го искажат своето мислење исто така... кој ги знае. Претпоставувам дека никогаш нема да ги сфатиме нив, ни они нас... :?:

* И СДП пред некој ден видов една тема каде што машки член на Фемина советува во врска за љубовта - од машка гледна точка? Каде беше таа тема? :)

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Машките тешко прифаќаат обврски па затоа се плашат

11. Hipica

Hipica Форумски идол

SexyLady likes this.
  12. karina8

karina8 Популарен член

Сдп може ли некој да ми помогне во врска со една презентација, ме отече сестра ми |( Треба да направи презентација за некоја компјутерска програма, било која (фотошоп, скајп, мсн исто така влегуваат во игра) ама никако да најде пообемен материјал..Ако некој има некој проект или презентација во врска со било која програма, ќе го замолам да ми прати ЛП..или пак ако знаете некој линк каде има подетални информации за соодветната програма.Се утепавме до барање ама само една страна максимум наоѓаме, а презентацијата треба да биде барем 7-8 страници :worried: ануоне :?:

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДП дали некој знае колку чини зелена игуана и доколку некој чувал дали е тешко за чување ? Многу сакам да си чувам дома. :)

14. viki44e

viki44e Популарен член

Една другарка има,па ќе ја испрашам се па ќе ти пишам!! :*

15. karina8

karina8 Популарен член

Игуаните не се воопшто лесни за чување... Прво растат огромни ( над 2 метри), второ терариумот мора да е минимум висок колку што е игуаната, а широк мин. 2 пати од нејзината големина ( без опашот ). Мора прво да размилиш дали имаш простор за терариум висок над 2 метри и исто така толку широк.
    - И покрај тоа што општо рептилите важат за издржливи животни кои не бараат многу грижа, тоа не е воопшто така... За почеток, мора да има топол и „ ладен “ дел во терариумот. Топлиот,односно делот под сијалиците треба да биде 31-32 степени, а другиот дел од терариумот 27-28 степени. Мора да има ува/увб сијалица, посебна за игуани ( кои за жал кај нас е прилично тешко да ги начекаш зошто ретко ги носат ). Друго битно за овие животни е тоа што се ВЕГЕТАРИЈАНЦИ ! И покрај тоа што на некои безвезни сајтови ќе сретнеш дека може да им се дава и животинска исхрана, немој да го применуваш тоа ! Така само значително многу ќе го скратиш животот на твоето милениче ( први на удар се бубрезите ).
    - Друг проблем со овие животни може да биде нивното припитомување... Како бебиње се неверојатно тешки за припитомување и ќе ти биде потребно МНОГУ трпение и време ако земеш бебенце. Но сепак најубава возраст е кога се бебиње ( и покрај тоа што ти треба да ја навикнеш на допир, па дури после подолго време да добие доверба во тебе ) . Тоа бара огромна посветеност ( и болка на моменти ), но верувај, се исплати секој угриз и секое мавање со опаш за тоа што јас го имам денес покрај мене, а тоа е едно прекрасно зелено суштество што кога ќе го пуштиш низ соба, малку шетка и после трча до тебе и ти се закачува и ужива - спие !
    - Нормално низ нашите пет-шопови може да најдеш и постар примерок кој е веќе питом, но сепак изборот останува на тебе !

Еве еден неверојатен сајт за зелени игуани што е супер за почетници:
    http://www.greenigsociety.org/
    Тука би требало да најдеш се што те интересира. Има и дел за исхраната каде што пишува што се може да јаде, што несмее, како, колку и сл.

- Само убаво размисли дали си спремна за вакво животно, зошто нормално, најлесно е да се купи, но понатака е многу труд, време, пари...

А живеат 25-30 години, што значи планирај ако земеш бебе дека поголем дел од животот ќе биде покрај тебе, нормално ако добро ја чуваш . Значи ако земеш мала игуана, ќе менуваш кафези според тоа како расте. Тоа значи дека на почетокот ќе менуваш од прилика на 10 месеци. Кафезот мора да биде пропорционален со големината, затоа што ако ја ставиш во голем или помал кафез, ќе биде под стрес, може да се изгуби во просторот, да престане да јаде, да биде поагресивна и сл.

Е има и еден период што сите луѓе кои чуваат игуани го мразат ! Тоа е периодот на парење ( после третата година ). Игуаните се многу територијални животни и често ќе пробаат да доминираат. Доколку тоа не го совладаш ќе завршиш со неверојатно агресивна игуана ( верувај имам една таква т.е. таков ). Одкако ќе свати гуштерот дека ти си доминантен се ќе биде во ред до периодот на парење... Тогаш може преку ноќ да се смени и да стане поагресивен... А угриз или удар со опаш од голема игуана БОЛИ ! Имаат и антикоагуланси во плунката, што значи дека долго време после угризот ќе тече крв...
    - Несекогаш овој период е толку драматичен, но сепак мора да ти го напомнам. Доколку се остави игуаната ( посебно мажјак ) на раат за тоа време, не би требало да има никаков проблем...
    Поздрав

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Кога веќе сакаш такво животинче, подобар избор би ти бил камелеонот, за нивните услови за живеење незнам многу, и не растат многу големи... на pazar3.com среднав камелеончиња за 40 евра :) ефтино!

17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

За игуаната нема да можам да ја чувам, единствено ако не сакам да спијам со неа во терариум. :D
    Штета, ептен ми се убави. Ајде може кога ќе пораснам, еден ден. :) А башка што и бара многу финансии.

Фала ти, те изнамачив со пишувањево.
    На камелеон не сум се сетила. Ќе ѕирнам нешто на нет, па ако се заинтересирам повеќе ќе поминам до пет шоп.
    Фала ви многу. :*

18. macence85

macence85 Популарен член

Секундарно ми помина и мене желбата за игуанче :lol: Ама со колку посветеност имаш пишувано карина ,алал да ти е..се гледа дека мн си го сакаш гуштерчето ;)

19. Offspring

Offspring Форумски идол

СДП каде ја снема Тенна? Баш интересна ми беше...

20. skyAngel

skyAngel Популарен член

Цел ден ме боли главата уште кога се разбудив. :worried:
    Наспана сум , најдена ,немам некој проблем не знам зш толку многу ме боли.
    Дај кажете некаков лек ?

Thread Status:
Not open for further replies.