Што ќе ти е дечко кој има девојка, а пишува на друга? Да те сакаше ќе се бореше за тебе. Што ако утре е со тебе и не е нешто заадоволен од тебе па и пише на неа? Зошто самите се горите? Јас разбирам да не бираш средства за некој што те сакал и се докажал или да сфатил дека те сака сеуште тебе па да раскине, да биде маж и да ти пише и да те побара. Ама вака тој си има сигурност, па ти крши глава барајки средства. Шо знам. Размисли два пати.
Ne mozam da go zaboravam . Se sekavam na ubavite momenti . Ponekogas ne znam ni zosto mu se skarav . Mi nedostiga negovata dobrina ,nasmevka,pregratka, mi nedostigaat site ubavi migovi . No me koci pomislata deka povtorno ke dojdi do ova . Deka imalo pricina . No kako da se pomiram? Kako da go zaboravam koga jas sum taa koja mu naogase mani ?neli bi trebalo da e polesno za toj koj raskinuva? Bi sakala da mozam da go vratam vremeto koga bevme mnogu srekni ...
Ти недостига затоа што далечината придонесува за негово идеализирање во твоите мисли. А сигурно не било идеално штом си решила да ставиш крај in the first place. Совет е само да си најдеш некоја преокупација, некоја активност со која ќе се занимаваш за да не размислуваш и понатаму за тоа. Како што ќе минува времето ќе сфатиш дека всушност крајот бил правилниот избор и нема ниту да се запрашуваш дали си избрзала со одлуката.
Здр...Имам напишено пред 2 месеци кога раскинав со дечкото..Е сега стварно многу ми е тешко.. Еден ден после тоа го оставив и му пишав, го молев дури да се смириме, но рече изгубил чуства..А раскинавме бидејќи не сакав да си пишува со многу девојчиња, и фактички му сметаше што бев љубоморна...а ми ветуваше како многу ме сака, ми симнуепе ѕвезди а ме откачи преку една ноќ, и да наведам дека живее во друга држава, кога беше во нашата, 24.7 заедно...А потоа мн се смени, кога замина слабо пишуваше, рече немал време и се...Дури и се извинував, ама се залудно, се одалечи од мене, еве му дадов простор надевајќи се дека ќе сфати, и ќе ме побара но нее...А не можам да издржам веќе; еве и набрзо се враќа во Македонија, помислата дека нема да го гушнам ме убива...Ве молам советИма ли шанса да ми се врати?? Знам ќе речете не ми треба ама мене многу ми треба, навистинаа...И извинете за долгиот пост.
Дали ако се видиме во живо има шанса, да му се вратат емоциите? Дали да го повикам да збориме иако паднав ниско, во неговите очи, знаеше дека плачам секоја ноќ а не се замараше за менеНе знам каква гордост има
А ти малку немаш гордост ? Тешко ти е сега ама ке ти помине верви сите сме поминале низ такви работи. Само повеке ке се понижиш а ништо нема да се смени
Не те сака, колку и тоа болно да ти звучи. Да те сакал немало вака да се понаша. Мораш да продолжиш со животот без него, не можеш со сила да го натераш да те сака. Џабе е.
И да бидете повторно заедно не верувам дека ќе биде исто како порано. Ако нема чувства за тебе остави го и замини си, не ти е потребен таков човек, имај достоинство. Знам дека звучи клише ама боли и ќе помине, се поминува. Не си ја погазувај гордоста девојко, не вреди.
Нешто можиш да го лепиш само одреден број пати, ама не можиш со сила да му ставиш на некој да има одредени чувства. Ако ладел, шансите се дека нема шанси да бидите заедно и „да ти се врати“. Само ме интересира овој дел: Романтично пишење или другарско? Не мора да ми одговориш. Е нешто на кое ќе сакаш да поработиш на себе, доколку е второто.
Zdravo devojki mi treba edno vase malo mislenje.. So decko mi raskinavme vcera a idevme 6 ipol meseci vo slucajov sum jas vinovna i priznavam deka mi nedostiga no ima edna poraka “ Sekogas se vrakaat “ sakam da slusnam vase mislenje. Inace tipot ne saka da go lazat i da go pravat na lud i zatoa nemam doverba vo toa deka ke se vrati no sepak sekoe mislenje bi mi bilo dobredojdeno
radi toa sto sum jas vinovna… i mislam deka do sea vakov ne sum imala… dobar , predobar, vnimavase na se i bev srekna premnogu
go izlazav da a toj mrazi lagi i krienje raboti i sea ne. e problem da mi prosti samo nekel povtorno da bide povreden… misli deka povtorno ke go povredam
Знаеш дека со лаги лесно се губи довербата? После и се да кажуваш точно, нема да ти верува. И да ти прости ништо нема да биде исто, ќе се сомнева во тебе а врска со недоверба не се гради. Дај му време, и гледај во иднина да не го повториш тоа. Јас искрено лага, посебно ако е сериозна нема да простам. Ама тоа сум јас. Остави му простор, види што ќе одлучи. Не го притискај.