Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да сум повторно со бившиот

Дискусија во 'Разделби' започната од emilijakaraivanova, 6 јануари 2010.

1. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Како ли да се смирам со бившиот?

Немој да се понижуваш ,да го прашуваш повторно.Да сте биле подолго време заедно,да си згрешила нешто ДА.ама вака? па не си ти ништо крива.И додека се моткаш околу него,додека го прашуваш нема ни да помсли да се смири со тебе.Машките се деца..Батали го.Чим он се прави како да не те знае прави го и ти тоа.НИ здраво ни поглед,ништо.како да не постои буквално.Немој да потклекнеш,игнорирај го.ке видиш за некој месец сам ке ти дојде,ако се правиш буквално како да не го знаеш.ако те праша нешто во школо не викам да го игнорираш,само ладно ДА,НЕ. и мој советт,не е у твоја корист да се смириш со него.НИкогаш,не вреди пак да поминуваш низ истово.знам дека е тешко ама пробај да го преболиш :)

2. Bella.09

Bella.09 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2

Може би така е како што викаш ти, може би сум си увртела во глава дека е така, но сите негови останати постапки водат кон тоа. Иначе тој е многу горд и да сака нешто нема да признае од инат. А и јас му бев прва девојка ако може да се рече за нешто поозбилно и ми кажа дека само мене ме сакал искрено а со другите му било онака само и знам дека не ме лажеше, но зошто кога тргна све најдобро он посака да раскинеме онака наеднаш ?! :/

Па така и се правам. Исто ко да не ни постои. Како и пред него така и пред сите други останати. :/

3. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Како да го вратам бившиот?

Девојки ми треба совет!
    Значи вака.Јас и дечко ми бевме заедно 1 година и 2 месеци.Многу се сакавме но јас кон крајот на нашата врска станав многу напорна и љубоморна бидејќи многу го сакав.Тој ме имаше изневерено но сепак знам дека ме сакаше.Кога се разделивме си кажавме многу тешки зборови, навреди, пцовки и слично.После нашата разделба јас си имав и друг дечко но не го засакав и се разделивме.Мислите ми беа кај предходниот значи 6 месеци по нашата разделба тој ми се извини и станавме другари, но на една наша средба не можевме да ги смириме емоциите и се смувавме.Нон стоп се допишуваме на фб.Дајте ми совет што мислите дали уште ме сака и како да се однесувам за да може да се вратиме пак во врска :D

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908

Џемиле, бивш значи бивш со причина. Кога од прва не биднало, што сега пак сакаш, мислам и што ќе биде пак кога ќе се вратите? Како прво тој те изневерил. А второ, велиш како да се однесувам? Мислам дека и да се вратите, пак ќе биде прозорци. Пак ќе дојдете до таа точка каде ќе биде истото. Или имаш на претек време, па ти треба забава или ја втората сезона стварно не сум ја гледала.

На kika.dragan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360

Ме изнасмеја Џемиле хаха :D :D :D

Иначе бурни времиња :^) , чим те изневерил, чим имало навреди пцовки и слично, а и поминало толку време сметам дека подобро би било да остани како шо е. Време лечи СЕ! во меѓувреме- Осман! :rofl:

На Dark artist и kika.dragan им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091

Богами на тебе ептен ти се бурни времињава хахаха
    Јас мислам да не паѓаш на ист камен два пати.

7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Значи и двајцата сте направиле грешки, ти со тоа што си станала посесивна и љубоморна, а тој со тоа што те изневерил... претпоставувам едното е последица на другото, само кое е кое не сум сигурна.
    Мислам дека и да пробате да почнете одново, ќе си префрлате еден на друг за грешките кои сте ги направиле во минатото, обично така оди тоа.... би сакала да грешам, но сум го искусила, затоа сум реална, ќе биде убаво некое време, но при првата кавга ќе излезат на површина сите причини кои довеле до раскинувањето претходниот пат.
    Сигурно го знаеш она “Нешто кога ќе се скрши, можеш да го залепиш, но секогаш ќе се познава каде било скршено“

8. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Луѓе, бившите секогаш се грешка. Секогаш. Некогаш се толку убави и слатки што мораш да ги пробаш пак, и се надеваш дека ќе биде поинаку, некогаш и навистина е поинаку, ама крајот секогаш доаѓа, секогаш е ист.
    Секогаш е исто, секогаш е грешка.
    Книгата е веќе напишана и завршена, а вие сте ја прочитале. И има некои книги што вреди да ги прочиташ по втор пат, и по петти пат, и тој секој пат поинаку ги доживуваш, ама зборовите во книгата си остануваат истите.

Сетете се што била причината за раскинување, и како сте се чувствувале тогаш, и после раскинувањето како ви било, и сами видете дали ви одговара повторно да поминувате низ истото.

Знам дека никој не може да ве убеди, и јас сум поминувала низ истото, џабе биле сите зборови, сите дела и докази, додека сам не решиш да прекинеш нема да прекинеш.
    Ама обидете се да размислувате трезвено, и обидете се да одолеете. Верувајте, ем помалку време ќе изгубите, ем оставате место за некој многу подобар.

На BabyStyle, glosipgirl, SiMpAtIcNaTa и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Леле колку се сложувам со мислењето на nymeria, секогаш е исто секогаш! Не се менува ништо исто како што си плачела минатиот пат, овојпат ќе плачеш тродупло зошто сама си изазивала да се смириш со истото да го наречам зло.. Бегај подалеку од бивши, не се менуваат. Колку и да фали колку и да си осамен ќе дојдат времиња кога тоа нема да е така. Зошто втроа шанса на стар дечко, кога има некој кој ја чека првата шанса. :)

10. CounterStrike

CounterStrike Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Како да го придобијам бившиот?

Бевме заедно скоро 2 години, многу се сакавме но за жал се разделивме..сега сакам пак да сум со него.. но незнам што да направам за да сум со него.. Ваше мислење? :)

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Ако многу сте се сакале,сега немаше да прашуваш како да се смирете! ;)
    Инаку која е причината за раскинот?
    Ако не е некоја преголема причина,и ако само гордост е во прашање,кога веќе сакаш да се смирете,побарај го.Покани го на кафе,и прашај го што мисли за идејата повторно да сте заедно.

12. CounterStrike

CounterStrike Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Па да сакавме се ама одлучивме да се разделеме оти не идеше веќе,а тоа нема врска со сакањето.

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Епа ако не одело,зошто мислеш дека повторното смирување би ги поправило работите?
    Тоа му доаѓа како згужваниот лист хартија,да пробаш да го исправуваш.
    Кога не оде не оде.Понекогаш не е доволно да се сакате само.
    Треба и почит,разбирање,доверба,компромис,поддршка итн итн.
    Ако тој до сега не бил иницијатор за смирување,си бил пасивен,најверојатно нема во предвид да се смирува.

14. CounterStrike

CounterStrike Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

До сеа многу пати сакаше да се смиреме. Секогаш он го правеше првиот чекор.

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Де просветли ме сега што е проблемот..
    Он сака да се смирете,а ти незнаеш како? |(

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012

Мн лесно, ќе му кажеш дека сакаш да пробате повторно или ако он праша ќе пприфатиш и готово.

17. MucenceS

MucenceS Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    devojki pomagajte ... jas sum stvarno vo nikakva situacijaa... so mojot bivsi decko so kogo ne sum veke 5 meseci idevme 5 godini.a u tie 5 godini dva pati raskinavme i sega tret pat koj sto mislev deka e konecen i deka ne go sakam... kako i minatite 2 pati i sega imam decko ama kako pominuva vremeto se poveke i poveke mi fali i svakam deka go sakam. sekoas sakav da izbegam da se trgnam od nego zatoa sto e mn negativen covek i agresiven no koa se raboti za mene sekoas bil premnogu dobar covek ... sega sme vo mn losi odnosi kako neprijateli a imam pregolema zelba da bidam so nego samo na nego mislam a znam deka e nevozmozno pak da se smiram so nego ..sto e do nego znam deka ke mi prosti ama kako ke prifatat moite doma i site ostanati ... devojki da mozam bi go vratila vremeto ama segaa ...pomagajtee :inlove:

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Три пати сте се скарале, значи има потенцијал и за четврти пат.
    Плус агресивен дечково.
    Кои ти се аргументите за да се смириш со него?

А и која беше причината поради која се скаравте?
    Иако, гледам 21 година имаш, со него си значи од кај некаде 16. Си била зелена тогаш, ама сега не си. Размисли со овој памет, а не со оној заблудениот од средношколските денови.

19. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    ве молам за помош очајна сум. имав кратка врска од пола година со личност која неможам да се помирам дека ја изгубив. врската беше супер имавме доверба,разбирање слога се сакавме неизмерно многу и јас незнам од кои причини ни самата неможам да си објаснам си дозволив да се глупирам со рандом дечко што го сретнав у дискотека а под глупирање мислам играв со него ме бакнуваше на врат се сликавме нешо безвезе и дечко ми дозна. ми раскина наведувајќи дека неможе повеќе да ми верува. молам и плачам оваа недела неможам да го натерам да ми прости ве молам за совет за било каков совет. неможам да замислам ни една ден без него. ме исполнува максимално тоа е неописливо....

20. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Пак да си играш со "Рандом дечкото " ;)