Во врска со темава сакам да кажам дека и родителите треба да помагаат на лица со самоубиствени нагони, а не поради тоа што ќе кажуваат комшиите да не ги пуштаат да се лекуваат. И они имаат одговорност. Сочуство.
Фала ви на сите за поддршката. Ова беше обид, преживеа, со телесни последици, а за психички да не зборуваме. Ќе има максимална поддршка, се надевам ќе успееме да не се повтори ова
Ги гледам лузните на раката. Скоро и да не се познаваат, заздравеле. Ама јас знам дека се таму... Секогаш ќе бидат таму да ме потсеќаат колку силна личност сум. Ве молам не се повредувајте, секогаш има некој што ве сака. Дозволете да ви помогнат, затоа што вредите. Сите ние вредиме и сите сме сакани.
навистина ми е жал. Посебно ми е жал кога станува збор за млада особа а да не речеам дете. Нека Господ во ја даде сета сила за да го пребродите овој тежок период.
Primi socustvo kako nekoj koj izgubil blizok so samoubistvo slobodno mozes da mi pises i da porazgovarame
никогаш не сум била суицидална но бидејќи имам висока емпатија можам да ги разберам до некаде како се чувствуваат.