Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    37.183
    Пиши на јутјуб Ana Bucevic и слушај

На browneyes_ и Diesel. им се допаѓа ова.
  2. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    6.437
    Nekogas se prasuvav zosto lugeto posegnuvaat po samoubistvo..deneska samo smognuvam sili da ne mislam na nego. Ne odi , kako da sum na kraj na silite..probuvam se, se boram kako lavica ....i pak ne odi. Izgubiv mnogu nesta. se izgubiv sebesi, umorna sum i nemozam da go najdam mojot mir.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    sto ti e?

4. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ја надгледувам темава долго време.
    На никој не му тече шампањско во животот.
    Ама да се одлучиш за самоубиство, треба да си доста храбар...самосвесно знаеш шо следува после тоа.
    Не знам...зар надежта ви умрела дека ке се поправат работите....дека утре е нов ден и дека има нешто шо се вика карма и тркало.
    Пробајте и во најголемата темнина,да видите барем трошка светло.

На SnowWhite8, Skorpija25, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    37.183
    Богами и јас прв пат да пишам во оваа тема. Некои викаат само слабите се самоубиваат, сега тука пишале храбрите. Ама едноставно во животот доаѓа ваков момент еве. Моментално не планирам да се самоубивам ама се плашам дека од се што ми се случува ќе дојде пак момент кога ќе посакам да се.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheDove

TheDove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Јас сум моментално во големи психички маки, но не можам да се самоубијам, се уште мислам дека ќе се подобрам.

На Волкот и Mateica им се допаѓа ова.
  7. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Треба помош?

8. TheDove

TheDove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Треба.

9. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ајде веднаш

10. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Јас секогаш велам дека ова е најслабиот, а истовремено и најхрабриот потег што човек може да го направи...
    Сите што се борите со овие мисли, слободно пишете ми мене, на било кој друг од тука... Тука сме ние, разговарајте со психолог, психијатар...
    Ако имате храброст да посегнете по СОПСТВЕНИОТ живот, зошто немате храброст да си помогнете и да се трудите да ги надминете проблемите...?
    Животот е еден и многу краток, не смеете да дозволите било што да ве спречи да уживате во секој миг од него...
    Уште еднаш, кому и да треба разговор, слободно нека ми пише!:l:

На xplady, Cvekarka, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.308
    Секогаш има друго решение. Дури и повеќе од едно.
    Само кога си во дупката внатре некогаш не можеш да ги видиш од твоја гледна точка.

На IRBBB и Diesel. им се допаѓа ова.
  12. Diesel.

Diesel. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Некој за разговор ако има ?

13. browneyes_

browneyes_ Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Кој почнал да ја слуша таа жена,никогаш повеќе нема да биде оној истиот од претходно.
    Топла препорака за сите оние на кои сопствените мисли му се најголем непријател.На нејзиниот канал има видеа на сите теми и проблематики.

На Diesel. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Diesel.

Diesel. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Не ми е јасно само со што го заслужив овај никаков живот, на кого и што толку имам направено.
    Се надевам барем дека постои реинкарнација и дека ќе добијам шанса за нов почеток на живот, и да не постои пак е ок барем нема да го живеам овој никаков живот во кој се е темно минато сегашност и иднина.
    А толку малку барав од животот но не го заслужив изгледа.

15. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Сум помислила на тоа да. Најчесто во напад на бес, сакам да ме нема, замислувам како го правам тоа.... Но, потоа замислувам како животот на моите најблиски ќе биде уништен.
    Замислете некој ваш близок да го стори тоа. Навистина проблемите кои секоја индивидуа ги има се различни, но тоа не е решение на ниту еден од нив. Имам две блиски личности во депресија, и постојано се плашам да не се повредат. А и самата јас сум во некој кризен период, но секогаш човек треба да се надева на подобро. Во моментов едвај врзуваме крај со крај како семејство. Едноставно се изгубив себе, заборавив зошто се заљубив во сопругот, не се радувам на животот(а треба зошто ми дал причини за радост), имам нарушување во исхраната, имам панични напади, не спијам со саати ноќе, имам еден тон семејни проблеми, имам уште поголем тон социјални проблеми, немам пари за психолог, со сопругот се расправам, чувствувам како тонам. Но, се надевам дека ќе дојде денот кога ќе се случи чудо и животот ќе тргне на горе и ќе излезам од овој круг во кој се вртам веќе 3 години. Самоубиството би решило само еден проблем, но ќе отвори милион.

На Mrs. right, Cvekarka, poi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.543
    Да имав малку поголема храброст и да бев помал верник досега многу пати ќе го сторев тоа, а најмногу се плашам од тоа што ако пробам и неуспеам..

17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Луѓето кои вистински имаат самоубиствени мисли не звучат вака верувај.
    Обично се себични,не мислат на последиците врз најблиските и немаат никакви чувства .

18. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Ако си го допрела дното тоа значи дека полошо од тоа не може да биде, подоле од тоа не може и неизбежно е да почнеш да се искачуваш по вертикалата на среќата...едноставно патот ќе те води само нагоре во слоевите на се посреќни и посреќни искуства и случувања...така си оди природниот ред на нештата

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Site imame nekoj teski momenti vo zivotot.Bez razlika za sto I da se raboti kakov I problem vo zivotot da imas za se ima resenie,osvem za smrt nedaj boze.Site sme so nekoj maki nema koj gi nema,alii samoubistvo nemoj.Ti ke zatvoris oci ke te nema ama ima luge sto posle tebe ke patat.A I nikoj I nisto na svetot ne e povazen od tebe.Se ke se sredi za se ima nacin I resenie.Nemoj te molam da mislis na takvi raboti.Bori se do kraj so sekoj problem,tesko e ama ne e nevozmozno

На NewMommy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Волкот

Волкот Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    140
    Дали знаете дека во државата пациеинетите кои лежат на психијатрија после "за среќа" не успешен обид за сомоубитство се деца со несвршени 16 години?

Дали знаете дека сите претходни барале помош од психијатар и психолог и ниту еден од нив не ги прочитал очигледните знаци за самоубиство.
    Треба да се работи на свеста.
    Луѓе деца родители покренеме ја свеста за состојбата во државата меѓу младите.
    Ова е алармантно

На Ouravanture, SnowWhite8, Dreamsdocometrue и 2 други им се допаѓа ова.