Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. Gorgeous13

Gorgeous13 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јас не сум размислувала на самоубиство...
    Според мене животот го дава еден- го зема еден. Јас сум со јак карактер (нејќам да се фалам, ама вистина е) и треба нешто многу јако за да ме разочара, а кога ќе ме разочара првото нешто на кое помислувам е како да го решам проблемот, а не да се самоубијам зошто самоубиството е бегство на некој кој не е доволно јак да се справи со животот. Да, треба да имаш сила за самоубиство, но потешко е да трпиш цел живот отколку да се самоубиеш... Сепак животот е убав.
    Би дала живот за некој мој близок, некој кој го сакам, но да си го одземам животот од тага, од тешкотии- НЕ!

-Иначе супер тема! :)

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    9.394
    Леле темава ме наежи.Инаку,имам пробано да се самоубијам,но во многу тешки моменти,верувајте ми никој не би сакал да биде на мое место :x .Знам дека не е тоа оправдување,но... :$
    Сепак после неуспешните обиди,сфатив дека животот е вреден ,дека се може да се реши ако се сака,и го ценам тоа што Бог ми подарил живот :)

3. emi-src

emi-src Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    neznam zosto ama ovie nekolku dena ne se cuvstvuvam dobro nekako se cuvstvuvam mnogu loso,mnogu osameno,mnogu tazno isto kako da se srusil cel svet vrz mene. na nekoj momenti mi doaga duri da se ubijam. :( :( :( sekoj den placam a ni samata neznam zosto se osekam kako da nemam nikoj pokraj mene,kako na sekogo da mu precam kako da sum im tovar na siteeee navistina se cuvstvuvam teskooooo mi fali podrskaaa od nekogoo ve molam za pomoss nekoj vas sovet bi mozel da mi pomogneee :( ;( ;( ;( ;(

4. Sensei

Sensei Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Дете, прекини да бидеш attention w***e и опрај се. Ко за промена, место да цмиздриш по форуми, напрај нешто корисно у животот и нешто по кое твојата околина ќе те признае. Свашта...

На Incredible9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Јас незнам што го напаѓате девојчево си има проблеми си кажува дека му е тешко немора толку груби да бидете и да го преовеличувате овој форум како да е незнам што, да се пази што се пишува секој си има право што сака да напише а вас ако ви смета не мора да пишувате демек на вас се ви е совршено се ви е супер така изгледате однадвор а одвантре скапаници до незнам каде! :roll:

6. Sensei

Sensei Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Приземјување не е исто со напаѓање и побивање на демократија.

7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Нјдемократско овде е што имаш право да си го кажеш размислувањето, човечкото е малку да подразмсилиш што ќе кажеш, ако вакви случаеви за тебе се attention whore, ондак ти си attention asshole. Реално можеби не си имал прилика да сретенеш луѓе со ваков проблем, ама не сите живеат во розев свет. Фрустрациите остави си ги за на друго место, ако навистина знаеш да дадеш конструктивен одговор стори го тоа, осуди и навреди чувај си ги засебе. Без навреда..

8. Sensei

Sensei Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Реално, за несреќа, сум сретнал. Мојата најдобра другарка. Овој мој став по ова прашање и мојот пристап кон неа беше поприлично сличен како гореспоменатиот. Едноставно, сметам дека погрубиот и подиректен пристап е многу поефективен и поефикасен од било кој друг.
    Инаку, не оспорив ничие излагање, што се однесува до демократијата што ја наведе. Што се однесува до делот со фрустрациите, ги препрочитав моите 2 претходни поста и никако не можам да дефинирам каде успеа да пронајдеш показатели за мои лични фрустрации?
    Навреда not taken :)

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сепак никој не сака поради неговиот проблем да го нарече attention whore! Еве јас имав пракса на неуропсихијатрија и познати ми се многу работи, сепак ова и не е некое мавање на реланост ин ту јур фејс нели? Се знае како се доловува реалност. Искрено мене ми предизвика блага иритација, ако не можеш некому во реалниот живот да се довериш некој си ја наоѓа утехата тука.. конкретно за мене форумов е како издувен вентил, не дека немам живот во ралноста далеку од тоа, ама еве се оставам и овде.. не со цел за префрлање туку олеснување. Се извинувам ако претерав со мојата реакција, ама сепак не би сакала некој кој што има чувствителен проблем, да и се обрати како и ти..

Имај убава ноќ.

10. emi-src

emi-src Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    јас само побарав помош некој совет а не да ми се обракаш на ваков начин ако ти пречи дај откачисе :fubar: ти си еден обичен кретен без навреда ама си го заслужи ова...
    не им остави место на на оние кој сакаа да ми помогнат,јас незнам ни зосто воопшто има и машки на форумов како тебе глупи кретениии кој не размислуваат што кажуваат оставете ги ваквите како овој и ве молам за некој совет навистина ми треба...

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    emi- site pominuvame srce niz teski periodi no toa netreba da znaci deka treba da razmisluvas za samoubistvo, ako ti e za uteha ke ti kazam imam 23 godini, na 17 godini pocina tatko mi, posle edna godina najdobra drugarka, po nekoe vreme se omaziv rodiv zdravo dete, po nekoe vreme tatko i najde druga ne ostavi se razvedovme, ne doaga ni da ja vidi, utre i e rodenden ke napolni 4 godinki, pa jas sama ke i go proslavam , pa so seta sila se boram da izdrzam, zatoa edinstveniot sovet od mene ti e da bides silna i da si veruvas samata na sebe i zivej samo za tebe i tie sto te sakat sonce, eden den srekata sama ke ni se nasmevne i na ovie denovi samo ke se smeeme sto sme bile glupavi da recam sto ne sme znaele da mu se raduvame na sekoj den i na toa sto sme zivi te pozdravuvam i silno te guskam pozdravce

На stetoskop и soco им се допаѓа ова.
  12. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    ПМС

13. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Не го оправдувам во никој случај и во никој случај не би можела да ги разберам овие луѓе.
    Јас сфаќам дека има особи со послаб карактер,ниско интелигентни, полабилни кои не можат да размислуваат на високо ниво, но само кога би помислиле дека има луѓе кои се борат за живот а тие сами си го одземаат, тоа нека им биде повод да не го направат тоа.
    Нема човек кој нема проблеми, сите ние имаме по некој проблем, зарем сите треба да се убиваме.
    Но секој проблем има и решение.
    Какви грди слики сум гледала од самоубиства (кога студирав), се грозам од лица кои се спремни за тоа.
    И бај д веј тоа е против верата. Чесен и праведен христијанин или било која вера да е, не би се решил на ваков чин. Дури и самата помисла е грев.

14. emi-src

emi-src Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    mnogu razmisluvam za ova veke cela vecer i cel den mi bese mnogu tesko no otako majkami,mojata drugarka i mojot decko go primetija toa sosema se smenija,pocnaa da pravat raboti koj ne ni mozev samata da zamislam se odnesuvaa mnogu prijatno so mene, posebno deckomi vecerva napravi tolku mnogu ubavo da se pocuvstvuvam pa duri i da se nasmevnam, zal mi e e za rabotite koj ti se slucile tebe ;( ;( ;( navistina si hrabra,jas da bi bila na tvoe mesto ne bi mozela da go podnesam toa... fala ti i na tebe mi dade mnogu ubav primer i mnogu mi pomogna,navistina sum ti blagodarna.. :) neka i e sreken rodendenot na tvojata kerkicka i bi sakala da ima navistina ubavo i srekno detstvoo :* :* :party: :party: pozdravce i do tebe :* :*

15. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :clap: :clap:
    срце мое иако имаш само 23 години а воедно си и мајка и тоа самохрана и тоа бес еден родител кој треба да ти биде подршка ти дете си за восхит ! да живееше во моето место јас ке ги земев моите деца и ке ти дојдев на роденден заедно да го прославиме ! Ако веке помина роденденот силно гушни си го детето од мене и три пати бакни го како моја подршка кон твојата храброст и истрајност !Јас мојата енергија најчесто ја црпам од прегратката кон моите деца и понекогаш знам да прегрнам и други луге на кој во очите им се гледа дека се полни со елан и енергија како тебе ! Ти посакувам све најдобро во животот ! :clap: :clap:

На natemila, zhap4e, nela.oh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.405
    Ме расплакавте двете,што од храброста што ја имате, од тоа колку е суров животот,од тоа како несебично се нуди подршка и сила.Браво Соцо.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    А ти направи нешто корисно за околината па да те признаеме? Според твојот глупав, недоличен, како што рече љубам attention asshole пост, заклучувам дека не си направил ништо а и нема да направиш, според тоа your argument is invalid!

Он топик- Девојче, сите имаме вакви денови, променливо расположение, тоа е сосема нормална работа, но почни да правиш работи кои те исполнуваат, пушти си ја омилената песна, и седни дади си еден маникир, направи си маска за лице, истуширај се, навечер излези на кратка прошетка, не дозволувај да те обземат такви црни мисли, млада си за самоубиства и такви работи. И најважно, не земај во предвид такви глупи коментари како овој на Sensei. :*

18. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Да се откажам од себе ? !

А не , не можам извињавам се вредам премногу :wasntme:

Сериозно не би се откажала од себе , не би си го одзела животот . Простете ако некој се пронајде т.е има некој близок скраја да е ама тоа за мене се најголемите кукаваци а воедно и најголемите себичњаци на белиов свет . Значи НЕМАШ ПРАВО да ги извадиш од памет познајниците , да ги лишиш пријателите , да претпат трауми децата , да ги зацрниш блиските и пореметиш !
    Ако си сама на светов изволте .
    Во спротивно со самото тоа на пример РОДИТЕЛ ти не си сама на овој свет бре , имаш мисија не живееш од тој момент само за себе туку и за детето . Должна си да бидеш во добро и во зло , немаш право да исчезнеш ако Горниот не ти заповеда . Да знам никогаш не вели никогаш . Никој на светов од добро не посега по себе . Но дефинитивно САМОУБИСТВОТО НИКОГАШ НЕ Е НАЧИН !!!

20. dzunica

dzunica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Да знам никогаш не вели никогаш . Никој на светов од добро не посега по себе . Но дефинитивно САМОУБИСТВОТО НИКОГАШ НЕ Е НАЧИН !!![/quote]

А од што би посегнал човек по својот живот? Значи, според ова самоубијците имале мака од некого па се убиле?! Тоа е чиста невистина. Самоубијците се болни луѓе и тие прво си имаат голема мака со самите себе, а потоа тешко на тие што живееле со самоубиец. Само тие си знаат како си поминале.
    Потребно е само сам себе да си го признае човек психичкото нарушување и да си побара помош. Ако тој не е способен тоа да го стори, а најчесто е така, треба најблиските да превземат мерки. За жал, тие најчесто ја кријат состојбата од срам и откако ќе заврши фатално ќе си ја префрлат вината на некој друг, ќе си си го оправдаат, ќе ги згазат сите од неговото семејство што останале зад него безобзирно во каква состојба се тие. Понижени, засрамени, срамнети со земја, полни со болка, со гнев и лутина, со измешани емоции.
    Нема оправдување за самоубиство. Никој нема право на тоа ако решил да има свое семејство! Тоа е премногу грдо!!!!!!!!!!! Не можам да се помирам со таквата случка и после 3 год. Додека сум жива нема да се помирам. Му ги простив сите малтретирања врз мене и врз децата, ама ова понижување немозам да му го простам, па макар и во пеколот заедно со него да горам. Не остави да живееме во пекол, и сеедно е каде ќе сме потоа. НЕ, НЕ И НЕ ЗА САМОУБИСТВО!!!!!!!!!!!!!!