Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Многу пати сум размислувала што ако некој човек се самоубие.Мое мислење е колку и да ни е тешко ќе треба да побараме помош од други личности а не некој што им е многу тешко веднаш се самоубиваат.Не значи ако се самоубиеш дека ќе се скратиш од маките.Животот е еден и само еднаш се живее,не треба да си го скратуваме животот за некои лоши денови.Ако погледнеме кон животот има многу вредни работи за кои вреди да се живее.Не значи ако извесно време ни е многу тешко веднаш да се самоубиеме.Господ ни дал живот и треба да го живееме до последниот миг додека ни е пишано...

2. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
  3. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Е што се греота, самите решиле на такво нешто што се греота?!? Што фајде ако ги жалиме таквите значи последниве месеци зачестиа овие самоубиства и тоа се млади деца скокаат од зграда што е проблемот со нив :^) што се случува со луѓево не ми е јасно

4. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Што е греота?? Греота е да згасне еден толку млад живот. Веројатно имала блиски кои мора да приметиле дека нешто невообичаено се случува, но никој никогаш не би помислил дека неговиот близок би подлегнал на ваква глупост. Не зборувај вака ладнокрвно, замисли да беше некој што го познаваш недај боже? Сигурно немаше да кажеш ее што е греота?! Кога се волку млади луѓе во прашање веднаш ми доаѓа пред глава осаменост, одбиеност од околината, глупави проблеми кои кај млад човек кој не е доволно зрел и цврст самоубиството изгледа како лек на се. Но тоа е најглупавото нешто на кое можеле да подлегнат. Последиците после такво нешто се огромни. Скршени срца. А и за да извршиш самоубиство треба да си навистина храбар. Но храбар за голема глупост. Многу подобро би било таа храброст да ја насочеле кон други нешта во животот.

На eli25, ilipili и AIT им се допаѓа ова.
  5. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Девојче знаеш ли зашто сум ладнокрвна на ваквите затоа што имам една будала дома која што 5 пати се обиде да се самоубие само за да привлече нечие внимание и да добие тоа што го сака ама за чудо па се некој ќе се најде да ја спаси и затоа нема што да жалам некого кој што решил да се самоубие.

6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Прво, јас воопшто не сум девојче па немаш право така да ми се обраќаш. Второ, тоа што ти го имаш дома и го генерализираш дека важи за сите нема логика. Мене ваквите случаеви воопшто не ми личат дека се направени за да добијат нешто. Тоа што се случува кај вас дома е само ваш проблем. Можеби ви недостасува и малку поконструктивен разговор и нормално совет од стручно лице.

На MacenceEna и AIT им се допаѓа ова.
  7. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Добро жено извини што ти се обратив со девојче којзнае што си баба ли си зашто не разбираш дека немам жал и нема што да ги жалам нив јасно ти е сега? И која си ти да кажуваш дека ни треба разговор со стручно лице и зашто збориш во множина кога реков само една личност дека тоа го направила а не сите, не се прави паметна многу |(

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Кој кажа дека сум баба? И немаш потреба да ме напаѓаш. Ова е форум и секој искажува свое мислење. А ако те интересира моето, јас воопшто не би нарекувала будала некој кој лично го познавам а има такви размислувања. Но, бидејќи не те интересира моето мислење, ниту некое од стручно лице, правете како сакате.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Аман бре кој те напаѓа што ти е аман зашто не размислиш можеби јас имам проблеми со таа личност и заслужила да ја наречам будала и нема јас тука што да ти објаснувам за тоа, само ме нервираш што ми збориш во множина кој е луд нека се лечи и нека си бара лекари, на кој му се умира нека умира неможам да се замарам или да го жалам некого кој решил да си го одземе животот и точка па ти што сакаш мисли и нарекувај ме ладнокрвна и незнам ти каква! :hai:

10. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  11. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас не ни побарав да ми објаснуваш. Ти самата почна. Инаку јас само културно ти се обратив и добронамерно. А ти, нарекувај кој стигнеш будала, луд и слично, тоа е веќе култура и воспитание.

Дволичен, чекај сега да те нападнат како мене. :geek:

На ines.h и Dvolicen им се допаѓа ова.
  12. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    А бе ајде ти многу културната тука ми се правиш а дома којзнае што збориш оф леле и ај не туку трескај глупости не се прави некоја жртва кога никој не те нападнал јасно? чесната женичка никогаш во животот не го употребила зборот будала ма да хахахаа културна е и воспитана ајде мрш

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Извини, ама морав да се изнасмеам.

14. Katalonka

Katalonka Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    13
    Само не ми е јасно што мислат додека се самоубиваат.
    Сепак,грев ми е за девојкава.Нека почива во мир и нека биде среќна,барем таму. :)

15. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас се испотресов од настанов зошто во тоа време требаше да бидам во непосредна близина.Среќа што плаќањето сметки го одложив за утре.Не разбирам како никој близок не ја забележал девојкава ,дека нешто и се случува,дека и треба помош.Не знам што ги тера луѓево да посегнат по најдрагоценото нешто-животот :x
    Inhume и јас не ја разбирам ладнокрвноста и оставањето на некој да се самоубие без притоа да му се помогне или да се побара стручна помош. Не дај боже,но доколку некој мој близок има ваков проблем до последно би се борела за него и неговиот живот !!!

На imelda и girl1985 им се допаѓа ова.
  16. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Оф леле дали би му помогнала ти на некој што ти го уништил животот и што те омаловажувал цело време што ти правел лоши работи и итн.? Несакам да испаднам тука лоша зашто воопшто не сум ама никогаш не би му помогнала некому што ме мрази дури и да умира. Ете така!

17. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Мислам дека би му помогнала само за да му вратам за тоа што ми го направил на ист начин (доколку нешто многу лошо ми направил,кое ми оставило длабока лузна и со кое бреме јас би требала да живеам до крајот на мојот живот).Да напоменам ова не важи за никој од мојата фамилија или пријатели (да не бидам погрешно сватена ,нели ;) )

На crazylady и girl1985 им се допаѓа ова.
  18. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Добро , тоа е твое мислење, ама јас така несакам, несакам никому да му се одмаздувам зашто да се правам лоша како таа личност, ако е таа лоша и ми прави лошо незначи дека и јас морам по нејзините постапки да тргнам доволно ми е да ја гледам само како пати и е несреќна во животот ама поради тоа незначи дека треба мене да ме малтретира и такво суштество јас никогаш нема да сакам и никогаш нема да ја сметам за сестра па што сака нека биде. Поздрав до тебе и до girl1985(жената што сфаќа погрешно и ме нарекува невоспитана и некултурна)

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Зарем не те прави лоша ситењето на туѓа несрека?

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Добро бе читаш ти или не што сум напишала во врска за тоа аман веќе па јас тука на вас ќе ви објаснувам дали сум лоша или ладнокрвна пф