Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Ама го утеши хаха

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Напишав само мој став по ова прашање, без да се однесува конкретно на никого особено од форумов. Тоа е само мое мислење и за мене тоа е факт!

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Кој го рекол тоа дека не одам на училиште во некои теми спомнав дека бев психички и физички малтретиран од страна на соучениците ама никаде не споменав такво нешто не знам од каде ти е оваа информација

4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Мислам дека те читав
    Ама еве ..и тоа ли е причина за таква глупост ???????
    Питај ги мајка ти и татко ти како возрасни колку на работа ги матретираат и тоа софистицирано !!!?!
    немој така...дете си уште...
    Не ги зацрнувај со такви мисли твоите
    Има ли смисол на мајка такво нешто да и сториш...
    Јас еве имам деца колку тебе отприлика...знам како е, што е...ама ако на децата нешто им се деси (недај Боже) за мене нема лек веќе...
    Затоа ти велам, полека...смирено...сталожи се...има лек за се
    Тоа што те малтретирале може да се реши.
    Имаш родители ?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро бе деца, зошто можете на форуми за секакви проблеми да зборувате отворено и искрено со секакви непознати личности, па и дупло повозрасни од вас, може дури и со сопсврените родители под аватар, а да се обратите до нив дома не можете!? Што се не испрочитав коса ми се крева, а децата уште ми се мали. Којзнае што ме чека!

На littlevampire и srcence1607 им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.585
    Допаѓања:
    13.979
    Ако те малтретираат врати им и ти остро. Пријателите не се најважни на свет. И јас имав две другарки со кои се дружев повеќе од 10 години, ама откако сфатив дека ме искористуваат и лечат фрустрации на мене, и се што ќе им кажам го злоупотребуваат, ги баталив. Секогаш ќе излезат нови рпијатели. Ако ептен не се трпат смени клас, школо, ама не биди мекуш. Суров е животот.

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    21.455
    Луѓето кои се спремни да извршат самоубиство за мене се слаби личности, или психијариски случаи.Ништо, ама баш ништо не би ме одвратило од животот.За мене неуспесите и лошите денови ми се извор на надеж за подобро утре, дека треба да се трудам да поправам се и дека еден ден се ќе биде како што треба.Исто така на некој начин се нечусвтвителни што ги повредуваат своите блиски и луѓето што ги сакаат.Си заминуваат од овој свет оставајќи дупка во срцето на другите и милион прашања.Фер е?И според Библијата тоа е најголемиот грев.
    А и да, оној што е спремен да се самоубива не би пишувал по форуми, еј луѓе јас ќе се самоубивам, туку го прави тоа инстантно без никој да знае што зошто и како.Тие што пишуваат тука едноставно сакаат внимание и некој утешлив збор.Самоубиството не е решение за ништо, сфатете!

8. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    колку ти е само точно напишаното. имаме еден живот за живеење, ако сега не се изживее се кога? и да тој што планира на таког потег не би пишувал овде за мислења, темава самоубиство ми е аут |(

На srcence1607 и mencemeni им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.873
    Братучедка ми се самоуби на слични години како тебе.Се фрли од 40 м височина, 'храбро' нели?

Година две по неа,и мајка и се самоуби од истото место.Од болка по сопственото дете.Ете што постигна малата.Се распадна цело семејство.

И ти ли го посакуваш истото?

Наскоро ке фатиш друштво,ке излегуваш,ке се глупираш,ке се заљубиш,ке кршиш срца...ке пробаш прва цигара,прв секс,прва вожња со кола.

Ма свашта нешто забавно те чека.Дај си шанса на себе си да бидеш срекен.

На Avokado, MacenceEna, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Аман бре луѓе што сте запнале толку, остајте такви плачипички неспособни нека се требат....само кукавици се самоубиваат и пореметени особи,ако не е пореметен ке се справи со проблемот а ако е кукавица ке ни се лигави тука на форумов.Вчера родени,не виделе ништо од маки во животот и сега решение им е самоубиство..хаха..младост лудост.
    Секој човек кога бил на тинејџерски години му доаѓале црни мисли,ако му е носот крив или патлакот мал или ако е висока женска и ја викале штркла....хахахаха....ете и јас кога бев во пубертет сакав да се отепам оти ушите ми биле големи и неможев да носам репче и ке ми викале слончето Дамбо....боже смешки!!!
    Шала на страна,има многу испатени деца, малтретирани од родители,од околина,разни немили настани но во 99% случаи никој од нив не извршил самоубиство.Мое мото е -Глава горе и храбро напред буткај го животот,колку поголем товар толку поголема снага давај и дотуркај до кај можеш.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macedonec15

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Сега ќе бидам прва година средно се надевам на најдобро

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    @macedonec15 Мало,ај спушти се малку на земја и не драматизирај,ќе се самоубивал пфф,многу гледаш акциони филмови,и што мислиш полесно ќе биде ако те нема?си се запрашал како ќе им биде на твоите оставајќи ги во црнина,размисли убаво и согледај ги сите страни на животот што доправа следува,нема да се повторувам и да ти набројувам јас..земи порасни веќе еднаш,вкуси го животот,смири си ја душата,помоли му се на Господ ,тој ќе ти го покаже вистинскиот пат!! животот е само еден,ма каков и да е,запомни на никој не му цветаат рози,а самоубиството е нешто најдолно и најкукавички како чин,посебно од размазени тинејџери кои уште мирисаат на млеко и не ја сватиле суштината на животот и борбата за опстанок;)

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.585
    Допаѓања:
    13.979
    Машко си или женско? Исполни си го времето, дај му смисла на животот. Не се предавај. Многу ќе ги растажиш блиските и родителите.Тргни ја од глава таа идеја. Спротивстави му се на стравот.

14. macedonec15

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Машко сум

15. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Самоубиството е трајно решение за привремен проблем“ - одлична мисла со која во потполност се сложувам, инаку кажана од големиот Робин Вилијамс, кој, иронично, самиот си го одзеде животот.

Повеќе од 90% од луѓето (не ме фаќајте за точната бројка, во секој случај беше околу 90) кои се обиделе да си го одземат животот ако биле спречени во дадениот момент, продолжиле да ги живеат своите животи, без повторен обид за самоубиство.

Ова мене ми е индикатор дека што и да ги тера луѓето на ваков чин, се работи за моментална умствена состојба (зборувам генерално, за оние 90%, нели) и ако во тој критичен момент се најде некој да интервенира, самоубиството може да се избегне.

Не би рекол дека луѓето кои се самоубиваат се кукавици - напротив, самоубиството се коси со најосновниот човеков инстинкт - преживувањето, па според тоа би можело дури и да се рече дека за такво нешто треба огромна храброст - каква што повеќето од нас немаат. Во секој случај, ова и не е толку важно.

Ги читав и мислењата по темава и можам само да го кажам следново - не знам дали тие што пишале дека размислуваат за самоубиство навистина го мислат тоа или не, но факт е дека овие личности имаат проблем. Ако сметате дека можете да им помогнете - пишете им и посоветувајте ги. Мислењата од типот - „бегај таму, ти толку и толку години имаш, ќе си се самоубивал“ или „ееее, тоа твоето ли е проблем, ја какви проблеми имам, па ништо“ дефинитивно на никој нема да му помогнат. Годините воопшто не се важни, а во однос на проблемите - на секого неговите проблеми му изгледаат најголеми, најстрашни и нерешливи. Нема потреба од солење памет или агресивно однесување.

Дури и ако некој „трола“ на темава - и тоа е некаков знак дека во неговиот живот дефинитивно нешто не е во ред. Во секој случај, „зауздајте“ си ги форумските карактери, барем на ваква тема, и потрудете се да бидете од помош.

На stefi556, H.VAGA, Sanjichka007 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Што толку лошо си направил на 15 години? Уште во првиот пост имаш пишано дека лошо си правел.
    Стварно ме интересира, ни на крај памет не ми текнува нешто што би направило дете вчера што славело полуматура.....

17. macedonec15

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Не успеав ни да умрам колку таблети се потребни за умреш по ѓаволите;(;(;(;( колку само бев смирен во тие моменти кога мислев дека е крај четврток 23, 7 2015 6h ги испив таблетите тишина неколку минути заспав се разбудив после 8 часа во болница окулу мене доктори после некое време сватив дека тоа не е крај проблемите. Вчера сватив дека тоа не е решение прошталното писмо го нашол мојот братучед ми помогна разговорот да сватам дека тоа нај лошото нешто што можеш да го сториш и дека секогаш имаш некој кој те сака и поддржува и секогаш е тука братучетми ми вети дека нема писмото да го покаже никому колку ми е жал за мајками тотално е уништена повеќе никогаш нема да го направам ова ветувам:)

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Твоето идиотско вето направи кратери од болка кај мајкати а верувам и кај некои твои блиски што те сакаат, срам да тие...после ебење нема каење, затоа сега смогни сили,учи и биди умен и напрај се човек барем да можеш малку да им ги зацелиш раните на повредените околу тебе...а тебе не те жалам,сите овфе твои форумски пријатели ти кажуваа но ти некој не послуша, па кој курац сега не оптеретуваш или како што реков јас на почетокот, таквите како тебе се плачипички.желни или болни за внимание.Ако сакаш пак да го направиш тоа,фрли се од зградите на скајсити,барем највисоки се и најсигурни....СРАМ да ти е.

На JoanaS, Independiente, LUCERKA и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.585
    Допаѓања:
    13.979
    Абре дете. Читаш ли што ти пишуваме? Знаеш ли колку си ја загрижил мајка ти?

На vitamina и joy1 им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колку само некои се желни за внимание.... Страшна работа...

На tessie, SimonaTino, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.