Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Во ред е најдов.
    Моето соочувство за мајка ти мило.
    Кажи ми дали ги вежбаше тие работи што ти ги кажав? Дали запиша тоа што ти реков? Ти кажав дека јас така правев со мојот терапефт.
    Имаш ли финансии за психолог или ти треба помош? Ке собереме ако немаш ич немај гајле.
    Дали сакаш да зборуваш со психолог преку пц?
    Дали ти е врската ок?
    Што те расположува највеке?
    Кој мирис го сакаш?

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Да, вежбав, запишав.
    Ма не сакам ни со психолог ни со никој да зборам. Лажам. И те како ми треба помош, ама немам сила веќе да објаснувам.
    А за врската, ма нека крши глава, од сите проблеми не можам и со него да се замарам. Него се му е убаво, со ништо не се замара, ништо не слуша, си тера свој филм. Врскава толку ме гуши, толку ме полни со негативна енергија. Не сум карактер, ама ич.
    Иначе повеќе ништо не ме расположува откако почина мајка ми.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Мила ке се вратам за некое време ке позборуваме. Знам сериозно е ова со тебе, за тоа и не сакам да избрзувам. ке ти пишам подоцна верувај ми. :*

За тоа времеизгледај некое филмче некоја комедија.

На Аматиел14 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    Порано не...Ама еве, посебно овие денови..често размислувам за тоа. Не ја гледам повеќе во ништо смислата во животот. Моите се разведоа, сите 4ца живееме на различни места (јас,брат ми,мајка ми,татко ми..).Татко ми ме проколнува да ја убедам мајка ми да зборуваат, мајка ми молчи но гледам дека има друг човек во нејзиниот живот. Ми ја згазија пред очи другарката.. Пред некое време ги расипав односите со единствената личност која ме сфаќаше - дечко ми.. Ме изневери, ме удри...му простив. Сега јас бев виновна, се испокаравме заради мене, и изнакажав се и сешто па раскинавме.. Но не сака да ме види повеќе..

Преку глава ми е, толку многу не ми се живее...

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.159
    Допаѓања:
    175.185
    @thegirld
    Ова се премногу тешки моменти за било кој. Дефинитивно неможам да претпоставам како се чувстуваш. Си се обидела ли да побараш стручна помош, само разговор, не зборувам за повеќе.
    Дали ова се случило порано, а сега ти се навраќаат мемориите или ова се тие свежо?
    Навистина ми е жал.
    Се надевам дека ќе бидиш добро :l:

6. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93

се ми се случи оваа година

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.405
    Нит прва си нит последна нит единствена верувај, главата горе и колку и да ти е тешко мораш да стиснеш заби и да продолжиш понатаму, знаеш како викаат после дождот доаѓа сонце, тоа запамти го и секогаш верувај во позитивноста, надежта за подобро утре и трудот кој самата ти ќе си го вложиш за себе никогаш да не го извадиш од себе.
    Животот е таков каков што е, понекогаш удира толку длабоко и болно што целиот свет се руши пред сопствените нозе, но секогаш мораме да ги стиснеме забите и да се трудиме да успееме во нешто, без разлика на се.
    Проблеми секогаш има, постојат, но како што тие неопходно се создаваат така се создава и нивно решение, решение има за се да знаеш а твое е колку ти самата ќе се потрудиш да го пронајдеш и да вложиш труд во истото.
    Затоа бори се, и кога ќе е најтешко продолжи неуморно да се бориш и да пронајдеш утеха, да извлечеш и најмала позитивност од се, со помош на оние кои ги сакаш ќе успееш, и не треба да се затвораш во себе никогаш.
    Дечкото да знаеш дека не те ниту заслужува со таквото понашање, а таков човек не ти ни треба, подобро сама отколку со некој што не те цени и почитува, верувај дека ќе се средиш, ќе се насмееш и ќе ти биде подобро и кога најмалку сето тоа ќе го очекуваш.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
  9. emkasemka

emkasemka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,pred 2 dena go izgubiv sakaniot. Idev so nego 2 godini mi bese svee.. So nikoj do sega volku ne sum idela i ne sum sakala. Nemozam da go podnesam uste toa deka moram da prodolzam bez nego. Mnogu go sakam,nemozam bez nego. Glupost e toa za sto sme raskinale ,deka jas na nego sum mu stanala dosadna i mnogu sum go zamarala.. E zatoa. Vcera nakaj 11 navecer izlegov od doma. Bidejki nemozes i use nemozam da se pomiram pomislis ke mi bide mirna dusava ako napravam samoubistvo.. Da se frlev pod kolaaa,stoev pola saat no nemozev,nemozev ednostavnoo.. Ali nemozam ni da bidam bez nego. Si pomisliv deka ako.napravam takvo neso ke mi se vrati ,se obidev 2pati no nemozevv...
    Sto da pravam so zivotovv,tesko e da zaboravam takva licnost koj tuka bila za sve i sum pominala so nego.
    STOOO DA PRAVAAAAMMM ,POMOGNETE MII.. VE MOLAMM
    SE DVOUMAM..
    znam deka tuka ke dobijam sovet..

10. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Мора да бидеш силна. Сега ти изгледа како да ти се срушил светот, ама верувај дека не е така. Се се случува со причина и за да не направи посилни. Многу имаат такви мисли кога ќе се разделат со саканиот. Ама тоа не е решение. Остави времето да покаже... Можеби ќе се смирите, можеби некој подобар од него ќе дојде во твојот живот.
    Не можеш никој да натераш да биде со тебе. Тоа не е љубов. Ако сака да си оди, остави го.
    Пробај да се дружиш повеќе. Колку години имаш?
    Знам дека е клише, ама се поминува.. и кога и најголемата болка ќе помине, на целата ситуација ќе можеме да погледнеме објективно и да сфатиме што сме научиле.

На VladeMila и blueberry93 им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.405
    Девојко те исполнува барањето да бидеш сожалувана?!
    Епа не си за жалење.
    И што ако си раскинала?!
    Крај света е? Епа не е да знаеш.
    Друга работа, ќе се фрлиш под кола и ќе се самоубиеш?! Зошто?! За да згрозуваш нечии животи?! И помислуваш што ќе и направиш на твојата фамилија? Сакаш да ја завиеш во црно таа фамилија што те ранела и поела и цел живот се тресела над тебе ради некое лигле со кое си била 2 години и ништо не ти дал? Ајде бее..
    Знаеш колку такви лиглиња има наоколу а уште повеќе мажи кои вредат?
    Нит прва си нит последна, млада, убава знаеш уште за колку ќе се фрлаш под кола додека не го најдеш саканиот и ќе стапиш во брак? Ехееее..
    А после верувам дека ќе дојдеш на темава и на твојот пост и слатко ќе се смееш од кажаново.

На crazylady, mimi****, okcenzi и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Еве вака јас ќе ти дадам најдобронамерен совет немој ни да помислуваш на самоубиство.Прво мисли на последиците од тоа,помисли на тоа како ќе им биде на сите оние кои искрено те сакаат,самоубиството не е решение па особено за вакво нешто.Има луѓе што имаат милион проблеми во животот па го живеат.Ќе се помириш со тоа што се случило слушај ми збор времето лечи се.Штом на него си му досадила не ни вреди да бидеш со некој како него,остави времето ќе покаже се,може и он ќе свати што изгубил.Продолжи да си го живееш животот,излегувај,најди си некоја занимација, некое хоби и ќе видиш се ќе се среди со тек на време

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    @emkasemka
    Дајте ве молам, па што што ако сте раскинале. Убаво си кажа @vitamina не е крај на светот. Не си ни прва ни последна. На крајот на краиштата ниту си во брак, ниту пак имаш деца со него па да се решаваш за вакво нешто. Прво размисли си за последиците, за твоите најблиски.
    Ако еден партнер ве доведува до ваков степен значи дека не е вреден!

На Summerlover и vitamina им се допаѓа ова.
  14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444

На theowndemon, s1a1n1d1r1a1 и vitamina им се допаѓа ова.
  15. emkasemka

emkasemka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Imam inace 19 god.
    Imam mnogu obidi za samoubistvo,bidejki jas gi izgubiv moite roditeli.. Ne e ni sestra mi pokraj mene.. Ostanav so brat mi koj e invalid i so baba mi i dedo mi.. Jas ne vidov sreka vo zivotov ,ne vidov deka zivotot e ubav koga drugarkite mi zborea.. Neznam kako e toa.. Mojot zivot go pominav vo bolka,taga,solzi i nesreka.. Mislev deka so nego ke bev srekna ,toj me pravese srekna .. Srekna odnadvor ,a od vnatre ne.vidov sreka.. Mislev deka toj ke mi bide sve,i mi bese no za kratko .. Na 2 god.
    Moite roditeli ke bea cel zivot pokraj mene..
    Koga gi gubis najsakanite i najmilite licnosti na svetov,togas nema smisla ovoj zivot.. Jas samo ziveam radi brat.. Nemozam nikogas jas da bidam srekna kako drugite,nemozam da go vidam svetov deka e ubav..
    Mojot zivot e surov na ovie godini.. Naoga sreka.no taa ne e vistinska i si odi..
    Stanuvam na noze,pagam pak.
    Boli,boli,boli srcevo i toa od pred 5 godini,boli ni sreka nema ni ubavina imaa.
    Imam samo edna.smisla na zivot a toa e brat mi i nego.. No nego veke go nema ,pak ostanav so brat mi..
    Moze sega site ke.svatite niz sto pominuvam jass,jas najdov srekataa no taaa zamina.
    Toa sum jas,nesrekna devojka.
    Koja imam surov zivot..
    Niz solzi vi go pisuvav ovaa,boli mnogu boli koga ke se vratis na minatoto.

16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Искрено многу ми е жал не знаев каква ти е ситуацијата,но те молам обиди се да издржиш ете кажуваш дека имаш брат и тоа инвалид помисли на тоа што тој би правел без тебе.А што е до дечкото ќе си најдеш друг со тек на време кој се надевам ќе те разбира и ќе ти биде најголема поддршка во животот што очигледно овој не ти бил штом те оставил во најтешкото сама.Како што веќе ти кажав најди некоја занимација гледај времето да не го поминуваш затворена затоа што така ќе ти биде потешко.

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Биди јака. Издржи во сите бури. Ни малце не ти е лесно.....но јас верувам дека животот има многу посрекна иднина за тебе.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.405
    @emkasemka ти и те како имаш причини да живееш девојко, а поготово сега.
    Ништо нема да ја ублажни и намали твојата болка и да ги врати најмилите назад ама пак затоа треба да влечеш поука и да успееш да се издигнеш врз животот, најправо да се самопочитуваш себеси а потоа и да се бориш за да успееш во нешто. Нит тебе ти е лесно нит никому верувај, но таков е животот и тоа е тоа, имаш причини да живееш, да сакаш и да бидеш сакана. Бори се и макотрпно труди се, само храбрите и вредните можат и успеваат.
    Љубовта доаѓа и си оди а поготово на твои години..

На yoyoo и Mr. Right им се допаѓа ова.
  19. emkasemka

emkasemka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Mnogu e tesko koga ke poglednam okolu mene kako site se smenjaa,srekni se,imaat roditelska podrska,koga imaat roditeli.. Vikaat deka najdobra drugarka e majka,no jas go nemam toaa. Koga mi e najpotrebna ne e tuka.. Ne e isto.so drugarkite. Ostavena sum sama na svetov.. So brat koj go nema videno svetov na 23god..
    Toj mi bese podrska vo tie 2 god. Bidejki i toj se borese so mene,mislam deka nema da najdam takva licnost.. Me prifati takva sto sum.. Bez roditeli,bez roditelska podrska i nega,brat koj e invalid..
    Pominaa veke 5 godini jas se boram sama so svetovv.. Neznam sto me ceka ponatamu ,jas i brat mi..
    Skoro sekoj moment koga ke pomislam i koga ke pomislam zasto ova na mene mi se slucuva.. Togas si kazuvam sakam da umram,sakam veke ova da ne mi se slucuva,zasto mene vaka Gospod me kazni.. No koga ke go slusnam od brat mi zborot DADO,togas cel svet mi se rusi.. Sakam da umram,ama nemozam.. Se obidev,no koga i brat mi ke go nema,togas nemam smisla da ziveam.. Bidejki nema da mozam da zivejam..
    Moze bidese decko mi 2 god so mene do pred 2 dena ,no toj mi bese podrska i mi pomagase no sega sto ke pravam. Ke se vratam na tie godini pred da go zapoznaam.
    Iskreno ne sum silna,nemozam da bidam.
    Moram sega sama da se boram ponatamu.. Takva licnos kako nego nema da najdam..
    Da znaete bez femina forum,bez vas i vasite soveti i podrska neznam sto bi pravela.. Dodeka gi pisuvam ovie raboti,dusava i srcevo mi place.. Mi se olesnuva,do nekade no ne celosno.Bidejki imam sovet,podrska i uteha.
    Vi kazav del od mojot zivot,zatoa bidete srekni sto ne ste sami i sto go imate najdragocenoto nesto na svetov roditelska podrska koja jas ja imav pred 5 godini. Sigurno e mnogu ubavo da se ima na ovie nasi mili godini roditeli. Cenete go ona sto go imate denes,zosto toa sto go cenite denes utre moze i da go nema. Vi blagodaram za sve. Ke se trudam i probam da uspeam.

На makgirl, VladeMila и Elissa им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Zalno, tragicno...bolno
    Ostanav bez spienje, ne veruvam ni deka ke mozam da zaspijam.
    Me voodusevi pribranosta na roditelite, nivnata kultura, posvetenost i misija.
    Poucno.
    Treba da se postavi linkot vo nekoja od temite za roditeli i deca.
    Nikomu ova da ne se sluci, samo toa posakuvam.

На makgirl и blueberry93 им се допаѓа ова.