Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Уште од многу мала паѓам во депресија, но никогаш не сум помислила да се самоубијам. Се затварам многу во себе не разговарам со никој по цела недела само музика слушам. Понекогаш се измачувам себе си ќе се казнам или слично

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. yoyoo

yoyoo Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Ај да напишам за мене боледувам од тешка депресија со социјлна анксиозност,секој ден тонев и тонев немав никакаква концетрација,секое одење дома после работа ми идеа мисли и кроње на планови за како да се убијам како да се повредам и слично,не можев веќе да ја мачам душата кога не се може веке мозокот да го контролираш тогаш почиња телото тебе да те контролира,почнав со терапија и можам да кажам дека ми е многу подобро,пред се заради најблиските па после за мене

Ако имате депресија и ви се јават такви мисли под хитно на психијатар лрковите многу ке ви помогнат

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Станав очајна веќе. И од немај каде помислувам па и на самоубиство. Не знам зошто, на моменти ми се врти во глава дека нема друго решение. Не е здраво ова, знам..

4. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.790
    Побарај помош, дали од семејството, дали од пријатели или можеби од психолог. Секогаш има надеж за подобро утре.
    Се како поминува. Ќе помине и ова.

5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Очај е дефиниција за чуството на многу луѓе ама за се' има решение, не знам што ти се случува ама според пишаново ми стои дека имаш проблем кој никако да се реши, трпение си се редат коцките. Инаку, не се умира така лесно, а и зошто додека не го завршиш тоа на земјава што треба да го завршиш? Секогаш има излез и што и да ти се случува е некој пат кој мораш да го изодиш за да го надраснеш за некое добро, трпение само, не си ти психички болна и фукусрај се колку чашата е полна со убави работи кои те одржуват и даваат смисла на животот. Искочи со пријатели и сл. смени мисли макар што е тешко зш мозокот се фокусира на пробелмот ама лажи го, зш колку и да се фокусираш ментално треба да работиш на тоа, а за да можеш да работиш ти треба надеж, ќе биде се добро како што треба да биде, како Бог никој не.

На joy1 и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  6. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Многу пати сум помислувала на самоубиство, но не сум превзела никакви мерки за остварување на тоа, само сум размислувала и сум планирала ...

7. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Еј најозбилно, браво за сите што имаат храброст тоа да го направат. Свака им храброст, мене искрено страв ми е и да помислам.

На Olitomboy12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Абе како браво, човек треба да се убие ли за да биде храбар според тебе? Ајде кој сака да се убие нека лета низ прозор, а ние ќе аплаудираме од страна храбар бил, се отепал. Бог да чува. :headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

На theowndemon и Summerlover им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @InWonderland Храброст е да останеш и да не го направиш тоа.

10. InWonderland

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Храброста може да се употреби и во неколку смисли на зборот дали негативно дали на шала или позитивно па брате сега како си ме сфатила тоа си е твое. А за самоубиство навистина треба да си храбар да го направиш тоа, пошто малу кој може да се осмели. Тој што нема храброст неможе да се самоубие.

На Outlook и okcenzi им се допаѓа ова.
  11. InWonderland

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Секој со свое мислење, и секој си ги сфаќа работите на свој начин, па дали е тоа така или не, тоа е тоа.

12. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    I jas nekogas pomialuvav da go storam toa, ama sfativ deka ne vredi. Zivotov e eden i e kratok, zosto ne go izziveeme najdobro?

13. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Мене уште кога ќе ми текне дека некој се самоубил, ме фаќа страв. Како се осудуваат да си го одземат животот, сигурно е болест- болест на храброст... Се што е претерано не е убаво. Како и да е, тоа е еден кукавички и себичен чин, што би рекол народот. Зошто ако поживее човек, може да допринесе нешто за останатите, а не така да ги уништува одземајќи си го животот. А, да остане пак, други ќе го убијат, вака сам. Дали е храбар да остане во живот или не пак е знак прашање, а секеко не е убаво. Како и да каже човек ќе згреши. Вака најубаво трај си и никому ништо.

14. mentol

mentol Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    66
    самоубиството едино нешто што заслужувам. Скоро се си уништив. Барем во наредниот живот да бидам подобар човек да не си го уништувам животот на секој чекор со моето однесување. Колку побрзо го страм то толку подобро замене

15. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Самоубиството е κуκавичκи чин, тешκо ми е да живеам убиј се, а дали сте се запρашале κаκо да напρавите се за да излезете од таа ситуација, да надминете и да бидете победниκ од таа ситуација и потоа похρабρо да го живеето животот. Тρеба да се живее и κога е тешκо и да се извлечеш од таа ситуација.

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Го читам ова и ми звучи веќе чуено ... знаеш ли колку храброст треба за такво нешто ?
    Кого сакаш да казниш себе си ?
    Ако сакаш друг да казниш ќе ти упали, ама ако сакаш себе си да се казниш и да видиш колку грама тежиш среќо, стисни заби и носи се со своите постапки, тоа е едниствениот начин и да се казниш и да надмнеш што год да е што те цица и влече надоле.
    И ќе заборевев да ти кажам, и во нареднот живот низ истото ќе поминуваш зш мораш нешто да научиш така што не сметај на нареднот многу многу, искористи го овој што го имаш.

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Што и да си уништил, колку и да си го зезнал животот,твојот или на некој друг.. заслужуваш да се помачиш во овој живот да го смениш тоа и да почнеш да живееш поинаку. Дур си жив,има шанси за поинаку. Кога ќе умреш..толку ќе е од тебе. Нема подобро,полошо. Нема шанси.Те нема едноставно.

18. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    Самоубијците во наредниот живот се осудени на вечни маки таму доле во Адот каде што ќе бидат во вечна самотија и вечна темнина горени од оган.Заедно со сите други кои нема да добијат Вечен Живот.
    Повторувам,вечна самотија и вечна темнина горени од оган а нема да можат да умрат....
    Не ти е баш исплатливо тоа што го мислиш :)

Последна измена: 1 август 2016
    На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Со самоубиство ги казнуваш другите, оние кои те сакаат ги осудуваш на живот со сомнеж, каење, милион прашања неодговорени и вина заслужена или незаслужена за цел живот.
    Ако веќе сметаш дека си грешен човек и дека на другите им правиш лошо, живеј и "искупи се" за грешките бидејки со самоубиството ќе ја направиш најголемата од која за жал нема враќање.

На meckicka, joy1, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.520
    Многу сум против самоубиство(facepalm)
    Незнам,(а и несакам да знам) како се чуствуваат тие луѓе,кога се решиле на таков чин:(