Абе дете, сите ќе умреме на крај. Сите имаме упропастени шанси и шанси за нешто да е поинаку. Ама, добар дел од тие што остануваат до крај се научиле како да живеат со себе и своите бубачки,неуспеси, минатото... што год. Или се менуваш или крај краева се прифаќаш таков каков си и не се прекоруваш нон стоп за тоа што си можел,а не си. Ако тоа нешто не можеш да го контролираш.. побарај си помош. Почни од таму.
Залужуваш да умреш ? По која скала е тоа ? Кој одредува кој што заслужува ? Нашите умови што се ограничени на мал процент активност, кој ??? Што направи ти ? Геноцид ??? Силуваше дете, жена, што направи ??? До се доаѓа во животот, секој може да згреши, ама секој тоа не значи дека треба да се откажеш. За се постои решени меѓутоа ако си ја увидиш грешката се обидуваш да го смениш тоа па, макар и да е борба сам со себе, зш таа е најтешката, во тоа да успееш нема некој што ќе може да те запре да продолжиш понатаму. Се тече се се менува, се е минливо. Батали мислење што било и како би било кога би било и работи нешто што ќе те исполнува. Секое лошо за некое добро.
Мислиш на некој се му е подредено во животот? Сите имаат проблеми. КОлку и да се прават дека се среќни и дека се е ок, сепак нешто ги мачи. Сите имаме проблеми, па всушност затоа се луѓето, нели? Да се соочиме со секакви предизвици, да ги сносиме последиците од нашите грешки, да учиме, и да се бориме. Те имам читано и претходно и мислам си доста млад, што те натера на вакво размислување бе дете? Животот е пред тебе, смеј се, радувај се шо си жив и здрав, излагај, шетај, зезај се, бркај девојчиња, трчај, читај книги, тренирај нешто, учи јазик, потполни го времето. Не размислувај вака никогаш више. Луѓе се справуваат со секави проблеми, со сообраќајки, силувања, убивања пред нивни очи, грабежи, губење блиски луѓе и сепак продолжуваат во борбата наречана живот. И ти ќе се спротиставиш на се што те мачи и ќе бидеш позитивен. Крај краева оди на психолог, разговорај малку ќе ти олесни.
Зависи што му се случува ако не наоѓа извор на исполнување природно да се лачи хормонот за среќа и ако загази со лекови ... не знам, искрено. Дете бев уште и кога ме прашаа зш се откажуваш од медицината, не можам страдања да гледам и да останам ладна за да можам да помогнам. Мора да си ладен за да помогнеш.
Колку и да е тешко, самоубиство НИКОГАШ!!! Штом си жив, значи треба да живееш и си заслужил да бидеш жив. Животот ти е даден од Бога и има да го живееш додека Тој не одлучи поинаку @mentol
Немора лекови да прима, со психолог само ќе зборува. Ќе му даде сивети, ќе го ислуша и ќе му помогне. Може сам на своја рака да си зема бедоксин, не е штетно и таман малку ќе го смири.
Mene mi e najtesko deneska oti imav pred 3god spontan a pred 6dena se samoubi moj prv bratuced na 20 god umre spored mene samoubistvoto e kukaviclak nesposobnost da se sooci covek so problemite
Abe dete imav tri operacii na stimakot tri od koi na dvete zivotot mi visese na konec imav dva spontani abortusi rani pa nikogas ne pomisliv na samoubistvo zivotot e dar od gospod najsvez e primerot na bratuced mi koj umre odzimajki si go zivotot so besenje na 20 god sto napravi ne zavi site vo crno
Ти можеш да бидеш подобар човек, ама не сакаш и полесна опција ти е да бегаш од тоа, но слаткоста на животот е и горчината во него, а тоа ќе го сфатиш кога ќе ги погледнеш тешките моменти кои си ги пребродил. Овој проблем сега ќе помине како и другите-само ако ТИ така одлучиш.
@mentol душо, јас вака ќе ти кажам... Прво, колку и да си згрешил покај се и дај си нова шанса. Овој живот не ти е даден за џабе и не ти е даден за ти сам да си го одземеш. Имај верба во себе, во спасение и секако во Бог. Друга работа, живеј бидејќи има некој што те сака и на кого си му потребен! Самоубиството е егоистичен чин. Верувај, сосема те разбирам бидејќи и јас бев со такви мисли, оној што сака да се самоубие сака да ја запре болката не животот, ама има други начини да се запре болката. И трето, живеј за инает на непријатели, живеј и биди подобар од било кога! Ќе ти пишам и во порака, ти можеш да го надминеш тоа и јас сум тука да ти помогнам.
Mozhebi najlesnata opcija vo zhivotot sto mozhesh da ja odberesh e da si go odzemesh zhivotot, no ajde bidi Fraer pa prodolzhi da zhiveesh da se borish da chekorish niz zhivotot barajkji pat za podobro za povekje. Ajde pronajdi pat do uspehot, a ne da se predadesh. Zhivej izbori se so se, toa e uspehot zatoa si stvoren na svetov.
Vecerva napraviv nesto sto ne se prostuva. Jas ne mozam da si prostam i najubavo da umram. Toa da mi e najgolema kazna.
Nemoj ne si ja gresi dusata detee nemoj dali vredi da si go odzemes zivotot najubavoto nesto zaradi nekoj problemi nemoj detee jas seuste nemozam da se pomiram so smrtta na bratuced mi se molam za negovata dusa
Самоубиството е казна за луѓето околу тебе, а не за тебе лично. Изгледа нешто многу си згрешила, ама немој да продолжуваш со грешки, туку покај се, размисли и биди подобра отсега. Пиши ми лп!