Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. ciudad_juarez

ciudad_juarez Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Нема навистина да се самоубиам само затоа што сум плашливец. Но кога би можел така да вратам барем еден од мајка ми и татко ми не би се двоумел да го дадам животот но за жал тие работи не се случуваат. И после секој ден некој ми зборува за господ и за судбината, многу се нервирам на тие лаги.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    И нема да се самоубијам за да не им остане се што имавме на моите расипани роднини

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    7.407
    Cuvstvoto za samoubistvo e potencirano poveke kaj mladite zasto se vo neizvesnost kako i pred zivotni odluki. Kaj starite cesto e povrzano so nekoja tragedija. No biohemiski e nedostatok na hemiska supstanca. Samoubistvoto ne e resenie. Ako nesto ti smeta u zivot i ne si sreken togash smeni i napravi nesto sto te usrekuva.A ona se samoubiva zaradi zenska ili decko e glupost. Nikoj ne e vreden za takva zrtva.Zivotot e retka moznost da go zivees kako sto ti sakas na svoj nacin, da eksperimentiras, da istrazuvas vo mn sferi , da patuvas taka da smrtta ne ti bega koga togas ke te stigne. Koga ke stanes roditel ke pocuvstvuvas silina koja dosega ne si ja imal i ke se borish ko lav.Epa zamisli nekoj te odgledal, se borel za tebe i ti teknalo da se samoubies.Ne e fer kon roditelite ni kon sebe si.

4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    7.407
    Talentot e vo tebe i ne mozes da go izgubis.Toj ne se gubi.Prvo pojdi na lekar zemi terapija nekolku mesevi pa ke vidis na koja strana ke trgnes.Ili rabota ili prodolzuvanje studii ili paralelno i dvete. Eden uspeh ke te izvadi od taa sostojba. Ne se kaznuvaj sebe si za neuspesi.Vsusnost vo zivotot nema neuspeh samo nie toa go dozivuvame.Bitno e ti sto sakas da znaes i vo toj ptavec da deluvas.Neuspehot e relativen.Ako za tebe e uspeh da zavrsis fakultet za mene ne e na pr. Za mene e uspeh da sum vo dushata srekna. A srekna me pravi na pr da posadam cveke ili da ispijam kafe so drugarka ...tebe toa ti e glupo mozebi no se vo svoe vreme. Na 23 god i jas gi imav tvoite prioriteti i se raduvav na istite , no na ovie godini e nesto drugo...

5. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Samoubistvo ...zborot sto me progonuva od moeto detstvo od moite 9 god.Da me prasase nekoj pred nekolku god ke recev cin na sebicnost .Bev polna so gorcina isto vremeno I so taga vo dusata I se prasuvav zosto ? Zosto nie?kakov ke mi bese zivotot majka mi ako ne go napravese toa ,ako ne ne napustese dali ke bev poinakva dali zivotot nemase da mi bidi kompliciran kako sega.Ja sakam majka mi seuste mi nedostiga ako imam 27 god kako staream taka se poke mi fali,na momenti cuvstvuvam sram za toa so go napravi sto posegna po svojot zivot,I ne ostavi site vo prasalnici,no od druga strana ne ne mozam ni da GI osuduvam samoubijcite nikoj ne znaj sto Im se slucuva vo glavata,I ne mislam deka labilni luge go pravat toa .

На Sv. Nikolka и mira.mira им се допаѓа ова.
  6. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Mi se smaci da se vrakam doma i da nema koj da me preceka.Mi se smaci da sedam sam.Mi se smaci da znam deka tie so najmnogu me sakaa gi nema poke i nema da gi imam nikogas.Koj ke me saka kako majka i tatko?Nemam ni baba ni dedo.Nisto.Sam sum kako kuce.Jas ke se samoubiev da imav na koj da go prepisam imotot.Ama vaka se ke zemat rodninite.Toj strikoto pokvaren so go imam i so me mrazi e vrzan so vlasta i mozi so zavrzlami da prisvoi se.

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ќе си најдеш жовотен сопатник,ќе си имаш брак,дечиња, љубов од нив и причина за кого да живееш!!
    Не се откажувај од овој Божји дар!

На Troi, Petar80 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.813
    Допаѓања:
    173.213
    Ма какво самоубивање:party:
    За инат на роднините има сите да ги надживееш(fingers)
    Не дозволувај тие да уживаат во тоа што е твое ;)

На ванилала, EvAngelos и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  9. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    da znaes kolku e tesko da zivees od inaet i gnev kako sto ziveam sega. So ke mi e dolg zivot.

10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.813
    Допаѓања:
    173.213
    И јас живеам за инат на @Aleksandar1212, да го нервирам како никој до сега и деновите да му ги правам неподносливи...па ете живеам:lol:
    Ако ме прочита ќе ме затепа :$

Сакам да кажам, не гледај на лошите работи, гледај на посветлата страна. Секој има барем една причина да живее...најди ја(fingers)

На Aleksandar1212 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  11. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Среќата никогаш не знаеш каде ќе ја најдеш, па дури и овде на форумов.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  12. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Неколку пати имам помислено на тоа. Таткоми изврши самоубиство. Може звучи себично, незнам но јас неможам да верувам дека го нема повеќе иако цел живот не сме биле во добри односи т.е таткоми не беше татко каков што сакам јас да имаат моите деца. Не сум тажна, не ми е толку многу тешко колку што сум лута. Лута сум зошто немаше храброст да го издржи животот, зошто не мислел на своите две ќерки, зошто бил кукавица што мислел дека така ќе ги реши проблемите. Кога дојде комшијата и како гром од ведро небо рече трчајте таткоти се обеси, светот ми се сруши мене се налутив зошто не оставил. Не помислив дека таткоми е мртов туку дека не оставил.. бев бесна. Никому не му посакувам да доживее такво нешто. А јас да се самоубијам сум помислила неколку пати порано, за банални работи, ама сега кога се обидувам да станам мајка имам поголема желба за живот од било кога. Убав е животот, Бог ни дава онолку колку што можеме да издржиме..

На КикиМаус, kuc, Olgica.bu и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Dosta so toj gospod bog veke.Ne sakam sopatnicka,ne me interesira ljubov.Sto ke mi se deca,niv da gi ostavam na pola pat kako so sum jas ostaven?

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Жал ми е за ова што го читам!
    Не те ни знам, но, искрено многу многуу ми е жал,што една млада личност има вакви мисли.
    Се надевам ќе најдеш начин да пронајдеш извор на љубов кон животот.
    Посети психолог.
    И само едно е факт, оној кој решил да се убие го прави тоа тивко и без да каже, а ова твое изразување на форум е само една твоја желба и крик за внимание. Тоа е добро! И ние сме луѓе, но за жал виртуелниот свет е место нож со две оштрици за да добиеш некаков совет.
    Реално, ако тебе самиот не ти е грижа за себе си, на некој форум пак верувај ич на никого.
    А зошто не сакаш љубов, семејство, деца...тоа можеш да си го одговориш само ти.
    И кога ќе ги имаш одговорите што ти фали во животот и зошто се осеќаш вака, ќе имаш насока за што да се стремиш.
    На крајот, сепак ова е твој живот и ти одлучуваш за истиот.
    А да умреме, не ни бега тоа на сите еден ден.
    И верувај, моќта лежи само во нас и само ние може да си помогнеме!
    Ти посакувам се најубаво, и од срце се надевам дека ќе доживееш чудо кое ќе ти го смени ставот и ќе ја осетиш убавината на благословот што дишеш и газиш на овој свет :hug:

На lilo, joy1 и kuc им се допаѓа ова.
  15. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Pisam na forumot za da mi bide polesno, ne za na nekoj da mu bidi gajle.Zosto se otvoreni temite, za da se pisi.I koga pisam ne sakam da mi spomnuvate gospod i cuda i blagoslov,mizi da te lazam.Mnogu znaj psiholog za da mi pomogni.Primav lekovi i gi frliv,za nisto ne mi koristea.Jas si znam samiot mnogu dobro so mi fali vo zivotot i zoso se osekam vaka.

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ете сам викаш дека пишиш зада ти е полесно!
    Верувај, еве мене ми е гајле, не ми е сеедно некој да рече ми се умира и да го одминам ладнокрвно тој пост!! Затоа и ти реплицирам! Е сега форум ко форум со секакви ликови, еве јас се најдов засегната за твојава ситуација, но мојот начин на совет е тој - вербата во Бога. Мене кога ми се умираше, си го пронајдов спасот и мирот во вербата во Бог. Затоа, прости ми што те иритираат моите одговори, но јас само и едино тој начин го знам.
    Молитва и вера и надеж за спасение.
    Пробај све, нема да ти е полошо
    Секако си на дното, ко шо велиш.
    Можеби ќе ти биде подобро и тебе :hug:

На ♣ Alba Viduam ♣, kuc и Petar80 им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Штом знаеш што ти фали во животот и зошто си таков, тогаш превземи нешто, не туку цимоли овде на форумов.

На КикиМаус, joy1, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Jas znam deka gospod ne postoj.Koga tatko mi lezese eden mesec vo bolnica,doktorite mozea da go spasat ama ne go spasija,gospod go nemase nikade so deka sekoj den mu se molev.Zato ne mi zboruvaj za molejne na gospod.Tie raboti kako vera vo gospod gi ostaviv nazad zad sebe.Toa se babini devetini.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Ti gledaj si ja rabotata stara provokatorke.Na sekoj imas nesto negativno da mu pisis,da dolevas maslo na ranata.Da prezemam nesto da gi vratam roditelite od mrtvite a?Bravos mori drugo so ke kazes?

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Прости ми тогаш што ти се обратив!
    Секое добро ти посакувам:)

На Petar80 и ciudad_juarez им се допаѓа ова.