Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Нема никаков проблем.
    Гледам дека и ти си имала некаква емоционална поврзаност со оваа личност, но мора да да бидеш доволно силна и да го надминеш тоа. Спореди го овој случај со однос која си го имала со одредена другарка со која си се дружела во минатото. И покрај тоа што ти се сеуште се сеќаваш и имаш спомени од времињата кога заедно сте играле, сепак мора да сфатиш дека тоа сега се само спомени и ништо повеќе. Сепак радувај се на фактот што тоа се барем добри спомени...

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    blagodarnost do site koi mi odgovorija, se nadevam uspesno ke go prebrodam ovoj period

3. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Mi treba razgovor vo veza so ovaa tema, ako moze da mi pise nekoja slobodna devojka :)

4. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    devojki pak jas so problemot, istata osoba me bara i stoev do nea i se i me guskase se znae za mene ama misle deka ja sum druga osoba, dokazuvav pokazuvav ama nisto i se vrti nakaj istoto deka utre ke odel pak na toa mesto pak ke mu se deselo loso od toa mesto se odelo na neboto ednas vika na mene mi se sluci tamu loso nesto a posle vika utre ke odam tamo, i ke otidam na neboto ke ja cuvam, od neboto ve molam luge kako da mu pomognam ve molam pomognete mi nesakam da go izgubam ne od mojot zivot tuku voopsto, zal mi e nesakam da zamine ama nesakam ni jas da stradam

5. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    @SnowQueen17 најпрвин смири се и размислувај рационално и позитивно. Не ми е јасно што си се обидувала на оваа личност да и докажуваш и покажуваш?
    Бидејќи зависно од тоа што си го кажала, кај личноста се активирале други мотиви, или се засилиле нејзините методи и целиот психолошки третман поврзан со тебе...

6. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Леле, сосема те разбирам, а да разговараш со некој негов близок?

7. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Се согласувам и со @La.loca , можеби би било добро да слушнеш размислување за оваа личност од друга перспектива, секако доколку е искрено.

8. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    doktorot rekol da mu spomnuvame nisto so ova tragicnovo sto se desi ja pa klapka se povrzano so toa mu zboram ccccc, majkamu veli ke go nosi na psihijatar ama moze da bide predocna i kako jas najmnogu da se zamaram

9. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    a eve pisame mi veli sega kazi ke i se javam a vsusnost na mene se javuva, of gospode mi veli ona so tebe e? vika ti imas isti oci usta pernica tetovaza kako nea a vsusnost jas sum toa ;(

10. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Докторот со право го рекол тоа. Најчесто ваквите личности се буквално преокупирани со тие мисли бидејќи за нив претставуваат голема пречка во нивното нормално живеење. Сметам дека не си требала воопшто да зборуваш со оваа личност или пак да зборуваш но никако тоа да не биде поврзано со забраната на докторот.

11. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    bilo sto bilo natamu sto?

12. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Штом и мајката на оваа личност вели дека ќе го носи на психијатар, тогаш тоа е веќе јасен знак за тебе дека таа навистина има нарушен психолошки и емоционален профил.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Најдобро е воопшто да не комуницираш, барем јас така мислам. Оваа тешка ситуација во која се наоѓа личноста е поради тебе ама само според неговиот ум. Можеби треба малку времеза да се отргне од овие мисли и во меѓувреме да посети психијатар.

На Bender Rodriguez, La.loca и SnowQueen17 им се допаѓа ова.
  14. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    jasno mi e se toa, megutoa nonstop me spomenuva mene, a nemoze drug moabet da se pravi so nego nonstop go povtoruva moeto ime, veli mene nikoj ne me saka a sakam taa da me saka, moze da si napravi nesto mnogu mi e strav

15. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    mislev barem malku nadez ke mu dadam, ama izlea na poloso kara

16. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Ова ми звучи на состојбата која на англиски јазик е позната како lovesick.
    Личноста која е болна од/за нечија љубов не може да се однесува нормално.
    Тоа е неформална болка која опишува негативни емоции поврзани со отфрлање, невозвратена љубов или отсуство на некој близок (ти во овој случај, но отсуство во емоционална смисла).

17. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    @SnowQueen17 јас разбирам дека си имала добра намера но мора да разбереш дека личноста која има нарушен психолошки профил не може да реагира на надежта како нормална личност. Напротив, тоа има контра ефект врз неа.

18. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    sto da pravam mi se place

19. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Како што ти кажав претходно, ти со комуницирањето, зборувањето поврзано со трагичниот настан, давањето надеж си ја направила ситуацијата полоша. Треба да разбереш дека оваа личност не е психолошки и емоционално стабилна и заради тоа треба да престанеш да ја третираш и да очекуваш дека таа ќе реагира како што би реагирала нормална и стабилна личност. Сметам дека треба засега малку да се одалечиш, да се дистанцираш од оваа личност. Во меѓувреме нека посети психијатар, а тоа би можело да му биде од помош. Може нема веднаш да има подобрување кај него, но со текот на времето да.

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Зошто живеам мојот живот е уништен се што можев уништив, денеска сакав да се самоубијам ама немав доволно храброст пробав да се угушам ама сум кукавцица и за да умрам сум кукавица како и за се досега во животот. Одлучен сум ако до моето полнолетство нешто не се промени дефинитвно е време за крај. Размислував колку би било подобро да не сум се родел моите би имале можеби друго дете кое немало да им биде само на терет и немало да ги страми.