Самоубиство

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Не оправдувам па не знам што сака нека се деси!
    Имав за жал школски што се самоуби, мајка му и татко му ги остаре, ги смали, ги столчи не ги познав кога ги видов последен пат.Се самоуби ради непознати причини и ден денес не знаеме од што.

2. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Никој не оправдува, затоа што незнае како им е, да не сме им во кожа на таквите. Вољата е посилна во тие моменти. Само Психијатар може да ги разбере, или некој со исти намери како нив.

3. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Јас не ја познав мајка му, жената порано иако нема ни 50 личеше ко некое дете од 15 години, средена дотерана, млада, таква се у шарено и весело облечена, сега кога ја видов пропадната, исушена, како да не е она за грев

4. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    36
    Ако има некој за лп што е спремен да ми помогне нека пиши:)

5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Пиши ми слободно. Ако можам ќе помогнам.

6. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Ако, навреме се превземат мерки, пациентот ќе се хоспитализира, соодветна терапија му се дава вклучувајќи и терапија за суицидални мисли, но неминовна е и Психотерапија, поддршка од најблиските, дружење, медитација и сл. Дел ига улога генетиката, дел Невробиологијата, дел трауми од детството (средината во која пациентот растел опкружувањето околу него), како се однесувале другарчињата, врсниците, ако бил омаловажуван, ако трпел детско насилство, понижуван, кога тогаш тоа ќе се манифестира, иако пациентите ни криви ни должни, имаат чувство на вина.

На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Не сум помислувала никогаш до сега за самоубиство, со тоа нема што претерано да коментирам. :!: :^) Мислам дека ПСИХАТА е причина за многубројните самоубиства. (facepalm)

8. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    ви благодарам на сите што ми дадовте совети но ниту еден нема да ми помогне кога моето срце е распарчено,изневерена,искористина,повредено ;(;(;(;(;(;(;(се чуствувам како да не сум жива иако физички сум присутна но одвнатре ми вели иди забоди си нож но едно што ми вели не умирај не вреде,и ми доага сликата како моето семејство плаче за мене а додека пак другата слика се прикажени моите поранешни другар/ќи се смеат и велат се спасивме од таа ненормалната а јас почнувам да плачам додека го гледам овој филм сигурна сум дека не може никој да ме разбере овваа што го напишав ретко некои кои ке свати

9. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Gosh рудник за ураниум U

10. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Лесно е да направиш такво нешто а начините ги знаеш самата, не мора да прашуваш. Тешко е да живееш и како вистински борец да се спротиставиш на сите оние лоши нешта во животот кои сега во моментот те фрлаат во очај. Покажи дека си храбра, и покажи дека умееш да се справиш со проблемите. Излези како победник. Од каде знаеш дека со самоубиството можеш да решиш нешто? Никој не се вратил па за да каже како е.... Немаш ниту право да им нанесуваш таква болка на домашните. Сите во животот сме имале тешки моменти кои тогаш бескрајно болеле а сега после подолг изминат период се само бледи сеќавања. Нештата поради кои ти сега би се откажала од животот верувај дека за десет години на пример, веројатно ништо нема да значат, мислењето кон нив ќе ти биде сосема поинакво и самата ќе се чудиш како си можела да размислуваш вака.
    Се надевам дека си сериозна во ова што го споделуваш, во спротивно многу бесчуствително од твоја страна.

На sexygrils236 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    jas imav custva se duri moite drugar/ki ne mi odzedoa:(

12. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    padnav vo teska depresi i razmisluvane obit za samoubistvo;(;(:(:(

13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.230
    Допаѓања:
    50.821
    @sexygrils236 како можеш да бараш совет некој да ти помогне како да се самоубиеш? :fubar: :x
    Мислам кој нормален би ти помогнал (facepalm)
    Што е можно поскоро психолог да си посетиш.

На Bella15, Weird0, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    sum posetila i mi dadea tableti i me napavija retardrana

15. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Не им придавај важност на некои небитни фаци кои ти ги нарекуваш другарки. Другарки во денешно време не постојат. И тие што се какви-такви не вредат за ти да паѓаш во очај и да посегнуваш по живот. Не ти ја знам ситуацијата но сигурна сум дека и да ја знам на памет ќе ми паднат најмалку десет примери во кои на луѓе им се случиле многу поголеми трагедии, несреќи, болки и порази па сепак не се откажале така лесно.

На carangigia, Srcka $ и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    9.409
    Мило смири се животот е пред тебе само треба да си ја вратиш самодовербата. Не си ти единствена на светот што размислува така има и други луѓе. Секој некогаш помислил на најлошото ама еве не сите тука. Опушти се. Имам еден другар и тој имаше суицидни идеи. Беше на психијатар и он велеше дека му е многу тешко што му препишуваат апчиња и не ги пиеше. Седнавме еден ден да си направиме здрав муабет и сфатив дека он уствари џабе иде на психијатар кога таму не му се отвара на човекот. Му предложив да разговара со свештено лице и да си му ги каже маките. И ме послушал. Ете го сега здрав прав растеретен од мислите дека не му се живее. Си го сака животот и си го живее по мерак. Сега понекогаш разговара со поп и во комшии има еден оџа. Ниту за вера праат муабет ниту го обвинуваат за нешто вика дека тие двајца му помогнале. Само си оди кај нив најпријателски и си ги кажува маките. Ниту едниот му вика оди по Христовиот пат ниту другиот му вика оди по Алаховиот пат. Чисто човечки муабет. Мило да знаеш дека разговорот помага. Не е срамота да разговараш со луѓето. Сите сме разочарани од нешто ама чувај си го животот. Немој да мислиш дека никој не те сака тоа ти е погрешно. Можеби луѓето се нервозни и гневни на нешто па се погодило на тебе да се истурат. Немој да плачеш совземи се и напиши си на еден лист што те прави среќна. Јас поминувам низ тежок период. Една другарка ми го кажа нејзиниот лек - список за работи кои ќе ми ги оттргнуваат мислите барем на еден саат. Па пред некое време си купив кактус. Замисли успеав да го исушам! Никому не му успеало тоа ама ете мене ми успеа. Па си купив уште ден. Еве го сега и тој се мачи нешто ама барем мозокот го растеретувам од проблеми. Читам на интернет за цвеќиња тоа се тотално небитни ствари у животов ама се борам да бидам позитивна. Симни си музика на телефонот и излези низ некој трговски. Додека се спремиш... додека појдеш... додека се прошеташ... додека се вратиш... поминал денот... Не мораш ништо да купуваш. Јас некогаш немам скршен денар у џеб и ќе си направам сендвич со ајвар од дома и ќе си шетам низ град. Тебе мило занимација ти треба за да си ја вратиш самодовербата. И да знаеш дека има и добри луѓе, не се сите луѓе лоши само на некои не им денот, на некои не им е периодот а со некои едноставно не ви иде муабетот... Немој да се нервираш за се. Ако некогаш ти треба муабет слободно напиши ми во приватна порака. И само позитивни мисли да имаш немој да мислиш дека луѓето не те сакаат.

На soffce, eli25, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.036
    Дали сте запознаени со случајот денес во карпош 3?

18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Има лек за ова твоето се вика ДА НЕ ТИ Е ГАЈЛЕ ЗА ДРУГИТЕ. Се издава на рецепта кај маценцеф, поволно. Еве ти еден совет реален, НАУЧИ ДА (ТИИИТТТ) СВЕ ама апсолутно се! И ако те нема пак сонцето ќе изгрева и твоите ќе се навикнат без тебе и на другарките ама баш нема да им е гајле. И прво сама да си погодиш, да ми ти кажи тета - оти по овој муабет можам само тетка да ти бидам, а после на тета убата - ќе си се облечиш, ќе си се дотераш и право во првото дуќанче на ШШШШОПИНГ! И ќе гледаш низ продавници минимум 3 саати, не ти треба друштво, излези и макар и стегач за коса купи си. Олабај срцкаааа, ќе ми ги памтиш зборојте мои троа сакати ама ептен дирекни. НА НИКОЈ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА ТЕБЕ! Завршен цитат, ама има едно нешто сто пати подобро - И ТЕБЕ ДА НЕ ТИ Е ГАЈЛЕ ЗА НИКОЈ.

Ќе си напишиш една порака мотивациона на лист хартија и залепи го листот така да секое сабајле да ја прочиташ ЈАС СУМ НАЈДОБРАТА И НАЈПРЕКРАСНАТА ДЕВОЈКА, НИКОЈ НЕ МИ МОЖИ НИШТО. Се друго срц е тупење во здрав мозок ако ме сваќаш

На Purelove92, kikkki, Viki693 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kik3

Kik3 Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    32
    Што се случило?

20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.036
    38 годишна жена вчера во паркот позади Лептокарија извршила самоубиство со бесење. Многумина прво помислиле дека станува збор за кукла ставена колку за зезање па многу деца и пришле во близина. Трауматично..