На никој од нас не ни е свеедно кога ова го читаме,барај помош,дете немој да си играш со животот,Те молам...
Кога човек мисли на самоубиство или веќе посигнал со труење, нема да се расправа и да дебатира на форум. Се надевам дека не е вистина. Ништо не е нерешливо, посебно не за посигнување по живот.
Пантопразол си заборавила да вметнеш. Од тие кетоналите желудник ќе те скине. Друго ништо нема да ти биде. Со парацетамол сакала да се отруе Па и на форум се пофали. Зимај таму литро ипол топла вода и почни да пијаш без престан. Се дур не повратиш. Чим веќе не сакаш на токсико да одиш. Поарно дома исповраќај се , зошто утре твојот ал и кучињата не можат да го трпат. Многу ќе ти е лошо
nie nema da ti znaeme identitet ne se sekiraj no ova ne vo red ako stvarno si probala da se samoubies mora da napravime se za da te spasime koga veke kaza ke ti pomognat da prebrodis sto problem i da imas a dokolku lazes i si igras ne e vo red
Послушај совет и кажи некому од домашните. И да пишеш пак, за секој проблем има решение, ова твоево не е решение, дополнителен проблем е.
Не се глупирај трол е сигурно јас еднаш по грешка се напив 2 кетанола и припаднав а не пак толку апчиња
Те молам не прави глупости не вреди. Сите имаме тешки моменти, знам дека ти е тешко и пред нњкој ден видов дека коментираше. Те молам смири се, пробај да повратиш и јави се на лекар. П.с сега како си?
Бидејки пиеш апчиња, пишуваш тука, не си 100% одлучна дека сакаш да те снема, сакаш помош. Дај боже да си трол, ама ако не си, побарај помош од некој... И нема шанса никој да немаш во животот. Колку години имаш?
Те разбирам како ти е и јас сум имала такви моменти но кога човек ќе сака да скокне од мост за да се самоубие сфаќа дека се можело да се реши, освен оние 10 секунди пад. Размисли за ова и оди да ти помогнат.
Ако и е почетна анксиозност е многу тешко пример по мене кажувам првите 3 месца беше како зомби ама со тек на време ако се работе на себе исчезнуваат симптомите еден по еден и само останува стравот..
@Annahhh te molam vo imeto na celiot svet obrati se na majka ti ili tatko ti. Pishi MI vo poraka ke razgovarame. Sekoj problem e reshliv. Sekoj od nas barem ednas vo zivotot bil na rabot za da si go odzeme, no samo so podrshka I struchna pomos ke se opravime. Zalno e da tvoite najbliski se skrsat. Najbizarna smart e samata da si ja predizvikas. Zar ne si ljubopitna sto zivotot ti odredil da dozivees ubavini?
Добро нели може полиција да и го открие идентитетот ако се пријави ова ситуацијава? Не може вака да го оставиме ова!
Што има чудно во ова? Девојчето барало помош. Која патетика сте. Стигматизирани. Не сте посетиле изгледа странски форуми.
Добро не се појави до сега никој од модераториве? @Annahhh те молам пиши ни и кажи ни дека си побарала помош
@Annahhh Ти ги читав мислењата. Обавезно да кажеш некому за ова. Ја спомна мајка ти, па ете можеш да и кажеш. Сигурна сум дека ќе сака да ти помогне. Гледај и тука колку членки сакаат да ти помогнат. Убаво те советуваа да одиш на лекар. Потребно е да ти пронајдат соодветна терапија, кај секого различна делува. На почеток е најтешко, но има начини како да се справиш со ова. Разговарај со некого, верувај има луѓе што ќе те разберат. Се надевам ќе ни пишеш повторно.