Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Само еднаш се сака или не ?

Дискусија во 'Врски' започната од Neytiri, 25 ноември 2010.

1. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    ^ А ти планираш, толку, готово, ги запознав сите двајца дечковци на планетава? Не може да се објасни со зборови кои ќе доловат со колку многу луѓе секој ден се разминуваш кои ќе ти ја надминат првата љубов, само ако им дозволиш да ти чепнат под кожа и да ти буричкаат низ срцето...

Не можам да ве разберам сите вие кои сте имале 1-2 сериозни врски, 5-10 момци со кои сте размениле по некој бакнеж и мислите дека сте виделе сè.
    Прво, од 14-15 години кога сте почнале со силни емоции кон спротивниот пол, до 30+ кога ќе се пронајдете комплетно себеси, ќе поминете толку многу фази и сфаќања за мажите што можете да се заљубувате комотно по еднаш на секои 5 години во различни типови на мажи и тоа да биде посилно од претходното.
    Второ, има такви прекрасни и квалитетни луѓе по улица кои ќе направат да треперите како лист, само ако им се препуштите.

Нормално, ништо од ова нема да се случи ако мажите ги гледате како некои кои ќе ве силуваат, а не како личности со кои може да имате прекрасни моменти или ако седите дома и чекате некој од овие потенцијалниве да ви затропа на врата. |(

На eloves, peperutka.95, Mala Hembra и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Da, jas samo ednas zasakav seuste go sakam I nikogas nema da go zaboravam..se posle nego ne moze da se sporedi !

На kala21 и free girl им се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Во животот за се треба да бидеме подготвени.
    Во љубовта најмалку ни се потребни броеви за да ја почувствуваме. Можеме да сакаме толку личности, колку што ние ќе дозволиме. Кога ќе сфатиме дека тој/таа ги доживуваме како потенцијални партнери на кои ќе им создадеме простор во нашиот живот за да може заедно да ги споделиме сите моменти, значи сме подготвени се што имаме да претопиме во едно, заедничко.
    Многу е битно да бидеме свесни за секој чекор и постапка што ги преземаме, па дури и оние ненамерни потези во кои се кријат непредвидени ситуации.

4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Samo edna e mama...a za sakanje,sto ako silno zasakas,a ljubovta ne e vozvratena?? pak ke si go sakas cel zivot i ke patis po nego? nemat da sakas da se osetis sakano?? ljubeno?? posakuvano?? taka da,ne se slozvam deka se sakat samo ednas..

На Rama и Elissa им се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Браво бе Адинке немам што да додадам се согласувам целосно.

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Не!
    Човек може да сака повеќе пати, но ниту една наредна љубов не е иста и не е замена за претходната. Според мене може да сакаш искрено повеќе пати во животот но на поинаков начин. При тоа претходната љубов не исчезнува, само се потиснува длабоко за да направи место за новата.

На ebola, PinkGirl* и Saricko им се допаѓа ова.
  7. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Повеќе пати се сака, ама еднаш се сака најсилно, најслепо....и најболно

На Rama, awayfromyou и Saricko им се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    НЕЕЕЕЕ...
    Секоја љубовна приказна си е посебна на свој начин и не се повторува.
    Најважно е да љубиш бескрајно, искрено и со чисто срце.
    Секоја љубов си остава свој траг т.е обележје кој го носиме целиот живот. Тоа е така зошто е дел од самите нас, било или сеуште е.

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.818
    Кога човек е заслепен од љубов мисли дека еднаш се сака,но со тек на време ке избледи тоа кога ке најде друга љубов ке свати дека не се сака само еднаш.Така да не се сака само еднаш според мене

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.968
    Допаѓања:
    134.890
    I don't think so. Taka мислиш коа прв пат ке се заебеш у љубовта. Иначе се сака толку пати колку што ти ке дозволиш да те совладаат чувствата.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Човек еднаш се заљјубува после само сака!:nod:

12. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    само еднаш.
    ако пак го најдеш истото можеби и двапати.
    ако успеам ќе ти кажам ;)

13. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Јас мислам дека природата да на секој човек е да се заљубува повеќе пати во животот. Многу луѓе ја помешуваат страста или сигурноста со љубов...

14. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Еее,феминки мои .. :/

15. 702706

702706 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    359
    а замисли пишеш на темава само еднаш се сака и после се затрескуваш уште еднаш
    лажејнееее
    се сака повеќе пати ама само неколку пати или еднаш ни е онака нај

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Јас бев таа која чукајќи се во гради велеше секогаш и секаде дека се сака само еднаш8) искрено ќе си ги демантирам и побијам тие тврдења:D долги години сакав само еден човек, тој човек ме направи најсреќна , со него ја запознав љубовта , болката , среќата , првиот бакнеж...ми остави и убави спомени и лоши, тој ист човек засекогаш ке остане во моите сеќавања, со него започна мојата приказна за љубовта, тој беше првиот поим за љубов:inlove:се колнев дека нема да го заборавам никогаш ...и знаете има поговорка ако не оди по планот оди по судбината,ете судбината ми предодредила да тргнам напред, да продолжам напред од местото каде бев и среќна и скршена, судбината ми шепна на увце дека јас сум борец , да станам и дека ме очекуваат нови љубови , можеби не со интензитет на онаа првата, ама јас ќе сакам некој повторно, уверена сум во тоа ;)

17. happiness!

happiness! Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Hmm sekoja "ljubov" pred brak beshe povrshna bez razlika kolku i da sum custvuvala deka taa e posebna i najgolema...
    Brakot a posle prinovata ja vozdignuvaat ljubovta,zelbata,potrebata eden za drug na mesto koe ni vo najzaljubeniot son nema da go pronajdeme..
    Sekoe utro se budam i gledam malecok angel koj e dokaz za nashata ljubov i znam deka toj e vistinskiot covek za mene...

18. marina.v.

marina.v. Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    И јас порано мислев вака дека само еднаш се сака но не било така.
    Човек само еднаш умира, се друго е од два пати па натаму.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Може да се сака повеќе пати, но ниту една љубов не наликува на другата. Секого го сакаме на различен начин.

20. tockaAa.

tockaAa. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    256
    мислам дека човек дури е жив еднаш ја искусува вистинската љубов која е безусловна
    имам дечко кого го сакам повеќе од се
    пред него сум била заљубена но нема никаква споредба со ова сегашново.