Форумџика на годината

Свекрвите и снаите-задоволни

Дискусија во 'Брак' започната од Andromaster, 15 април 2013.

1. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    :D

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.760
    Јас се пријавувам во оваа тема. Имам супер однос со свекрвата. Не живееме заедно, но живееме во близина. Жената е сама (починат сопруг) но воопшто не е напорна, кај нас доаѓа исклучиво само ако ние ја повикаме, иако јас лично и имам кажано дека е добредојдена секогаш, да не чека ние да ја повикаме. Одиме еднаш/два пати месечно кај неа на официјален :rofl:ручек, но бидејки сме блиску одиме почесто само на кафе муабет, најчесто сама одам. Нема никакви барања, очекувања, не се меша во ништо, буквално идеална жена свекрва.
    Финансиски ние и помагаме бидејки е со наследена пензија, но и со тоа што ке и помогнеме, таа обавезно купува и нешто за нас.. дали крпи, пешкири, чинии или не знам што ке види во моментот, но секогаш ми се јавува и ме прашува.. видела тоа и тоа, дали сакам да ми купи... :$ Муабетите ни одат, со мене дури споделува се што не може или не сака со нејзините деца. Во новчаник носи слика и од мене, покрај нејзините деца. :tmi:
    Моите многу ги почитува, што особено ми значи.
    За децата на брат ми купува подароци за родендени, а и подароци без поводи уште кога бевме само во врска, без да ги познава нив воопшто.
    Имаме отворена комуникација од старт, ако нешто ми смета имам слобода да и кажам и се разбираме на човечки начин.
    Така да, јас сум во оваа тема и сигурна сум дека тука ке останам до крај :party::l:

На Manako2, Лалина, Зеленоокатаа и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    4.193
    Ретки сме, ама не има:rofl:. И јас да си ја пофалам мојата свекрва, златна жена е. Не живееме во иста куќа ама во близина ни е. Секогаш е тука за да ни го причува детето ако има потреба, ни помага и околу ручек што многу ми ја олеснува работата. И благодарам за се:f:.

На Manako2, Лалина, Зеленоокатаа и 3 други им се допаѓа ова.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    4.527
    Отворив да ја видам темава и само 11 страни. Другата е преплавена :D
    Значи реткост се добрите свекрви.

Последна измена: 13 февруари 2026
    На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Во темава се само оние што сеуште не стапиле во брак или првата година со свекрва. :lol:
    После неколку години нема задоволни снаа и свекрва. Освен ако не се во контакт.
    Исклучоци верувам дека има, еден пар по еден град во Македонија.

На SummerGirl, JasBee11 и tanjita им се допаѓа ова.
  6. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    4.527
    Колку и да е идеално па има нешто што ти смета кај некого, и они од нас како свекрви и ние од нив како снаи имаме замерки. Може на шала на смеа им ги плескаат а тука леле колку фина свекрва имам :D

На JasBee11 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    43.020
    И јас сум за овде. Мада, никогаш не сме живееле заедно, ни во ист град, а сега ни во иста држава.
    Ниту јас сум цвеќе, ни таа, но ја почитувам и ценам, премногу ми се нашла кога најмногу ми требала, без збор попреку. И ден денес кога и да ја видам и' го повторувам тоа.
    Плус не се меша и не ми се прави паметна, а тоа е бонус сепак. Љубов на далечина. Универзумот нека ја поживее, да се радува уште долго со внуките.

На SummerGirl, ALISA0000, JasBee11 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Ова е тоа што викам.
    Кога не си заедно сте совршен пар.
    И ние сме далеку и топ сме ама три месеци заедно пекол ми беа. Пред 9 години ама еве сеуште не сум заборавила во кој пекол живеев тие проклети три месеци. На крај си викнав такси, па автобус и си отидов со бебе. Во рајот. :D
    Години заеднички живот, само снаата ќе полуди. Подобро на улица да живее снаата отколку со свекрва.

На SummerGirl, Dentina, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.