Форумџика на годината

Свекрвите и снаите-задоволни

Дискусија во 'Брак' започната од Andromaster, 15 април 2013.

1. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    :D

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    813
    Јас се пријавувам во оваа тема. Имам супер однос со свекрвата. Не живееме заедно, но живееме во близина. Жената е сама (починат сопруг) но воопшто не е напорна, кај нас доаѓа исклучиво само ако ние ја повикаме, иако јас лично и имам кажано дека е добредојдена секогаш, да не чека ние да ја повикаме. Одиме еднаш/два пати месечно кај неа на официјален :rofl:ручек, но бидејки сме блиску одиме почесто само на кафе муабет, најчесто сама одам. Нема никакви барања, очекувања, не се меша во ништо, буквално идеална жена свекрва.
    Финансиски ние и помагаме бидејки е со наследена пензија, но и со тоа што ке и помогнеме, таа обавезно купува и нешто за нас.. дали крпи, пешкири, чинии или не знам што ке види во моментот, но секогаш ми се јавува и ме прашува.. видела тоа и тоа, дали сакам да ми купи... :$ Муабетите ни одат, со мене дури споделува се што не може или не сака со нејзините деца. Во новчаник носи слика и од мене, покрај нејзините деца. :tmi:
    Моите многу ги почитува, што особено ми значи.
    За децата на брат ми купува подароци за родендени, а и подароци без поводи уште кога бевме само во врска, без да ги познава нив воопшто.
    Имаме отворена комуникација од старт, ако нешто ми смета имам слобода да и кажам и се разбираме на човечки начин.
    Така да, јас сум во оваа тема и сигурна сум дека тука ке останам до крај :party::l:

На Лалина, Зеленоокатаа, 1209 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    3.549
    Ретки сме, ама не има:rofl:. И јас да си ја пофалам мојата свекрва, златна жена е. Не живееме во иста куќа ама во близина ни е. Секогаш е тука за да ни го причува детето ако има потреба, ни помага и околу ручек што многу ми ја олеснува работата. И благодарам за се:f:.

На Лалина, Зеленоокатаа, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.