Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.987
    Штом така прават, симни им ја до 02 кога е будна они нека ја чуваат, ти качи се горе и легни си. Така 2-3 пати и да видиш после дали ќе ја успиваат кога не треба.

На WildMk, Macito007, 1209 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Детето е 8неполни месеци, јас не слевам многу многу кај нив и тие не ми доагаат горе само да ја земе доага свекрва ми со зборовите - ајде дедо те чека доле сака да те виде одеме кај дедоо. Немам ништо против што ке ја симне доле ама со оваа што за инат ми прават и не го почитуваат тоа што го кажувам оваа вечер ме стресе ептен нервоза. Незнам веке на кој јазик да објаснам дека кога станува збор за моето дете мојот збор мора да се почитува, а за мене како личност дали ке ме почитуваат ич не ми е гајле.

На Meckicja, Feminka22 и PeachGirl им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.499
    Не им ја давај и нема да имаш нервози.

На Luna91, Feminka22, Abc07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    31.227
    Јас лично да сум на твое место еден подолг период нема да дозволам да ја пипнат, и посети и се ке им скратам а ако нешто прокоментираат ќе им одговорам дека тоа е така бидејќи се недисциплинирани и не го почитуваат зборот на мајката. Ти си поставуваш правила за твое дете. А и нема што да им го оставаш на старите како играчка, очигледно забавно им е со него да се занимаваат па затоа го земаат. Казни ги ако сакаш да им дојде памет, дур попушташ ништо.

На Luna91, Meckicja, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Нема што да се караш и да се нервираш ќе им кажеш штом не го почитуваат твојот збор околу твоето дете слободно нека се качат кај вас да поседат и поиграат кога сакаат.
    Ќе им кажеш дека како прво не е океј детето да седи до 2 нокеска дека треба да се створа навика и ред околу спиење станување јадење и слично
    И нема што да го носиш кај нив навечер ..

На Luna91, Feminka22 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Јас не го носам свекрва ми доага сама го зема, свекор ми е многу тврдоглав бидејки имавме недоразбирања и сеуште ги имаме не доага горе кај нас чека јас прва да попуштам да му се клањам не само јас туку и мм, или ако не дојде свекрва ми звонат на мм слевни го детето доле. Значи не доагаат горе да ја видуваат заради мене понекогаш се прашувам дали јас јадам луге мн ми е незгодо, прпблемите мегу нас се друго а тие ако дојдат доагаат да си видам внуката а не мене..
    И имам кажувано многу пати дека тоа дете има ред на спиење на јадење неможе кога и текне неа да ја успива, ако не може да на чува да не ја зима нека ја видат и толку, ама за џабе сум си зборувала си терат по свое

7. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Мислам дека е и подобро што не доаѓаат горе, бидејќи во тој случај ќе ви сметаат.
    Туку зошто мораш да им ја однесеш кога ќе ја побараат? Очигледно не почитуваат ништо што ќе им кажеш, па така нема ни да им ја дадеш следен пат. Ако тебе ти е незгодно директно да ги одбиеш, нека го направи тоа сопругот.

На AngIv и lovely91 им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Епа не и го давај. Кажи им културно дека штом секојдневно го успиваат нема да оди доле и готово абе биди си искрена и тоа е тоа.
    Не знам ни јас не сфакам го земаат да го заспуваат ли ? Јас мислам тоа од инат го прават друго не може да е

На m.i.g и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  9. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Истото го мислам и јас,синоке сопругот беше на работа и дојде свекрвата да ја земе, значи сњкогаш па и синоке и кажав не ја успивај дај и играчки прави и муабет пушти и цртан нека и мине времето. Кога слевам доле детето спие, е па од контрола ме извадија. Ја лулале во кебе со свекор ми и заспала, па нормално и мене некој да ме лула пола час и повеке ке заспијам.
    Кога треба да излезам до некаде не ни сакат да слушнат за чување морам секаде да ја носам со мене и во ред е немаат обврска да ја чуват ако нејкат, ама да и го нарушуват редот па немат право ич. Ако не и ја давам па ке речат дека и го бранам детето што не е точно. Како и да постапам во нивни очи јас сум виновна и лоша снаа. И на крај пак се жалат они дека не сум ги почитувала е како ајде кога не и се докажува ништо

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Pa i da bidis losa snaa so pravo bidi. Se se ama nekoj da mu remeti red na mali sto od raganje e vospostavuvan epa nemoze be.
    I mali koga bevme nagosti go uspala baba mu vo nekoe suto vreme 7ipol pa spiese mozda saat vreme. I i rekov ako neke posle da mi se uspie ke ti go donesam pa ti misli mu ja. Ne im go davaj ednostavno ako si losa vo nivni oci posekako ke bides ama bar na bebe nema da mu remetat red

На oblace1, Dalia93, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ех,најлесно е така-лежи,лулај и заспи си...Тајмингот си го прават како им одговара очигледно.Си гледаат турски серии и си лежат со детето па ќе заспие нормално:DА кога ти треба стварно помош ги нема.Не е во ред тоа.Не им го давај веќе кога ним им одговара.Колку сакаат нека се лутат.

На Luna91, Meckicja и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  12. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    31.227
    И јас мислам дека е чист инает и ништо друго, тоа е таа желба да се наметнат и да биде по нивно за тебе да те нервираат. Не гледам ни потреба зошто да го земат кога веднаш го заспиваат, барем да си играат и да го занимаваат, дури и помош би ти било за да можеш нешто друго да направиш во меѓу време. Не им го давај и ич не се замарај дека ќе рече оти им го браниш, кажи им дека така ќе биде се додека не ти го почитуваат зборот. Само пак имам некое чувство дека и маж ти ги одобрува нивните постапки па ти и заради него попушташ. Што не им покаже тој малку заби и да им објасни под кои услови може да го земат?

На 1209 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Старите имаат задача кога на некој му треба да стојат на готовс и да чекаат заповед ?:?: некој постојано треба да е на stand by ?

Детето е на родителите и тие се одговорни за него.

Ако не ви се бендисува како го гледаат старите, им се кажува дека нешто не прават како треба и не им се дава повеќе дете:).Нека дојдат, нека го видат, нека поиграат со него и чао, дома/доле нема давање.

Твое дете-твои правила, ама тогаш не го отстапувај на баби и дедовци зашто тие од милост ги разгалуваат и дозволуваат работи кои родителите не би ги дозволиле.

А да изигруваш учител па да учиш некого и да се нервираш постојано - небива...

На CameliaMiller, buba4e89, 1209 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    И кажува и тој, значи џабе е кога и зборуваш ним исто како на некој ѕид да зборуваш. Му се приспало на дете и жал и било да му нарушуват сон, како кога е со мене не му се приспива па со нив секогаш

15. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    31.227
    Супер ако те разбира, ќе седнеш и ќе се договориш со него дека еден период дете доле нема па колку и да не им се допаѓа тоа. Ако сакаат да го видат нека дојдат на кратко а ако не им се допаѓаш ти тогаш нека не идат воопшто.

На Meckicja и AngIv им се допаѓа ова.
  16. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Зборувај со маж ти и договорите се кое време е најдобро да дојдат да ја видат или преку ден ако ти преспива нека ја земат тогаш да ја заспијат ако не им одговара на нив забраните им после 7 часот да не ви доаѓаат... ваше дете ваши правила

На gjoker4e и AngIv им се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.587
    Кога веќе сте во иста куќа, што не им речеш да ти го донесат детето кога ќе "му се приспие"? Тие го земаат за да го видат, ако спие нема потреба да спие на друго место освен во своето креветче. Кога веќе не разбираат дека треба да го анимираат детето, побарај да ти го враќаат за спиење, па ти ќе си го расониш да издржи до правилното време за легнување. Или праќај го баш кога треба да спие, нека им се наспие.

Јас еве сум "лоша снаа", па и ќерка. Мене бабите ми го чуваат детето по список, во толку саат јадење, во толку спиење, нема мрдање. Ако не им се допаѓа, не им ја оставам. Секаде ќе ја носам со мене. Ќе ја гледаат само во мое присуство. Ама маж ми максимално ме поддржува, за детето мојот збор е закон и сите мора да го почитуваат. Еднаш свекрвата не ме послуша за нешто, тој и се изнавика зошто не направила како што било кажано, јас не ни морав да се расправам.
    Мое мислење, маж ти е крив. Не можеш ти да се караш со старите ако тој не те поддржува. Не да зборуваш со нив, да им кажеш, да им наредиш. Или по ваше или по ничие. Јас да сум на твое место, нареден пат кога ќе го земат детето со лош тон би им рекла "Само ако го најдам детето успиено!", и кога најверојатно ќе си тераат по свое, нареден пат кога ќе сакаат да го земат јасно и гласно "Не може!", и решен проблем.

На cresa-jagoda, Meckicja, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Не можеме со нив тоа да го договориме бидејки на нив никогаш не и се знае, т.е си прават и си кутат, што кога и како и текне тогаш. Обично преку ден немаат никогаш време па секогаш ја земаат после 7-8 часот што и не е баш во ред, но прифакам доколку ги почитуваат моите правила ама вака Не. Пример синоке воопшто не требаше да дозволам да ја земат бидејки детето само што го бев избајнала, облечено во пижами и чекав да дојде 9 часот да ја нахранам малку игра и на спиење,арно ама бидејки јас во 9 и нешто ја земав оздоле јадеше дури во 11часот што значи дека пропушти и јадење па до 1 часот ја успивав а кога си заспива во 10 во 1 нокта станува за млеко пак.
    Многу ми е чудно што додека бев мома уште кај моите кај нас во куката се разговараше отворено за се и за проблем и за решение значи разговаравме сите заедно а тука неможеш муабет да направеш незнаеш како ке те сфатат. Ни да се нашалиш ништо само озбилен муабет

На Meckicja и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Џабе на нас ни кажуваш, тоа со нив можеш само да го решиш. Дете на 8м не треба во 11 да вечера или да заспие во 1-2. Назад ти е зимата, реагирај на време.

На Meckicja и AngIv им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    @AngIv ти го ``даваш`` детето, они не те слушаат...и така во круг.
    Тешко они да се прекројат на нивни години. Пореално е да не го пушташ веќе детето и да се поштедиш од главоболки.
    Јас, за мое дете, не само што ќе им го пратам, туку и пижами ќе му спакувам.
    Сакаат да го успиваат, супер. Нека си спие до сабајле таму а јас и мм ќе си правиме романтики.
    Или многу убаво ќе поминат, а сигурно и јас и мм, или нема да им текне пак.

На CameliaMiller, buba4e89, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.