А што треба да направам според тебе? Кога се породив ми се јави друг здравствен пробелм и морав на операција да одам така бебето мораше некој да го чува додека бев ја у болница. А за кога ќе тргнам на работа каде да го оставам кога немаме градинка у местово кај што живеам и не секој има среќа да земе богаташ. Се трудиме да си спечалиме за да си купиме наше нешто а што има лошо у тоа?. И дека живееме под нивни покриив не зависам од нив сметки јадење се си плакаме сами
И ај заради тоа детето со баба нека си седи, така? Ти бараш помош ама секој совет не ти е прифатлив. Ако немаш што да направиш помири се со тоа. Оти сега кога си дома вака ако ти прави, што ќе праите кога ќе тргнеш на работа. Извини вака ама требало да мислиш малку. Никој не оспорува дека си требала да правиш операција, ама кога си дошла дома си закрепнала, па мајко му стара превземи си го детето ти. Седни со неа, кажи и искрено, не сакам така, кратко ми е времето со детето дома, сега ќе бидам со него, после ти ќе си го гледаш, те молам не ме сфаќај погрешно, биди малце политичарка.
Еве јас ќе ти кажам јас како мислам. За себе. Ако треба нема да работам и јас ќе си ја чувам. Ама таа нема да ми чува мое дете и точка. За пристоен живот имам и мирна глава.
Зависите од нив штом сте под ист покрив. Тоа што и вие плаќате сметки, не ве прави независни, туку си ги делите, затоа што и вие трошите струја, вода, така? Инаку и јас не сум за богаташ мажена. Сме живееле и под кирија за мир да имаме. Се спакувавме и си отидовме, со дете.
Бевме под кирија ама додека давам пари за кирија нема никогаш да имам свое затоа се иселивме. А мм е тука ама он не реагира он е по цел ден наработа и ми вика дека ми треба помош за да средам направам јадење а и некогаш он и го зима и вика дај ми го мене и така
зошто воопшто одиш на доктор со неа? ќе одиш со мајка ти или сопругот. И најубаво заклучувај си. Кажи и ми треба приватност и заклучувај си ,да не може одма да влезе кога ќе заплаче бебето. Кажи бебето си има мајка,тука сум, не ми треба помош.фала ти. а ако немаше свекрва на пример кој ќе ти го чува детето во иднина? ќе се снајдеше така? еоа снајди се и сега.
Јас па не ги разбирам тие што им е страв да го бањат своето дете. Што дозволуваат свекрвите сами да ви ги бањаат.
Ем сакат под ист кров да седат да не плакат кирија Е сака бабата да го бања бебето оти нив им е страв Ем сакат да му го почувуваат бебето и не чинат свекрвите а? кој чине?? знајте ли како треба маж бебе и ти под кирија сами у една соба у три соби у шеснајсе соби небитно се поинаку не чине и сеа ем сака да не плака кирија да седе под на свекрва кров ем да го чува свеки ама ти као ке сакаш коа тебе ке ти треа помош а свекрва дали може не битно е она на батерии е е не бива така се како на еден му одговара затоа не може да живејте и ке се кобите оти нема дај ми на ти средина треба коа си у заедница
Мене не ми е јасно зошто одат бабиве со вас на доктор?? Мн грда слика ми е мене. Бебе од 1 месец...мајка татко и баба на мерење одат. Зошто??
Mojata se pomkna na merenje koga se rodi bebush. Jas deka u bunilo togas i aj si vikam da ne pravam problemi. Pa uste tamu ona sakase da go presoblekuva, e togas i rekov ostaj so ostar pogled i se trgna.
Уште не бев породена, а свекрвата леле како ќе ја бањам ме стра и викам што да бањаш и вика па бебето и викам си има мајка и татко кој да го бања. Се запрепастив од размислувањата нејзини а не па да дозволам такво нешто....
Но дали ако живеат во заедница и бараат од свекрвата да го почува на еден час значи дека свекрвата може да си земе за право да се однесува ко мајка да му е? За каква средина зборуваш? Дали прочита на што се пожали жената погоре?
A mojata pa zema odmor od rabota. Lele sega koga ke mi tekne kako sum ja trpela da mi doagja,ama sta ces vo bunilo so hormoni do plafon. Da mi e ovoj pamet,more mrs tamu.
Да да и мојата зема одмор ама на првата ден и кажав дека не ми треба помош дури се понуди да спие кај нас.
Секогаш кога ќе ме изнервира нешто свекрва, отварам темава, читам, затварам, ја викам на кафе, оти стварно не знам како издржувате со вашите. Крш.
општо зборев не стрикно за членката секако дека бабата не треба да се курдисува мајка тоа се согласувам ам аи ние снаите некогаш претееуваме фактички сакам да кажам сите сме исти само различно гледаме на ситуацијата