Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Море нека го земе и чеиз ќе му дадам.:D

На Sesil, Kate Rina 93 и Alita им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Јас имам повеќе доверба да го чува свекрва ми отколку мајка ми! Мајка ми е, ја сакам од дното на душата, ама со син ми не умее. Она не дека нејќе, едноставно не може. Ќе фати илјада работи во моментот, а синко убав на мајка е толку пргав што трча на сите страни и е активен на секое поле па фино лепо си штрапнува кај му текне и праи беља, а мајка во моментот прави ручек, меси кифли и гледа филм па не го запазува. И кога ќе се деси нешто вика, па што да правам, види колку работа имам. А свекрва ми не е таква, она кога е детето до неа максимално му се посветува и не работи ништо друго, ако има работа кажува не ми го носи, не прифаќа зорле да го чува, а мајка ми да не ме одбие ќе прифати и после беља.

На Sanja1105, hello-kitty.90, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    не е овде работата бабата да помогне туку бабата да "му биде мајка"

На bibiiii, Lianna Anna, lovestoneddd и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Абе шо... совршени. :?:
    Мајка ми да ми е свекрва, ќе се заколиме.

На CameliaMiller, Sesil, mssuniquee и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Izabelcee

Izabelcee Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    44
    На мајка ми отворено можам да и кажам ова и ова не кога ќе отидам ја зима и не ме замара свекрва ми на минута ипол ми вика леле види ја види ја се сме тропа и тн ко божем јас не знам. Друго не дека детето не иде кај нилој и е приврзана за.мене воопшѕо не е така продавачка да ја земе ќе оди гајле нема муабетот е сакам да бидам фина ама и сторга валда.. многу е по океј да дојде да ми рече направи си ручек ке ја причуваж отколку од утре детето со мене а побторувам детети е у фаза на одење значи само шета не ја имтеррсираат играчки не сака во раце тешка е за чувањр гарантирам дека повеќе од еден саат нема да сака да ја чува ! Друго кога ја чува нека ја однесе кај неа а не кај менр во дневна и за саат втеме 103 пати ке ми рече види!

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Хахахахахахах наздравје :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Хахахаха исто и мене многу ме нервира тоа. Свекрва ми дури оди по мене со малата во раце и на секои 5 мин повторува -Види мамо! -Види ме мамичке! |( Колку пати и се имам скарано, ама не бре, за кратко ќе заборави и пак по старо си тера.
    Јас во принцип сум многу нервозен човек и се нешто ми смета, но си имам расчистено со себеси дека тоа си е до мене, а не до луѓето во мојата околина. Затоа си се нервирам во себе, но не собирам гнев и лутина, некои луѓе едноставно се такви и не се менуваат, не значи дека ти водат инат или ти одат контра со своето однесување.

На Ladybug98, Skorpija25, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Haha izgleda site se isti. Kaj mene plus i malata ako i se nasmee odma me gleda kako kje izreagiram dali ljubomoram:D(se izvn. za latinica)

На mal.ecka и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  9. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Што ви смета кажете си ама на време, не ќе си преќутувате за да ву го чуваат после детето. Јас живеам во заедница со свекор и свекрва. На свекор ми постојано му кажувам не, не може, не смее зошто тој што и да јаде малава го гледала во очи па да и даде трошка леб, да лизне лубеница, еднаш проба и поп кејк да и стави во уста да пробала, одма му подвикнав и си ја повлече раката. И зборам постојано дека ако така направат кога не сум дома не дај Боже да и се случи некоја алергија цел живот криво ќе им биде. Кога имам работа, обавезно детето иде кај свекрва ми, кога сакам кафе раат да испијам, кога јадам а мм не е тука и тоа иде вака дај земи ја да пијам кафе на раат (нормално ако свекрва во тој момент не прави ништо и ако го испила кафето, она пие жешко јас ладно кафе) и она ја зема. Еднаш се случи бебе да ми се распишти и она се качи ела си кај баба мама да среди играчките, ја зема и се симна надолу. Изброив до 10 се симнав и јас и и кажав ич не е убаво тоа што го направи. Како шро не ми е проблем 10 пати во ноќта да станувам да ја смирам не ми е тешко ни сега. Бебе мора да се научи дека не може се по нејзино, друг пат така не. И жената рече ама грев ми е да ја слушам, и мене ми е грев ама мора малку да полежи на меше, не ја колам јас. И нема што да се лути, таа е баба јас сум и мајка. И неа ја боли кога плаче ама сигурно не повеќе од мене. А да, и она ќе ја чува до 2 години додека појде во градинка и таа го знае тоа. И сум и кажала да е до мене ќе ја пуштам на 9 месеци ама ете поради мм и поради вас ќе ја чуваш ти (на золва ми она ги чувала и како сега да не чува од синот, што ми одговара). Ако не сака во прв момент ја праќам во градинка. Тоа не е причина за јас да и преќутувам.

На FreeMind, Chantal, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Lolipop23 ама што е толку тешко да ти кажат дека он бара бонбони? Значи они му даваат и го кријат тоа од тебе а ти ги оправдуваш?
    Не можеш да ме убедиш дека е љубов, можеби е инат или немарност, ама да имаат чиста намера ке ти кажат.

Значи ти како мајка година-две си се трудела да го храниш што е можно поздраво а сеа они ради емоција не можат да продолжат? Ке ти кажат дека бара, ти ке им дадеш здрава алтернатива и сите среќни и задоволни ке се. Вака не бива, барем кај мене нема да помине така.

На IvanaJenner, CameliaMiller, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Ova ti e dobro hhhhh i mali kaj mene si saka i so baba i so dedo mu odat po gazeto celo vreme samo kaj nego plus e so poveke na ovosje e ne deka neznae i za cokolado ama poretko. I ne postavuvam pravila ili redosled sam si ima vreme za spienje i jadenje i koga ke mu dojde kazuva. Bitno uzivaat i oni so nego i on so niv.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Кријат затоа што знаат дека ќе им се караме со мм, ама не е тоа нешто претерано за да јас превземам некои подрастични мерки. Едно/две бонбончиња или една крем бананка на ден за дете од 2 ипол години не се нешто страшно, јас и понатаму внимавам на тоа што јаде и си го хранам здраво.
    Да му даваа до годинка нешто што јас сметам дека не треба ќе реагиравме пожестоко, или сега да му даваат работи како сувомеснато, газирани сокови, чипсови и сл има да ги испеглам здраво, ама да му подадеш бонбонче на дете од 2 ипол години кое те моли и стрвува не е работа за дигање галама. А верувај не постојат баба и дедо кои не им подаваат по нешто на своите внуци и иако велиш дека нема да помине кај тебе (и јас сум велела така, форумот ми е доказ :lol:) со тек на време ќе станеш попопустлива и ќе дозволиш работи за кои си велела нема шанси да е така. Ќе правиме муабет пак кога ќе дојде тоа време. (fingers)

На Ladybug98, danichap, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Lolipop23 добро, сите имаме различни критериуми за тоа што смее а што не смее.

Темава е доказ дека некои снаи дозволуваат свекрвите на глава да им се качат, ама тоа не значи дека и јас сум од таа група.

Во едно сум сигурна, да дознаам дека бабата и дедото прават работи кои јас и таткото му ги браниме, па уште и кријат од нас, нема да легнам на брашното.

На CameliaMiller, Spidy, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Флексибилност треба да постои и од двете страни за добар соживот. Ние сме среќно семејство вклучувајќи ги и свекорот и свекрвата, никој на глава не ми се качува, ниту јас некому се качувам на глава.
    Едноставно на вагата натежнуваат добрите работи од негативностите и според мене тоа е сосема доволно да премолчам понекогаш. :)

На zalosna, Chantal, SexiLy и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Тоа е најбитно и мило ми е што е така. Би сакала и јас да можам да функционирам на тој начин, сигурно ке ми е полесно, ама не бива. А ниту маж ми не може да функциора така, такви карактери имаме и нашите го почитуваат тоа. Крајна цел е да функционираме/те убаво.
    Нам, вашиот начин не ни одговара и тоа е тоа. Јас за таква работа не би прогледала низ прсти никому, ни на свекрва, ни на мајка, ниту на рандом личност за друга ситуација.

На CameliaMiller, Alita и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Бев многу 'флексибилна', ме растегаа, гмечеа, па пак растегаа... е сега неќам поќе
    И за чудо, сега сум во подобри односи и со свекрва и мајка, отколку кога бев флексибилна

На Mantub, CameliaMiller, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Па добро де и тоа треба да има граници и луѓето од двете страни да имат осет. Се додека живееш со разбрани луѓе и проблемите се решаваат полесно.

На AngIv, Mishela, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Ко ќе видиш и нашите мажи ги одгледувале и ранеле истите тие мајки, па ете пораснале и не им фали ништо. :D

На zalosna и Sesil им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ама тогаш имале по 20-30 години, не 60 и нагоре
    Ни снага имаат исто, ни нови знаења имаат.

На CameliaMiller, 1209, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.551
    Не знам за вас, ама маж ми откако е со мене, човек стана, јас го превоспитав :rofl:

На bibiiii, *Dariceto*, AngIv и 28 други им се допаѓа ова.