Одам кај мајками ама на женава о тоа шочна да и смета па почна да измислува работи како мајками зборела некои работи и мајками се изнаплака вика ме натера да се заколнам во тебе дека немало нишо такво му се закочнала на мм и он пак после ја правда мајкаму демек не била добра. Замисли ако отидам и со недели не се вратам шо се ќе направи женава?? Мм е крив зш он о дозволи и даде за право за да се меше она со изгпвпр ја сум по цел ден на работа и секој ден. Ја сакам од него помош а не од мајкаму. Ако неможе нека не ми ја праќа да му изиграва мајка женава од кога се роди малава абе нигде не сака да оди се дома е. Инаку ја после шораѓај имав друга операција мораше да биде после пораѓај и затоа беше со неа некој мораше да ја чува се се искомлицира ама не замислував дека женава ќе се испонаша така и пд тогаш настанаа проблемите почна мене за се да ли смета она околу малава и ми кажуваше правила мајками ожј таткоми да не иделе до 40 дена додека не направела и тпгаш највеќе се искарав неможев више да ќутам
Де,де плачела,цвилела..познати ми се многу добро такви глумици,и драми да прават од се и сешто само они да се центар пажња..Ич не и се треси,нека плаче колку сака,нека пие она седативи..На детето му треба здрава мајка и психички и физички јака и стабилна,за да се развива и расте како што треба.Остај го маж ти,сама мора да ги превземеш работите во свои раце.Да покажеш на сите дека имаш став и си зрела за да бидеш мајка и родител,и да се грижиш за своето дете како што треба.Годините ви се таман за брак и семејство.Така ќе почнат да те ценат сите повеќе и да те гледаат со други очи.Не дозволувај да те полнат со комплекси и фрустрации дека не те бива и не знаеш да бидеш родител.Имаш милион статии на интернет,па и тука на форумов да прочиташ што ти треба од раѓање на бебе,па до тинејџер.Детето треба да расте во здрава средина,а не да биде конфузно и нервозно.Се осеќаат децата да знаеш,и твојата нервоза,и страв.Затоа и они се понекогаш кенкави и нервозни,плачливи.Не се плаши од туѓите реакции,треба да се цениш себе и своите квалитети,па така со тек на време ќе те прифатат и другите
@Amelaaaa а ти немаш уста да и кажеш и на неа и на маж ти дека имаш скоро триесет години и дека си способна да си го смириш детето сама?! Дека не мора на секој плач на малата сите да трчаат како да е крај на свет? Нека не ти помага ИЧ, едно дете е, не се десет па да не можеш сама да се справиш!
Те разбирам, ама некогаш мораш да направиш некој компромис, ама мораш и да завземеш став и да пресечеш иначе само ќе се нервираш.
Ја имам уста ама од мм нејзе не смеам нишо да и речам Сакам да пресечам ама од мм не смеам нишо да и речам нејзе и синоќа он ја викна и она одма ела кај баба ако речев нешо мм мене ќе ми викаше
@Amelaaaa ништо нема да решиш ако наместо дома не отвориш тука ја отвораш беспотребно. Фати прво земи прибери се и отпосле викни ја кажи и на свекрвати онака како што ти пиша @Emy867 исто и на маж ти. Подбери ги двајцата со цвест културен муабет и став и фати собери една торбица и директ на "одмор" кај мајка ти Па тие двајца нека размислат што и како понатаму. Ова ти е најдобро решение. Стани од пред компјутер и реагирај жено!!
Ама тогаш џабе се жалиш тука. Мораш ти да напраиш чекор. Ако сакаш пиши ми пп да ти кажам со такво понашање со кај стигна една другарка, да не зборам јавно. Детето е твое. Маж ти колку сака нека се лути. Не може да не се слуша што имаш да кажеш ти.
Kako ne smees? Se dodeka molcis, taka ke ti pravat. Abe zazemi si stav i ke kazes" ne pipaj bebe". Ccc,kako trpis ne znam,da mi izigrava majka,pa uste maz ti ja viknal da go smiri deteto.
Маж и е најкрив, а мамичка се прави спасител и му помага на синче од лошата снаа. Јас би го подбрала само маж и, он сам и дозволува на мајка му да се меша.
И јас незнам како трпам самата се чудам и со мм имаме мн пати прваено муабет за се шо ми правела викала мајкаму и он сам и има речено да беше др на нејзино место немаше да ти ќути а она нишо не ти вика сј ќути и пак не ти чини и сеа кога ќе сшомнам за после пораѓајот шо се случувапе он само ќе рече е добро де тоа помина не се враќај. Да помина си викам ама ја неможам да се помирам целата се тресам кога ќе ми текне и како сум ќутела и уште ќутам со тоа што мм ми вика не е добра со задрвејто а и она одма плаче се затвара со денови по дома ако нешо и се рече
Ама оти цело време, исто-па исто објаснуаш? Како да ти помогнеме? Ти викаме да поставиш услови во кои сакаш да живееш, и ако не се среди работата, да си одиш од таму. Не можиме друго да те поучиме... Не можеме ние да разговараме со маж ти, ни со свекрва ти.
Hhhhh znaci ti i na mt nemozes da mu kazes so ti smeta. Kako funkcioniras vo takov brak? Mislam ako nemozete megu sebe da razgovarate iskreno bez perde na ustata i da najdete kompromis neznam stvarno sto da kazam. I ne e nepocituvanje da mu kazes na majka mu negova toa sto go mislis se razbira bez navredi.
Па досега да имаше храброст да им каже немаше да пишува тука уште..Сам проблемот од себе нема да исчезне,сите убаво те советуваа.. Ама додека не се стегнеш да си ја решиш ситуацијата,џабе е,ќе се вртиш во круг.
Устата е за зборвење. Од кого се плашиш? Од маж ти? Тој кога има страв од мајка му, шо има ти да му се плашиш. Р'жи со гласот, ич да не му ја мислиш. Шо на ум то на друм. Постави си граница со време, ако не пут под ноге и оди кј твојте. Не живеј во страв, на дете му требит здрава и права мајка. Многу осеќет децата, посебно ако ти си нервозна и напната. Свекрва ти нека си гледат кј нејзе, јасно и гласно ќе си и дајш до знаење. Се дур ќутиш, само стресој себе си ќе си прајш.
Ќе и речеш пред него, да чуе и он, за после да не биде клеветење, вака ми рече, така ми рече. Нема да се караш, ама ќе и кажеш дека сакаш и МОЖЕШ сама со детето.
Јас не и се тресам за тоа што одма плаче зш јас на 27 години пијам антодепресиви поради неа ама мм одма паѓа на тие финти одма го омекнува и после мене он ме убњдува и од него не смеам нишо да и речам а и да речам она е таква жена ќе те испровоцира јако за кавга и после ја ќе бидам крива пред мм а ао него колку и да правам муабет секогаш викада така е ама не и замеруј мајка ми е каква и да е. Сум размислувала и да си заминам ама се плашам од мм да не ми ја земе ќерками јас сум невработена немам работно искуаство и одев на психијатар може и тоа да го искористи против мене ако ми ја земат нема да можам да живеам без неа. Сакавме да одиме под кирија сами ама и тоа се смени кога и кажа одма плачки направи. Искрено некое чудно чуатво ми се има јавено кон женава неможам да се смирам кога ќе помислам шо ми има направено може не звучи вака дека е нешо страшно ама ја искрено не ни замислував дека ќе одели мајка од дете и она да кажува лога ќе било со мене. И јас сум крива тука ама тогаш незнам зш само ќутев ќутев и трпев. И еве више поврќе од полагодина поминаа ама и пак брв фина спрема неа се до последниот испад нејзин и се ми се вратии соте чуства кон неа нз неможам едноатавмо да ја поднесам а накстрашно што му е мајка на мм па морам да се трудам да не ја замрзам. Кога ќе ми го земе детето имам некое страшно чуство цела треперам и сум нервознаа никогаш не замислував така дека ќе се чуствувам и највеќе ме боли што мм колку и даме повредува она сепак он е префин спрема неа како сееднп да му е како се чуствувам јас...
Ако си отидеш, не значи дека одма ќе се разведеш и одма дека ќе ти ја земе. Тоа што си одела на психијатар може само да ти помогне, односно да докажеш дека си одела за доброто на детето. И јас плачам некогаш па никој не го боли за мене. Ама за детево ми е гајле кој што мисли, дал плачел, дал се трескал од земја, дал се заканувал. И мојава викаше дека ќе умре ако си отидеме, еве ја скоро 2 години подоцна здрава жива е...
Амела, ама не знам што очекуваш ти тука од членките.. некако твоите постови и сето тоа надоврзување со "ха ха" ми е онака некако ко да се наоѓаш во просторија со 10 другачки и оговараш свекрва, со овака било онака било, коментари од типот на надоврзување "хехенце вака ми праеше бе" онака.. Шо знам ама ја сведе дискутијата рамно на маалска чешма а искрено не беше баш свесна дека ова е форум и дека тука треба да очекуваш совет за реакција и поткренување од комфорот на твоето столче а не надоврзување на најразлични коментари и дооговарање на свекрва ти. Се ми е чини дека сакаш само да се искажеш како на другачки па да си поприкажете .. а реално ситуацијата не ти е ни до смеа сведена ни до оговарање особено после фактот со пиење на антидепресиви. Во иднина не очекувај совети и коментари од членки бидејки тие 100 страни уназад се трудат да допрат до твоите уши, безвеза е фактот шро пак си тераш со оговарање и со смеа и на толку и завршуваш. Промени нема да имаш туку ќе имаш поголеми проблеми доколку не појдеш од самата себе. Прво ти си крива после маж а на крајот свеки оти и се може. Еден куп ги има такви фамилии.. еден куп. Греота.