Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ако не е добра со здравјето, не би требало бебе да ѝ се доверува на чување, уште помалку на спиење. Ама вие сте родители, нели вие знаете што е најдобро за своето дете

На poppie и Amelaaaa им се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мене само едно не ми е јасно. Викаш спиеше со неа. Како? Заедно ли? Во ист кревет ли? Не ми е сватливо како сте дозволиле со мт ова. Новороденче да спие со баба. Не, не и не. Кога ќе пораснат е друга прича ќе спие кај баба и дедо ама сега родено со нула имунитет да му диши баба 24/7 неможам да разберам. И не ме напаѓајте одма ова само гласно размислувам. И потоа како што памтам она избирала што да носе бебето таа ден, а мт и ти си гледате во таван и ја слушате госпоѓата? Жено тука пишеш колку да то олесни ама според ова ти немаш м*да и ќе трпиш и молчиш. Ми се крева косата што читам само. Дај цените се малку.

На poppie, sofi2107, *Dariceto* и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.587
    Читам цел ден, и истово ова го мислам, ама си викам изгледа јас многу самостална мајка сум, па ми се чини ова лудо. Може на луѓе им треба помош, што знам. Мајка ми се разочара кога после пораѓај и реков да не зема одмор, што ќе ми ја да ми се мота дома цел ден. Првиот пат кога имавме тешка ноќ со бебе, ми се јави на полноќ и ми вика сакаш ли да дојдам, и реков уште ти ми фалиш (кажував и претходно, давам пример со мајка место свекрва зошто она е многу понапорен карактер од свекрва ми).
    Ај да сфатам мајка/свекрва да ви се најдат со бебето, ама јас не можам да се замислам дома да ми се врткаа по цел ден со новородено, а не па да го дадам бебето со нив да спие. Дајте жени, оставате да ве командаат, па после во своја куќа на трње седите, децата од раце да ви ги земаат, никаква смисла нема. Не сте деца мали, мажени сте, мајки сте, однесувајте се како такви.

На Masnicka.5, sofi2107, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Amelaaaa

Amelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    92
    Не крветчето беше ставемп кај неа у соба не спиеа во ист кревет. Тоа што мораше да биде со неа една недела додека ме пуштија после операција мене ајде некако прифатив судбина мораше под итно да одам на таа операција роа ми бешњ кажано уште бремена додека бев дека поале пораѓај морам и се поморив со тоа. Ама проблемите настнаа со тоа што она како да се занесе у улогата как8 мајка и беше тешко да се одвои од неа па направи се и сешто ме направи неспособна а уше па ми вика ја сакав да помогнам само ажа да помогнеш и да ми кажуваш дека незнам да го држам и да го облекувам ша уште лута кога почна со мене да аи биде бебето зш не сум ја вилнала ноќфа да ја пресоблече она како ја сама сум го направила тоа викам па ете знам да ја пресоблеќам цела итн... а тоа што пишав тука у наназад повеќе статии сакав да си очеснам на душата и сакав мислења да видам дали и кај некои други се има случувано нешо слично со мајки свекрва пд кога ќе добијат внуче. Фала ви на сите за советите видов дека сепак сум у право и више не мислам да ќутам ни на мм ни на свекрвами

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    А каде беше мајка ти кога се породи ти?
    Таа не дојде на помош кај ќерка и?
    Уште тогаш ви беа расипани односите со свекрвата?

Свекрва ти сега се чувствува искористена. Тогаш ти помагала за се,ти била добра,сега дури не дозволуваш да го види бебето.
    Тебе ти треба отворен разговор со маж ти,па се ова што нас ни го кажуваш кажи му на него. Ќе дојдете до некое решение сигурно.
    Се додека ќутиш,ќе си трпиш.

На Amelaaaa и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Како искористено кога се работи за нејзино внуче? Девојката не и брани да си го виде внучето само не сака да и диктира некој распоредот на нејзино дете.
    @Amelaaaa тоа што си го дозволила е само по себе болно. Не дозволувај веќе така за твое дете. Биди ако треба и лоша снаа ама биди добра мајка.

На Harper, Spidy, Amelaaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.767
    Зошто свекрва ти да се грижела? Она можела да помага, а маж ти да се грижи, он е родител. Он требало ноќе да думка, не она.
    Ако сега треба да одиш на операција, дете пак со баба ќе биде?
    Оти ги ставате на страна мажите ко да се неспособни??

На CameliaMiller, bibiiii, Harper и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    Оти син на мама,да не се мачи он мама ќе го замени.
    Оти некои мажи само мислат да го направат детето, а од бременост па на даље се е обврска на мајката.
    Така ,ако тогаш била 24/7 со внучето и била добра баба и свекрва и никој не и се лутел за тоа,а сега да не и дозволува да ја земе да ја подумка еднаш два пати во денот,сигурно жената така ќе се почуствува. Може ги пуштила нозете повеќе од чергата ама некој треба да и каже стоп, до тука беше твое,фала ти за помошта од тука преземам јас.
    Мајкава од што е огорчена од муабетот за мама,не сака ни да помисли свекрвата да ја пипне малата.

На Leat, Elenche87, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Ee zeni be,toa e najgolemata greska. Zatoa posle mesanje,trista problemi. Mazot samo da go napravi,a za cuvanje nigde go nema. Ne mi e jasno, a znam mnogu primeri takvi, ako majkata izleze nekade,pri maz doma, majka mu cuva dete. Zosto? Ako mm ne e sposoben da se spravi,go ostavam i cao prijatno. Neka si ja gleda mamicka.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Апсолутно не ги бранам, тие и дозволиле многу на свекрвата, но неможам да кажам дека свекрвата е во право што се понаша како мајка. Сето може да се реше само мажот ако затегне малку конците на мајка му.

На Amelaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    Јасно,ама нели ние овде едната страна на приказната ја знаеме.
    Може за бабата е шок, од цел ден со бебе,снаата сега да не дозволи ни по еден саат,па кога бабата ќе се налути снаата да си мисли дека таа премногу се меша.
    Како и да е мажот е клучен да се реши ситуацијата и стварно нема смисла со недели да се пишува овде се едно па исто, а да се стои во место и баш ништо да не се преземе и да чекаме работите магично преку ноќ да се решат.

На Leat и BabyT* им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Ако ја прочитате во другата тема ќе сфатите дека проблемот е прво со маж и а после со свекрвата. Ние тука се напнавме да ја убедиме да оди да си го земе детето кога и беше буквално заробено кај свекрва и и отиде тогаш го зема, а сега се плаши, бог знае од што. Зборела, ми е гајле дека збори. Ехеее какви работи сум се наслушала од свекрви, аргати нека вика ако сака од зборење, ми е гајле, од едно уво влегло од друго излегло. Мајка ми ја навредувала, е арно де, ти тука свашта за неа кажа, маж ти да прочита нема ли криво да му е. Малце погледнете си пред себе, ако не планирате да превземете нешто зошто им кажувате на жениве, се трудат да ви помогнат, да ви дадат совет а вие ништо не прифаќате. Зборам во множина бидејќи има и други вакви ситуации.

На Leat, Amelaaaa, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Amelaaaa

Amelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    92
    Одноаите ни беа добри до денот кога више се опоравив и барав детето да биде со мене што е мн нормално ама она не сакаше да се одели ни прифати а за мајками кажав дека свекрвами си зема за право да не иделе до 40 дена ама мајками идеше колку што можеше пошто свекрвамј не сакаше кај неа да иде и не сме блиску баш со мајками

Епа он така сакал мајкаму да се грижи за неа зш искусна он уше незнаел шо и како да прави сам

Јас не и бранам да ја земе гледа ама не да ми трча на секое плачење нејзино и трча дојди кај баба и ми ја зима од раце. И после навредата кога она забрано да иде мајками јас кажав дека јас не и ја носам ако сака да ја види нека дојде нека ја земе поигра не го бранам тоа и мм и ја носи секоја ден да ја види ја тоа не го бранам. И тоа што ми помогнала тогаш не викам нишо само фала ама кога побарав да биде со мене више она збесна неможеше да се одвои и ме направи неспособна дека сум дека ќе ми падне дека ќе и направам нешо итн е тука ме повреди мн џабе беше помошта кога ме навреди

Абе луѓе веќе неколку пати пишав ЈАС НЕ И БРАНАМ ДА ГО ГЛЕДА ГО ГЛЕДА СЕКОЈ ДЕН И ГО НОСИ ММ И САМА РЕКОВ АКО САКА ДА ЈА ГО ВИДИ ЗНАЕ ДА ЧУКНЕ ДА КАЖЕ СЛОБОДНА СУМ ДА ЈА ЗЕМАМ ДА ЈА ВИДАМ И ГО ЗНАЕ ТОА ЈА НЕ ГО БРАНАМ ТОА ИАКО МЕ ПОВРЕДИ ШТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЈЗЕ МАЈКАМИ ГО ГЛЕДА САМО КОГА МОЖАМ ЈАС ДА И ГО ОДНЕСАМ. Мм секоја ден и ја носи ја гледа секоја ден

Последна измена од модератор: 28 јули 2019
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.587
    Јас кога го носам бебето кај бабите, нормално дека одма ја земаат во раце, не ја виделе и сакаат да се радуваат и се тоа е во ред. Во секундата кога прават нешто што не ми се свиѓа, одма реагирам, ако не ме слушаат и си тераат по свое, одма викам "дај ми ја", не прашувам, не молам, си го земам детето без пардон. Мене од раце само маж ми може да ми ја земе, никој друг.
    А бабите ако сакаат во депресија нека паднат, мува не ме лази. Јас гледам на детето да му е добро, да си терам редот како што сметам дека треба, да си ја воспитам најдобро што знам, а не на бабите да им праам кејфови.
    И јас кога првпат сакав да живеам сама, мајка ми рече дека ќе умре ако се иселам, па еве ја и после години арна си е. Не дека ќе ги малтретирам старите, ама реално детето има приоритет пред желбите на баба му, и ќе си гледам на малото да му е арно а не на баба му.

На Sexybaby86, Lolipop23, happygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Уф големите букви 8-|
    Разбравме бе Амелче све разбравме само не разбираме повеќе што очекуваш од форумов и членките та верглаш све едно исто се нервираш викаш и пиеш антидепресиви.
    Ние разбравме све а ти кога ќе разбереш дека ТРЕБА ДА СИ ГО ЗЕМЕШ ДЕТЕТО И НЕКОЕ ВРЕМЕ ДА ЗАМИНЕШ ОД ТАА КУЌА, ОД МАЖ, СВЕКРВА и све остало што е сведено на малку поненормална појава во една куќа и помегу едни опружници а?

Те читам читам читам..8-|
    А никаде не прочитав што свати ти и што превзема??
    Се трудат сите да ти помогнат а ти каде напиша во кој пост напиша дека нешто си разбрала?

Будалче, стани опамети се ако сакаш да проживееш животот, млада си и еден е животот.
    Пробај за почеток да разговараш со мајка ти и да отидеш кај нејзе.

Остави ги и маж ти и свекрва ти да размислат што е нормално што не е , да разграничат некои работи.
    Т.е маж ти.
    Уште го нарекуваш маж?
    Егате љубовта:smoke:.

На sofi2107, Sexybaby86, mssuniquee и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Добро ти што би сакала да се смени, како сакаш да биде?
    Оди кај мајка и постави услов и кога ќе прифатат врати се.

17. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Амаааан баби се... Да не ќе ви ги убијат децата - како се однесувате бог да чува. Сетете се дека ве родиле и одгледале вас и вашите мажеви.
    Ова со децава и бабите, ко да им давате ваша сопственост на чување, па да не праела вака на детето, па да не зборела онака со
    детето, па се ви смета... Остајте ги жените нека си се радуваат, има мајки кои живот би дале да имаат некој барем на 1
    минутка да им го погледне детенцето.

И ти @Amelaaaa не туку седи на форумов, не туку прераскажувај ти што си рекла, она што ти рекла, маж ти што направил, преземи си нешто околу тоа што ти смета. Више глава ме здоболе, 100 страни подоле само се жалиш, цела недела помина ти исти муабети тераш.

На poppie, Leat, Sejfullai и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    ne se soglasuvam so tebe zivej ti.so svekor I svekrva pa da videme dali ke gi branis dotolku amela zenata si ima maka i zatoa si ja iskazuva makata ovde i bara sovet kako da postape

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Живеам. Како втори родители ги имам. Еве 5 години веќе, ниеднаш се немаме извреѓано, скарано, тон повишено...

На poppie и Leat им се допаѓа ова.
  20. Izabelcee

Izabelcee Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    44
    Баби се ама се напорни! Значи дечки ставајте на игнор колку што можете повеќе не се кути на се! Колку ќутиш толки ќе те газат! Мојата преспиваше кај мене погоден и бил креветот сега доаѓа 5 минути и си оди ако е дете слободно и го давам ако не смислувам нешто и крај! Тука е под нас ама откако решив да не регистрирам топ ми е! Ако излезан од култура кога ќе ја видам и кажувам ако не си терам по свое и тоа е! Раат муж ми несмее да ми писне пошо разговаравме со отворени карти или жена дете или мамичка

А мојава па една фалбаџика по мало снашката топ и била погодрна вака така абе циркузи сме! А таа ќе си пукне од мака шо не го слуша секој муабет и што не може во се да се умеша :(

На poppie, Meckicja и mira.mira им се допаѓа ова.