Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Мене не ме земаа снашка.
    Моите си земаа зет... :rofl:
    :headbang:

На CameliaMiller, Milobebence, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    тие снашки се најопасни:rofl::rofl:

На cresa-jagoda, duffi, Ladyyyy567* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Жити очи прашај го вака: шо ке напрајт то со животот ако не дај боже мајка му ненадејно ги скинит конците?? Оп сад ја видиш утре не и се слошвит и пупунец?? Како то мало бебе ке го продолжут животот без цицката на мајка му??

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    пффф мислиш дека мене ова не ми текна? 10 пати и на двајцата сум кажала, викам ти еден ден ке умреш неможе све од тебе да чека бре, и он е родител, веќе некој чека од него ало. А она вика ти мене сакаш да ме умреш? јас уште не сум умрена, додека сум жива и додека имам ке има и он. Викам е многу убаво си го воспитала. Кога ке те нема ке лае. А него исто му кажав што ке правиш кога ке ја нема, он вика само да почнам да работам не ме интересира она, не чекам од неа ама немам сега од кај да зимам пари.
    Па ок бе, ама ако веќе мајка ти те гура само кога немаш т.е додека се вработи зошто се осеќа должен дека треба се по нејзино да е? Еве и ја ке му дадам пола плата па нека ме слугува, свашта.

5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    9.540
    Таквите што се фалат дека се јаки најчесто, па и немаат толку. Ене ги живеат сите заедно, на синот не може да најде добро платена работа итн. како така пријатели на сите страни, а синот работа како полицаец, па еве најди му нешто дупло повеќе што е платено.

Овој до 44 нема да созрее и кога ќе ја нема мајка му овој ќе се заглави со кредити.
    Стварно не знам како си стапнала во таа фамилија, а и си млада си можела да размислиш и да не брзаш.

Последна измена од модератор: 9 август 2019
    На oblace1, cresa-jagoda, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Значи свекор ти се спасил,сега тебе ти е редот..спаси се со време иначе ти живот нема да проживејш со такви несаглам луѓе! А маж ти шо велит за разводот на неговите?валда имат и тој некакво сопстевено размислување?

7. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Епа останав трудна, не сакав да абортирам, не сакав ни да се земам со него одма, него кога ке се роди детето ама мајка му не дозволи, срамота било. А иначе тоа дете не се роди. За 2 месеца и веридба и свадба и све. И сами бевме 6 месеци од прилика од кои 3 само за спиење.
    Пари има. А на син и вели во долгови сум ненормални и он верува. Ако си во долгови 900 евра за у Турска нема да имаш. Така да она му соли памет дека пари и се од некакви кредити и дека е ептен у долгови.
    Епа нема да ми купуваш мустела ако немаш пари, него бекутан. Нема да пие бебе аптамил него поефтино. Нема систина, жан митрев него државна. И уште мн примери.
    Јас живеев живот во кој НЕМАВ и знам како е да се нема. А они не знаат и она ги лаже дека купува се најубаво и најдобро за бебе, кај најскапи доктори и за сето тоа се задолжува. АБЕ АЈДЕ.
    Какви се вештаци и адвокати плати сега за ова судење. Тоа се пари бе луѓе не се дрвца на улица.
    Си има жената ама се прави дека нема, си има за што она си сака. А за другото стиснат гз.
    Инаку разводот е друга приказна.
    Одма се разведоа ама се влечат сега за куќа.
    Свекор нема контакт со никој, сам така сакаше. Ок ја не молам никој за едно здраво.
    На мм му е криво цел живот му фали татко така да сега исто како да не се разведени. Само што не доаѓа да го нервира, да спушта муабети и сл. Подобро е вака.
    Човекот во се го сопираше. Нема да положиш за авто, нема да завршиш факултет, од тебе ништо нема да бидне. Таков лев човек.

Е инаку ја нема да завршам како свекор ми. Има на сите главата на место да им ја ставам. Од септември мм кога ке го запрам, ајде за бебе мустела козметика се памперс најскап, млеко исто, и кога ке каже немам толку ке го видам, зошто јас кога велев утре ке немаме толку пари да купуваме и заучуваме дете на најскапо он си тераше раб. Епа ке го видам.
    Ако не е способен да чува долг ни е патот. Ја сама можам се. Ке има и успони и падови ама ке си успеам.:nod:

Последна измена: 9 август 2019
    На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    9.540
    Епа те од тоа не сакам да абортира, што ќе кажат другите се пати цел живот и се трпат вакви луѓе. Уште кога ти кажала не сте за дете, чао.
    Ни си прва ни последната која абортирала поради тоа што не е спремна за дете или не сака одма да живее со некој ваков.

Што работи свекрва ти ако не е тајна? Па и 1000 евра да земаш месечно пак нема да стигнат.

Му фали татко па нека живее со него, ама изгледа повеќе му фали мајка. Па му кажал дека од него ништо нема да бидне. Не е лев човекот.
    Ете зависи од мајка му, таа му наоѓа работа, таа кола да му купи, нели имал положено а не вози. Не го бива, ни за жена ни за ништо.

Кога ќе му кажеш дека немаш тој ќе се задолжи за да купи, таквите се научени на скапо и мама ќе каже дека треба да се задолжи.

На oblace1 и Watermelon96 им се допаѓа ова.
  9. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Зашто не спремна за дете? Јас сум спремна била уште кога сум легнала со него пред 5 години.
    Со самиот чин треба да си свесен дека може да излезе дете. И не не сакам да абортирам и ден денес.
    Имав киретажа заради други причини,здравствени, и таа болка ми ја замени ова бебе сега, не ми ја замени туку ја засени, а никогаш нема да ми исчезне тој жал за тој фетус. И тоа е друга тема.
    Може никогаш у животот после нема да можам да останам трудна, а ке живеам со екстра човек па што????
    Моја цел е да имам бебе кое ке го раснам и ке направам човече. А не да живеам сама со маж цел живот, за *ур нема да умрам сигурно, ама од жал за дете се умира верувај. Значи тема абортус е посебна тема.
    Исто така и тема свекор е посебна, ама еве ке ти раскажам да ти се разјасни.
    Како дете зимаш пари за кифла и од мама и од тато, епа тој од тато нема ни 20 ден земено.
    На родителски татко се нема појавено. За еден празник кампувале и брат му паднал во оган. Со стопена рака залепено прсти. 3 степен изгореници се јавиле дома и татко ми кажал епа ако му е пијат таму прават свашта, тоа се случи пред 2 год. Значи за мое дете да викам ако му е? втф.
    Ке палам колата и ке одам да видам добар ли е бре.
    Брат му заврши на психијатар( вероватно анксиозност) додека го оправат лекови доктори, татко му вика ете го дрогираат со зор го прават луд. Значи човекот се возбудува притисок висок и паѓа.
    Братучедка на мм славеше матура, ме викна и мене лично она на таа матура дека дружевме. Мм тогашен дечко ми предложи да одиме заедно. Татко му лом го направил зошто јас да одам не сум мј била жена него девојка. Ете ти ваљда ти е малку појасно каков човек е.

Инаку има 1 фирма своја и 1 фирма фамилијарен бизнис.

10. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    9.540
    Па ако имаат две фирми што тогаш седи дома како мисир и сам не ја превземе работата? Или па толку го бива.
    Луѓе што имаат фирми, да седат сите заедно?
    Или се од оние што имаат фирма и повеќе трошат него што искруваат, глумат богати пред народот, мислат дека се којзнае што, а се полни со кредити.

Па не си била спремна со тој да имаш дете, викаш си сакала да се роди па да се земете. Пишувам за абортус откако си дознала за првото и поради тоа што веднаш си посакала друго сега излегуваат други проблеми.
    Загубата не може да се надополни, ама некогаш мора убаво да се размисли. Ни прва ни последна што има загубено. Некогаш подобро да се спречи отколку да се лечи.

Ти си знаеш најубаво како понатаму, ама јас нешто вакво од старт прекинувам.
    Некој да ми каже дека сум од село, да пеглам алишта на девер, па да ми мава неиспеглани маици, да ме понижува.
    Нема да е тешко да се испегла 15 минути работа, ама начинот на кои го прават тоа и те сметаат за слугинка ааа не.

На Keiner, BabyT*, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    си имаат работници,они газди се хахаха
    Епа веќе немаат слугинка, не ме занимаат, дете и себе си гледам. Кој ги шиша више.

12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.987
    А како газдата нема денар пара во него?

На bittersweet, Eni.r и oblace1 им се допаѓа ова.
  13. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    9.540
    Од вакви газди не бива ништо. Утре ќе нема кој да го наследи бизнисот и за кратко може се да изгубат. Тоа се учи од мало, кај мене во еден маркет детето 8 години и работи каса, па имале е ќе имаат и станови и коли и ќе шират бизниси.

А овие лежачите освен работа која ја работи обичен работник сигурно имаат и друго што можат да ги работат и да научат нешто, како да го продолжат и зголемат бизнисот, а не само пари да чекаат од мама. Супер години за почнување во фирма која е наследена. Плус фамилија мотив што повеќе да заработиш.

Го праќа синот на обука газдарица била мајка му и му ургира за онаа уличарската работа полицаец. Извенете ја потценив работата, ама денес секој уличар е полицаец, а да имаш фирма и ова да го работиш треба да си ептен неспособен.

Вакви газди мечки треба да ги газат. Ама ете некој што не е нивно ниво и не е научен да чека од друг ќе им стапне во домот и ќе страда цел живот и ќе го понижуваат.

На mssuniquee, Eni.r и LadyLollypop им се допаѓа ова.
  14. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Каков е тој фамилијарен бизнис а синот и седи дома наместо да го посочи во работата таа му ургира за полиција? Свашта!

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    За 12 000 денари плата. Прикаскава малку нелогична, што знам. А и при се што доживува таму со нив она седи сега од инат, за да ги нервира. А иначе има работа, на трудничко е.
    До сега секој со малку здрав памет, 100 пати ке си заминеше од таму.

На Alita, Sandrin4 и Охрид88 им се допаѓа ова.
  16. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    А уствари она се нервира.Он при фамилијарен бизнис ќе бара друга работа за 200€

17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Немаат такви огромни фирми, можеби погрешно се изразив.
    Имаат аптека и слаткара. Работеа во аптека исто за 12 000. Не се Пронаоѓаат таму и оставија, сега мене сакаше да ме тутне таму ама јас не сакам. Тука ми виси па и таму над глава. И да ми вика утре без мене си ништо јас и раб ти дадов, е не бива.
    Инаку седам од инает ама и од страв за дете погоре имам пишано. Ми го зима детето како ништо 100% сигурна. Со пари денес и бубрег ке ти извадат без да знаеш.( така оди муабетот)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Се живее и од аптека и од слаткарница.
    Или не знаете како или не знам. И како тоа работевте у аптека, имате школо?
    Тоа не е малско продавниче.

На Alita, Macito007, snegulkata и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    9.540
    И пак не е толку моќна како што се кажува и замислува. Газда кој навистина има не се фали наоколу, таквите што имаат секогаш викаат дека немаат и никого не познаваат.
    На работникот во аптека па и слаткар сигурно му дава 200 евра плата, газдарица бе.
    Не е ова наш муабет, ама пак да знаеш во каква фамилија си. Не ме чуди оваа да е полна со кредити и уште долго да седи со вас. Нели ако има ќе си седи сама како газдарица. Да се испозадолжи и после вие утре да враќате, а еве и мажот ти е таков, му спомнуваш кола и тој веднаш од прва плата кредит ќе вади.

Не го зима детето, тоа автоматски се доделува на мајката освен ако таа не се откаже од него или не е во состојба да го чува.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.113
    Стварно на 44 годишна жена у очи и рече- Утре коа ќе умреш...?!:worried:

На snegulkata, Cka, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.