Јас според ова што го читам би ја пикнала во еден ќош и би ја истепала така убаво, убаво па макар господ слегол после!! Таа ќе ми пресоблака бебе?! Таа ќе влегува кај што сум гола?! Па ќе се качам врз син и кога ќе знам дека ќе влезе така напучена пи*ка да ми се гледа. Жено како си го дозволила ова, верувај и маж би истепала ако и го дозволи ова на мајка му. За вакви ситуации таков дебил сум, и толку сум против, зошто знаејќи дека ќе и направам беља на сввекрвами се тргнав со време во друг град. Му реков на мм или така или пријатно. Еве 2 пати годишно ја гледам доста и е
Е вака сега, јас барам помош за еден братучед.Всушност проблемот настанува од кога се ожени,поточно од кога роди жена му дете. Како снаата го раѓа бебево така хорор у куќа настанува.Имено свекор и и свекрва и и прават "проблем" во куќа.Расте детево,снаата дома седи нигде не работи спие до кај 11 /12 ч и штом дојде братучед ми од работа почнува мајка ти,татко ти.Иначе стариве работат и до кај 17ч се на работа.Нит ги видела нит ги чула а и нема како бидејќи живеат одделно во две различни куќи.Со текот на годините го искара со сите роднини,пријатели брат му,и неговите.Целото внимание е свртено накај нејзините родители.Тие боже ме прости ко неа, не можат да се изнаспијат.На два три пати се има пожалено братучед ми дека не се трпи ама за кратко заборава и нормално она е Господ.Десет години се во брак не сака да чуе да иде да работи она каде се не и најдоа работа не мрдна со малиот прст.Од Вас барам помош во смисла на совет како да му пристапам на него и да почнам да зборувам на таа тема.Жал ми е многу за него знам дека си има мака голема,а не смее да се пожали зошто одма има од нејзина страна ќе го земам детето и си одам.Он ќе треба буквално сам да остане на светот зошто со никој не комуницира со сите буквално се искара.
Не требало да те прашува? Извини, али твојов дечко е размазено, мамино лигле, и од такви ми се повраќа.
Ако таа нема финансии да го издржува детето, тоа останува кај таткото. И обратно. Епа Боже ме сачуј мислела ќе биде дама из Париза, ќе рмба маж наоколу а она ќе седи дома и ќе дреме, од досада со сите ќе се кара. Тоа е заостанато општество нажалост.
Душичке сигурна си дека ова не е шовинистички муабет што го правиш поради тоа што свекрвата е од твоја страна? Не ми се јасни две работи. Прво, до колку спие нејзина работа. Дали оди на работа исто така нејзина работа. Братучетка на муж ми да дава мислење за тоа јас колку спијам ќе и речам не си го пикај носот кај што не ти го збира. Второ, зашо се понашате ко братучед ти да е некој ретардиран? Човекот свесно се женал, свесно останува во брак? Да. Аман ќе се разведел ќе му го земела детето. Пошо он е прв човек на светов што ќе се разведува. И немој да го правите ретардиран во смисла она го скара со сите. Седи молим ти се. Он не присуствуваше на караниците, она му напраи таква хипноза, човекот не знае што го снашло. Мој совет е да не му пристапуваш пошо тебе не те тангира ситуацијата. Како можеш да се дрзнеш да си мислиш дека сите работи им ги знаеш во бракот? Па братучетка си му, па сестри и браќа не си знаат толку еден за друг. Има математики што тебе не те засегаат
@AsteryStella, најпрво, имај во предвид дека ти ја знаеш само едната страна од приказната. Второ, тој додека е на работа врска нема што се случува меѓу сопругата и неговите родители. Читни ја темава, ќе видиш што прават свекрвите кога знаат дека синот не е дома. Ќе и ја вади душата на снаата па после ќе цимолка пред синот. Би ти рекла да не се мешаш, ама ако навистина сакаш да помогнеш, советувај го да се тргнат од неговите (претпоставувам дека се во ист двор) и да одат некаде под кирија. Без да се мешаат старите, двајцата ќе имаат можност да се разберат човечки меѓу себе и можеби бракот ќе се спаси.
@Nausicaa немаат можност да одат под кирија,не живеат во еден двор.Куќата е на вујко ми.Свекрва и нема штрпнатао кај нив дома сама никад во живот.Тоа било неколу пати што дошле на гости официјално со најави.Братучед ми не збори со неговите родители, кавгите секад биле кога биле сите четворица заедно, така да нема можност свекрвата да цимоли на синот. @Mantub сакав само искрено да поразговарам со некого.Како ми се заврте ти дека е не треба јас да се мешам дрн,дрн.... Значи чисто совет побарав како полека со разговор да му пристапам и да го освестам дека не е ништо страшно во животот и дека за се има решение.Он е немоќен во моментов затоа што нема подршка од никој а и не смее да има (снаа ми има голема контрола врз него).Значи ги познавам многу добро и двајцата,сакам да му се помогне на него. И да не ми е нормално некој на 40 год да не е заинтересиран за никаква работа,да спие до ниедно време и на крај да се жали колку е тежок животот без пари.
Многу е погрешно мислењето дека ти можеш некого да освестиш. Секој сам си се освестува. Никој на никого не може да го освести. А тоа што тебе не ти е нормално некој на 40 години да спие до ниедно време и да не е заинтересиран за никаква работа, е твој проблем. Не од жената на братучед ти. Не е нејзина работа да прави работи кои тебе ти се нормални, а да не прави работи кои не ти се нормални
Ти пак го правиш братучед ти како не арен. Немоќен бил? Не е немоќен нема свое јас да каже што му смета или не му смета , а ти гледаш и се замараш. Убаво ти кажаа не е твое место да му кажуваш такви работи, ако побара "помош" е веќе друго.
не ,не е немокен коа и се качува на жена му ама немокен е да се разбере со жена мѕ па ти ке го советуваш Ахх море од вакви упикувачки се растурат браковите
@AsteryStella, биди му поддршка на братучед ти. Разговарај со него, храбри го, теши го ама не се обидувај да му го средиш животот. Пак ќе кажам, ти ја знаеш само едната страна. Ако реши да се разведе, биди покрај него. Ако реши да го спасува бракот, исто, биди покрај него. А за тоа со работењето, не се мешај.
Снаата сама дома, а сите знаат дека до 12 спие. Детето кај е во приказнава. Да ми бере гајле на маж ми братучетка боже господе
Бaрaј низ нет -кaкo дa oтргнеш свoј близoк oд сектa, буууу. Мaѓепсницa и тaкви рaбoти. Штo aкo пaк тoј не и дaвa дa рaбoти, мoже љубoмoрен е и oнa oд депресијa спие дo 12? Бaрaј -кoнтрoл фрик и нaсилник низ нет. А зa себе пoбaрaј си -кaкo дa не се мешaм вo туѓи брaкoви. Јaс oдaм дa пoбaрaм рецепт зa целувки. Гугл рулз.
Без љутиш ама во право се погоре членките. Не си ти таа што треба да ја опрај работата. Згора на тоа беља ќе си фатиш. Тој ако е свесен за тоа што таа му го прави, треба тој да реагира, а не ти.
Најдобар совет: голем си, ти си знаеш. Ќе се мешаш, ќе кажеш нешто што не треба, тие ќе се смират, ти ќе бидеш крива. Секој совет тука е излишен. Јас не би советувала ништо.
Не ги разбрав јас жените. Место две да се спојат и да си го фатат една со друга редот - они контра си одат. Мајка на мој другар со свекрвата си живеат многу убаво. Се знаеме долги години и секогаш кога пиеме кафе, иди и свекрвата. Толкава слога неам видено.. Си зборуваат за се', се договараат, си помагаат.
Па да ти дадам број да ја бараш секој ден за да се увериш,иначе детето со неа барабар у кревет е секој ден.
Па ако не крева значи спие?! Во приказнава тука твоето пикање нос во туѓа манџа е поголем проблем од нејзиното спиење до 12 (ако спие). Јас дете мало што спие до 12 не знам. Освен оние што цела ноќ "лудуваат". Може мака има жената со детето.
Ај не треси глупости молимте.Ако сакаш пиши нешто што треба а не глупости.Точно можеби грешка правам што сакам да помогнам .а не треба. но воопшто не ми личи секти,маѓепсници итн.