Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. AsteryStella

AsteryStella Истакнат член

Да спие.

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Не срц ти не сакаш да помогнеш, ти сакаш да се упикаваш кај што не ти е местото пошо го имаш типичниот балкански синдром. Има голема разлика.

3. AsteryStella

Не грешка си дека јас сакам да се упикам.Како тоа да се упикам?Не те разбирам.

4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Па што мајка бара братучетка да се замара за жената на братучедот! Па и есап да и водиш до колку спие. До колку сака ќе спие.

5. meggle

meggle Популарен член

Ама и се нафрливте на девојката ...

Еден совет од мене: батали !
    Ако му е дотолку неарно, сигурно нема да ја трпи толку години. На секој човек порано или покасно би му скиснало, некоја капка би ја прелела чашата и би се развел.
    Тоа што тој можеби се жали, или што вие од страна си мислите дека му е неубаво - баталете, не знаете што се случува кога се сами дома и каков им е односот. Сигурно си ја сака каква-таква штом си е со неа, сигурно заборава на нејзините маани кога си легнуваат навечер.

6. AsteryStella

Права си.Можеби е најдобро така.Па кој како знае така нека тера.Мене многу ми е жал за него и неговите родители,ама тоа е што е.

7. лукајана

лукајана Истакнат член

А ти мислиш дека сите братучетки на мт имаат убаво мислење за тебе?
    И што се замараш па ти дали спиела или неспиела дали работи или не?
    Ти значи нешто тебе во животот ако таа стане во шест?

8. meggle

meggle Популарен член

Остај родителите, не знаеш и они како се понашаат со синот и снаата кога се на само. Штом се оддалечени, има причина, а кој е крив ич да не те засега. Терај си го животчето, остај ги нека си ги решаваат сами своите проблеми. Што ќе ти се тебе туѓи секирации ? Некогаш сакајќи да помогнеш, ќе испаднеш крива, па ќе се скараш и со братучед ти и неговите и ќе и напраиш проблем.

9. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Секој си знај дома како му е. Ко урлаше малото до 4 сабајле, спиевме до 10,11 сатот. И сите ете неповикани, а спиеш до 11 за срамота, мрзлива си итн, ги отерав сите упм. Немој да судиш од муабети.

10. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Не се замарајте со животи на братучеди, братучетки итн никој со вашиот утре нема да се замара и да ви помага.
    Нека спие до колку сака, нека не оди на работа, сигурно не им е толку дојдено до тие пари. АКо немаат овој ќе се освести и ќе реагира, ама чим не се освестува значи му е убаво.

И за вујко ми така викаа овој работи во Германија праќа пара, оваа спие дома до 12 саат, а цела ноќ седи на компјутер, ама ете заработува доволно за цела фамилија, а да нема да и прати има да трча да работи.

Milobebence and лукајана like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

@AsteryStella a so koe pravo se naogjas ti zasegnata da se mesas vo tugj brak. Sakas da izgubis bratuced, poveli sedni i razgovaraj. ma znaj, ako im e ovaa nekoja kriza ( sto najverojatno e ili pa nekoj si umislil deka ima kriza a nema ) krizata kje si pomine, toj i zena mu kje znaat cel zivot sto mislis ti za nea i za nivniot brak, i ete ti rasipani odnosi. Dali spie do 12 ne e tvoja rabota. Dali moca na levo ili na desno isto ne e tvoja rabota! Dali e mrza, dali raboti sto pravi vo sopstven brak ednostvano zeno ne e tvoja rabota!!!!

12. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

свекрвата не се мешала.. ами кој ви кажа вас дека снаава спие до 12 ? цела фамилија засегната,братучеткава разбрала до кога спие снаата ..ама не се мешала свекрвата...,

13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Лелеее само да си кажам. Колку би сакала да ми спијат децата до 11-12 па и јас со нив да си поспивам. Па колку сакаат нека ме офираат после комшии и роднини на мм.
    Море и него до нас ќе го легнам, куп сите до пладне да спиеме.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Можи гледаат на карти па ти, свекрвата ангел.

15. galapce

galapce Форумски идол

Не е вистина дека ако нема мајката финансии детето останува кај таткото. Не вадете информации од ракав. Кига неможете да помогнете не одмагајте.
    Гледајте си секој дома под свој покрив. Така сите ќе сме посреќни.

16. Fleur-De-Lis

Замисли си да имате некоја кавга дома со мажот што е нормално.. Секој брак има кавги, несогласици. И од нигде никаде ти дојде роднина т. Е брачед или брачеда да ви ја управа работата. Сфаќаш Астери што сакам да кажам!

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Е тогаш би била големата кај мене. Има се да отерам од кај што дошло и шуто и рогато! Ауу што скандал би било тоа!!

18. Fleur-De-Lis

Јас цела узбуна ќе кренам, и вид не ќе се видат ни брачеди ни тетки, ни свекрви :devil::devil::devil:

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

А ти не мора да одговориш дрско. Зашто да не и помогнам.
    Можеше да одговориш: "Бубо не е точно, подруга е процедурата". Фино, културно, приземјено.
    Ама ајде...

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Исто ко јас и свекрва ми. Сите може да ни подзавидат ама само фемина и куќата ја знаат вистината.