А па и тоа не е мерило Еве на маж ми оделото излезе за околу 100еу поскапо од мојот фустан , а реално немавме одредени буџети, ами не испратија и моите и неговите со - земете си тоа што ви се допаѓа, не гледајте ја цената. Не сме Рокфелер, но свесни бевме и двајјцата во кои рамки треба да се движат цените.
Да, ама штом сама ќе си платиш нема што свекрвата да ти насочува кај да одиш,каков фустан да купиш и сл.. Мене венчаницата ми беше поскапа од оделото на маж ми. Ама си бев раат, според мојот буџет сошив венчаница каква што јас сакам, без никој од неговите да се меша и без да ми е незгодно дали ќе ги потрошам многу неговите/него Вака кога читам што пишав излегува ко којзнае колку скапа сум купила 250 еу беше
Јас си го плаќам. Не стана збор за такво нешто, бог да чува, на неа за нејзе едвај и се дава пари, уште на мене да ми плаќа. @ALISA0000 кај нас секој сам си купува за тоа не е проблем. Некако таа е таков тип жена сака да се меша и каде што не треба. Нема она никаков удел во фустанот.
штом ти си го плакаш ке и кажеш отворено дека имаш друго у план да го шиеш у штип ја мислам не е лоша жената него е припростичка и сака да угоде
Фала ти.. Не и глумам ништо и тука е проблемот. Она очекува дека јас ќе сум се отворела повеќе и ќе сум била поблиска со неа. Така прави другата снаа нејзина, сите ја фалат, сите велат браво за неа. Јас не сум таков тип, не можам да се наметнувам така, ме нервира целата таа глума и правење лице.
Епа не може сите да не фалат и за сите да сме најдобри Биди таа што не ја фалат, ама што е оригинал, искрена Зборувај со свекрва ти на таа тема, кога ќе се започне таков муабет, речи и дека не сме сите исти и дека треба да се прифатиме такви какви што сме. Речи и дека не си тип кој се наметнува, да нема некои превисоки очекувања од тебе дека ти ќе бидеш иста како снаа и. Ако видиш дека прифаќа полека, ок, ако не, малце дистанца и одржувај пристојни односи.
Знаејќи те од почеток има работи кои ги имаш сама кажувано многу одамна. Веројатно собра храброст да се испразниш, не е мед и млеко никаде. Треба да пресече тој и да има издржан став, уште тогаш кога ја градевте куќата требаше да инсистирате на префрлување на негово име, бар да знаеш дека е ваше, а вака на штрек си. Знам, разочарана си, криво ти е, меѓутоа бегај жено да не страдаш повеќе од стресови и нервоза. Не знам што сте се нафатиле за куќа, со тие пари ќе имавте ваш стан и мирна глава.
Zdr.se izvinuvam sto pisuvam latinica no nemam mak.vo tel.Dolgo vreme ja citam temava i jas gi imam istite problemi so svekrvata,se nadevam nekoj kemi dade nekoj sovet.Jas sum edna godina vo brak,prvata sredba so sveki bese nekolku dena pred da se zememe.Maz mi me odnese na gosti,zenata od vrata se namurti,nesum po nejzin merak,pocna da me uvreduva kako jas sum oblecena odma da se preslecam tamu nikoj taka nese nosi,inace tie se od selo,a jas sum od grad,jas samo i rekov nese preslekuvam i kraj.celo vreme bese luta posle toa me vrati maz mi doma,i posle nekolku dena zaminavme stranstvo i taka toj si imase rabota stan,se resivme zaedno tamu da si zivejeme.No problemi i preku tel.jas sum bila vakva,takva kako sum se oblekuvala nemam ni sram kesum gorela vo pekol,sekoe javuvanje uvredi.zosto nesum ostanala bremena da ne imam bolest,ili sum neplodna,znaci nema sto nemi ima kazano i zboruvano niz cela familija od mene.posle 8 meseci ostanav bremena i se javiv da i kazam,taja ko da i kazav neznam sto uste luta ic nese izraduva i uste mi vika,sto pa ti tolku se raduvas sega trojca li ste.posle mesec dena jas go izgubiv bebeto.Zboruvanjata prodolzija,a maz mi samo si molci,nemozam veke,site me navreduvat,nemozat nikako eve veke edna godina da me prifatat,zasto sum bila od grad i moderna,a majkamu sakase od selo zena za nego.neznam do koga vaka i neznam ni kako da postapam,na uvredite i vrakam na kulturen nacin za da prestane no pak isto.on9j den mi vika ti neznaes kako e da se bide roditel ,me povreduva kaj sto najveke me boli.a toj samo molci.neznam veke kako da postapam.
Очигледно е дека сакала селанка снашка да ме извините. Да копа нива да чува деца, онака баш селски живот и да може старава во сѐ да се меша и да ломоти. Старомодна е жената и со малограѓанско работење на мозокот. Тоа да го смениш не можеш али треба да му дадеш до знаење на маж ти дека ти смета тоа и дека не е у реду. И не треба да ќути, ако му е она мајка ти си му жена и нема тука едната повеќе-едната помалце. А нејзе друг пат кога ќе ти се јави или кога ќе се видите убаво да ѝ го спуштиш да не може главата да ја крене. Јас буквално вака би ѝ кажала: Како се облекувам, како се однесувам и што правам е само моја работа.Моето облекување и однесување никако директно не влијае на тебе или на син ти така што не треба да те засега.Тоа што ти си заостанала со развитокот на светот и се што провлекува со тоа не е мој проблем туку твој. Затоа, престани да се мешаш во нашиот живот и нашите односи.Бракот е за двајца нема место за трет.” и маж ти да си го собереш малце исто со муабет.Ако те земал за жена, ако те земал во странство тогаш решил да го помине животот со тебе, а не со мамичка што значи не треба да ѝ дозволувате да ти се качува на глава и да ти врши притисок.
Mu kazam kolku pati a toj se veli ke sredam jas,a od toa nisto.i ima kazano nekolku pati da prestane da me uvreduva no pak istoto si go tera,taa nesaka jas da sum so nego i sve pravi da se razdelime bidejki saka toj da se vrati tamu so niv da si ziveje i da zsme zena koja sto taja keja izbere
Sveki mene nikogas nema da me prifati jas go znam toa,i ok e nemora jas ne zivejam so neja no barem da ne zboruva od mene raboti sto neja zasegat i na maz mi i niz cela familja.Nema sto ne si izmisluva de jas ovde setam gola,sme isle po diskovi go upropastiv sin i,da bil doma nemase kosata da mu otpadne (a toj 10 god.e stranstvo i od vodata mu paga kosata.uste od koga)ama ete od mene mu otpadna,od pocetok tvrdese deka sum neplodna,za da me ostavi maz mi,nema sto ne proba zenava,neznam ni jas vise
@Sani90 А зошто воопшто остваруваш било каков контакт со свекрва ти? Нели вие сте во странство, а свекрвата во некое македонско село? Ако одите накај Мк оди ти кај твоја фамилија или ич не оди. Кога не би го слушала нејзиниот глас и не би ја гледала, ти би била посреќна. Можеби е ова само време да го преиспиташ бракот. Не се обидувај за дете ако маж ти не е ок. Прво осигурај се дека тоа дете ќе расте во здрава средина. Штом сега имаш вакви проблеми, како ќе биде со дете? Ако маж ти нема јазик да и рече на пример да не го крева бебето за уши бидејќи може да го повреди ти пак ќе бидеш несреќна и ќе му пренесуваш стрес и нервоза на бебето. Знам дека цел филм направив ама филмов е од реални настани. Ако не пресече маж ти и ако не и рече на пример дека уште еден збор лош ако каже ќе ги спушти слушалка и нема да и даде повеќе од две шанси тогаш земи една усвитена тава. Ако не помогне ни тавата три пати мери еднаш сечи. И знаеш теле се учи, вол се коле. Не знам дали твојот е теле и има сеуште надеж или е вол и таков ќе си остане цел живот.
Психопатка чоече..не може да прифати синчето да има друга жена освен она у животот уште помалце па да е модерна.. Сака да ви го контролира животот ти реков ја..така е научена на старски. Мораш еднаш убаво да ѝ го спуштиш пак ќе ти кажам.Пошто она да се заќути нема, а маж ти исто не знам што чека. Ја да сум на твое место душата низ нос ќе му ја извадам
Nemam jas kontakt so neja za edna godina se imame slusnato samo nekolku pati,jas izbegnuvam kontakt zosto znam kakva e,so nejze tesko na kraj da se izleze.a za odenje jas posle site navredi od nejzina strana nema kaj niv da idam neka si odi sin i.a za bebeto veke ne brzam.bitno ete ostanav bremena se uveri taa i site deka nesum neplodna.no go izgubiv bebeto no toa e zdravje ke bide
Se javuva nonstop kaj i sin i i mu zboruva,kako i dae jas sum tuka do nego i ja slusam i se nerviram ,zosto toj molci na se
Taa na sekoe javuvanje mesa muabeti,slusnav ova pravite ona pravite,vamu odite trosite,zenati vakva takva.jas i rekov nie sme vozrasni znaeme ubavo sto pravime i nema potreba nikoj da ni se mesa,ona pak po svoeto