Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Sani90

Sani90 Активен член

Nemoze toj mnogu si ja ceni i pocituva majka si,sto i da kaze ili napravi nemu toa nemu smeta toj nemoze nikogas da i vozvrati,samo mene zivcite mi gi kinat nisto drugo a tie si terat pak po svoe.takvi luge se tie.Nejzin sekoj vtor zbor i e Edna e majka,go potsetuva da ne zaboravi

2. felisitas

felisitas Популарен член

А што па ти толку и даваш на важност? На луѓето воопшто не можеш да им затнеш уста, се додека не приметиш промени во односот на твојот сопруг кон тебе, остај ја нека си лае колку сака.
    Голем плус е што сте на страна, плус и во странство и затоа гледај со него да ти биде добро.
    Ако дојде момент сопругот да подлегне на нејзино влијание тогаш е момент за реагирање, и сепак не со неа, туку со него.

Малограѓанштина секогаш ќе има за жал, луѓе берат туѓо гајле, оговараат, некогаш ќе дојде до тебе некогаш не. Затоа капата на страна, кучињата нек си лаат карванот си врви.

Bebac, Skorpija25, buba4e89 and 5 others like this.
  3. Sani90

Sani90 Активен член

Znam vo pravo si,no ete koga slusam nepravda mie krivo,posebno nekoi raboti sto negi pravam ama toa e nekoi raboti i nekoi luge nemozat da se smenat.kako i dae probav od pocetok so dobro so neja i mamo ja vikav i se javuvav no koga vidov kakva e i deka neme prifaka se trgnav na strana.nema drugo osven da ja ostavam da si zboruva sto ke i tekne.

4. candy.cane

candy.cane Популарен член

@Sani90 јас би те советувала да му кажеш на маж ти дека не сакаш никаков контакт со неа, дека ако не прекине да те навредува дека и внук еден ден кога ќе има нема да си го гледа. Кога ќе му се јави таа договорете се да оди во друга соба да разговара. Што и да чуеш од нејзина уста ќе ти смета во иднина.

Bebac, Skorpija25 and Feminka22 like this.
  5. Sani90

Sani90 Активен член

Da taka e vo pravo si pred nekolku dena koga taa pak me povredi uvezi deteto,posto izgubiv dete pred skoro dva meseci i taa da mi kaze deka jas neznam kako e da se bide roditel samo taa znaela,jas i rekov samo fala ti sto me povreduvas i mu dadov nemu da si zboruva,i togas mu rekov nesakam veke da me spomnuva koga se javuva niti da me bara da me navreduva nesakam veke ni imeto da mi go spomnuvat,zosto nitu ednas me nema prasano niti kako sum a znae deka ovde sum sama nemam nikogo osven sin i i negovi nekolku rodnini isto sto vodat moe gajle kako se oblekuvam kaj odime so maz mi i red drugi raboti ama toa e.

6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Саглам маж нема да стои мирно додека некој ја навредува неговата женс. Немаш проблем ти со неа, таа има проблем со тебе, а ти имаш проблем со маж ти. Нели ти е симптоматично што ништо не и вика? Мамин син на далечина тие тоа. Размисли дали сакаш живот со таков човек. Ти фактички си ништожна во неговите очи, служиш за приплод, и домашни работи. Испитај во колкава мера е спремен дотичниот да застане на твоја страна. Ако не е, што ли бараш до таков? Утре дете ќе имате, се ќе се смени, ќе си ја побара мама што се знае.

7. *Ane*

*Ane* Популарен член

Maz mi bese na pat... Bese zimo svekrva mi vleguva u Sobata na polnok kaj so sedevme i mi vika Mars nadvor... I vikam koa ke dojde sin ti ke si ideme zaedno, i mi vika e toa ke vidime dali ke dojde so tebe...
    Ova bese pred 5 god... Imavme 2deca :(
    Sea se 3 :)
    Maz mi go precekas so kuferite, samo mu kazav dali ides ili ostanuva tuka... Idev na rizik... Negoviot odgovor bese deka ne bil budala da ostane bez nas... Izlegovme od tamu otidovme kaj mojte, 1god... Vo taa 1 god najdovme kuka ja kupivme i sea sme tolku smireni duri i Sam vika kako sme mozele da sedime tamu, i koa bi ostanale tamu ne bi bile zaedno :(
    Svekrva mi ne kreva tel da prasa za vnucite... I decata ne ja baraat, ja nikad ne sum im kazala deka ona e Losa, ama ete custvuvaat...
    @Sani90 moras da bides silna i da ides do kraj... Srekno

8. Sani90

Sani90 Активен член

Fala za podrskata i sovetite i taka mi bese potrebno mislenje i od drugi posto se osekam mnogu sama i izgubena neznam kaj mie greskata sto site me mrazat a posebno sveki i ne ne ostavat na mira da zivejeme,znam deka maz mie vinoven isto sto dozvoluva taka da se odnesuvat so mene neznam sto da pravam inace toj so mene e dobar ubavo se slozuvame se dodeka ne zazvoni tel.Nejzinata omraza e od pocetok jas ni neznaev deka bila protiv toj mene da me zeme zosto sum bila od grad moderna samo sum se sminkala,no jas i dokazav deka da i moderna sum i se sminkam no isto taka sum i vredna i cista sekoj den gotvam,sin i koga doaga od rabota go ceka kafe na masa i toplo jadenje.no taa sakase drug zivot toj da ima ,da zeme zena sluginka za nea,a toj da odi sam vo stranstvo da pecali i da i ispraka pari nejze ko sto i pravese pred da se zememe,jas go znam toa,vaka nei odgovara i ne prifaka

Anyshka, 1209 and Feminka22 like this.
  9. *Ane*

*Ane* Популарен член

A sto treba da se zapostavime ako sme mazeni... Glavata gore eden den ke bide, samo treba mn sila... Mene me nejkese deka mojte se zafaten mn.. A oni bea onaka.. Mene ne mi bese vazno sto i kolku ima.. Ja samo sakav sloga i razbiranje.. :)
    Ali nikad ne izgubi nadez, nemoj ni ti.. Koa izlegovme od kaj niv svekor mi se zakanuvase deka eden den ke sme klecele pred nego, a mojata recenica bese samo mrtva.. Tolku bev sigurna i veruvav i nas sto eden den se ispolni cela moja zamisla..maz mi ne raboti tuka, eve i bozik idi ja sum sama so mojte deca, ali mirot sto go imame koa sme zaedno e ne procenlivo.. Ideme na zimuvanje, ideme na leten odmor, a toa kaj niv go imavme Ali se bese prereceno...
    Samo razgovor nisto drugo

10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Зошто не си отиде веднаш кај твоите?

11. Sani90

Sani90 Активен член

Da vo pravo si jas zboruvav so nego pa ke vidime kako ke bide,od sega ke probam da nese zamaram so tija nivni muabeti ke se pravam ko gluva,drugo ne biva,da vidam kako maz mi ke se ponasa so neja posle sve.Ako prodolzi toj da si molci na site kleveti ozboruvanje i sto ti ne togas nemi ostanuva drugo nego da si go resam problemot so nego jas drugacije neznam sto da pravam

12. *Ane*

*Ane* Популарен член

Koa ostanav so 1trudna on bese taksist i tatko mu isto...
    Tatko mu go cekal na stanica kaj sto stoele i mu zborel na nego kako ja sum lezela, majka mu se rabotela... I togas im kaza deka on me tera i da ne se mesaat u nasa rab... Ama sekad bukvalno, zastanuva na moja strana... I zatoa go pocituvaa mnogu, i sekad mi vikal sto i da ti kaze majka mi ke mi kazes i taka sum Pravela... Go pocituvaa mn eve veke 13godini sme zaedno :)

13. Sani90

Sani90 Активен член

Milo.mie sto imas sreken brak i decinja i sto maz ti stoi sekogas zad tebe jas ja nemam bas negovata podrska,da toj pred mene zboruva kao ke im kaze toj ke resi sve i na kraj nisto od toa,mamina maza toa e

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Си ја цени и почитува мајка си.
    А што е со жена му?

15. *Ane*

*Ane* Популарен член

Od edno vleglo, od drugo izlegolo
    Ako imas majka idi kaj nejze posedi, najdi rabota ako ne si vrabotena edno staveno skroz na ignor...

16. Sani90

Sani90 Активен член

Sama sum ovde nemam nikogo od svoite moite se vo makedonija,a uste nemozam da se vrabotam bidejki nemam viza,uste malce treba da ja zemam i zdravje toa mie vo prv plan da se vrabotam i da nese zamaram so negovite

17. *Ane*

*Ane* Популарен член

Cek cek oni ne ziveat vo Makedonija... Od kaj se?
    Pa dobro neli be tamu se po socijalizirani?
    Ili sum u za luda..

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Пишува дека живеат.

19. *Ane*

*Ane* Популарен член

Nejzinite pisuva deka se vo mk.. :(

20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ти девојче никогаш нема да имаш мир,според мене тој брак е осуден на пропаст,што ќе се смени кога ќе се вработиш или ќе имаш дете? Ништо. Може само полошо да е после детето,да застанеше маж ти на твоја страна ќе ти дадев поинаков совет ама вака... не си ја мачи душата,спаси се со време,па уште и роднините негови таму ве надгледувале и оговарале...

Last edited: Jan 4, 2020
    WildMk, crazylady, candy.cane and 2 others like this.