Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Не разбирам кој не живее во Мк? Свекрвата?

2. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    299
    Taa i maz i ne ziveat vo Mkd. Pisuva deka negovite i nejzinite se vo Mkd, a tamu kaj so se u stranstvo imale samo rodnini od negova strana koi isto taka ne ja sakaat

3. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Taka ako gledame dali nekoj ne saka ili ne nema da si bideme so tie sto nie sakame...

На Milobebence и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.269
    Допаѓања:
    189.647
    Кој како разбрал, според погоре наведеното, мислам и фамозната свекрва е во мк. Ама тоа не е битно. Други работи се битни.

И ова зборувам генерално, не посебно за некого. На двајцата би требало да ви биде јасно, пред да влезете во брак со некого, дека основате заедничко семејство. Ново и заедничко. Престанува да важи: јас и мама и тато, сега сме јас+тој+уште некое дете евентуално. Мама и тато, т.е. свекор и свекрва, не престануваат да бидат родители, ама вие сте самостојни, независни единки од нив (под претпоставка дека не сте малолетни, и не ве издржаваат- а во тој случај, основање ново семејство, т.е. брак не е баш оптимално, ниту рационално решение). Значи, како самостојни, независни единки во нова семејна заедница, единствено вие двајца сте битни, и вие двајца сте секогаш на иста/заедничка страна.
    Ако, ова погоре наведеново, не сте го сфатиле и разјасниле пред да влезете во брак, сега е крајно време. Ако не можете да се усогласите околу нешто толку основно, што ми се чини е безпредметно да се објаснува, рачунајте дека нити сте семејство, нити имате брак. Само парче хартија имате.

На Anyshka, Kaetana, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  5. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Sekoj zbor ti e tocen.... Bravo :l::hug:

6. Sani90

Sani90 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Se nadevam ke se smenat rabotite ke bide podobro.se e do maz mi toj treba da postavi granica ama do nekade nemoze eve zboruvase so neja i rece da ne ostavat na mir dosta bea tija ozboruvanje lagi kleveti,ona odma svrte kako ona e zrtva toj ja zaboravil a taa mue majka mnogu se smenil,saka da kaze jas go smeniv,ednostavno zenata sie takva,staromodna so nekoi cudni svakanja razmisluvanja ne prifaka deka vise sinceto i e zenet ama toa i e.

7. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    @Sani90 bukvalno vaka ke bide mojata svekrva, ama koa ke se zeni dever mi... Pa i beter ja zalam dr snaska

8. Sani90

Sani90 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Hehe tesko nejze veruvaj

9. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Seriozno dever mi bukvalno i dava ocet za se... Duri koa bese mu kazuvase na brat mu i u grad ja nosel naova pred nova godina... Maz mi go prasa dali e lud... Zs svekor mi uste e ziv.. Aj da nema drustvo ok ama vaka nikako

10. Sani90

Sani90 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Epa taka i mojot bese mnogu privrzan so neja samo .so tatkomu ne eve jas sum so nego edna godina toj ednas se ima slusnato so nego,bidejki majkamu i toa gi nauci i nego i brat mu da ne si go sakat tatko im toj bil vakov onakov i toj apsolutno nego zanima tatkomu samo za mama znae posto samo taa rodela iscuvala haha nikoj drug

11. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Lele duso ako nemas dete poarno na vreme preseci ili neka bide coek ili kraj... Ili ke se nerviras cel zivot

На WildMk, Skorpija25 и bibiiii им се допаѓа ова.
  12. Sani90

Sani90 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Neznam stvarno,golema sreka sto ne zivejeme zaedno sto ovie problemi se samo preku tel.no sepak nemie svejedno.inace zenata ima tezok karakter i katastrofa ponasanje.inace jas so nego nemam drugi problemi osven toa sto i premolcuva za nekoi raboti

13. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    A i onaka ste sami napravi nesto, najdi nacin kaj sto ke go privleces nakaj tebe... Bar nie zenite znaeme kako treba :D

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас колку што сфатив она е доминантна "алфа" жена. У реду е.
    Ако се сеќавате на случајот на @Offspring мислам имаше еднаш кажувано како се справила со ваква жена.
    Јас да сум на твое место на оваа "алфа" жена ќе и кажам се пред маж ми. Нека слуша. Па и ти имаш мајка и не си најдена на улица. А нејзе ако и требаат пари нека си го запоти гзот и ќе има. Не може вечно синчето да ја рани, мора да се мисли и на себе малку.
    А и развод не ти бега.
    Да ми се потсмева за изгубено дете и да ме гази има да ја потсетам која сум јас.

На Feminka22, Охрид88, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Sani90

Sani90 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Hehe da taka e vo pravo si
    Veruvaj mi i imam kazano na ubav i kulturen nacin taa pak po svoeto takva e ,nemoze nikoj so nea na kraj da izleze ni mazot i nemoze covekot bega cel den od kuka,nea cel svet i sveta site se pokvareni samo taa e dobra postena oti se vrzala samija i u dolga sukna,a jas sum rasipana si nosam farmerki,kratko,no maz mi,mi dozvoluva,taa nemoze so toa da se pomiri saka ona da komanda,a jas neja slusam si teram po svoe

16. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    На кого се правдаш и докажуваш женска главо утре никој нема да ри рече фала многу ми се смешни тие шо се докажуваат како домакинки биле ако биле модерни пренесувале кафе и оброк на маса. Биди тоа шо си не дозволувај некоја бабетина комплексирана несреќна да те запусте физички и психички ако влијае некој на твојата психа негативно како шо се мора да се докажуваш дека не си само модерна туку и домаќинка треба одма да го отстранеш/

На Anyshka, Feminka22, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  17. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Најди си таму културен странец и избегај кај него.Од сељаци тоа е спас само

Последна измена: 5 јануари 2020
    На Feminka22, Dust, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    14.581
    Каков убав и културен начин? Еднаш со убаво се кажува, после со заби и нокти има да се бранам. Да била таа културна, немало да продолжи со тие нејзини коментари. Јас на твое место ќе го предупредам прво мажот дека нареден пат има да се карам ако ми се пререче нешто, и во прва прилика има таков проблем да направам, да не и текне да ми писне. Или ако маж ми е толкав лигле па и нека ме остави после тоа. Услуга ќе ми направи.
    Јас за банални работи како миење со крстена вода не и преќутувам на свекрвата, а не па да ми коментира за изгубено дете.
    Леле се изнервирав, жими се, кажи каде е во Мк, јас ќе одам за тебе ќе ја турам на место. :devil:

На Milobebence, Rose96, Lianna Anna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Taka si e... Ama izlgleda ili e mnogu dobro devojkava ili e naivna... Kolku i da go sakas nekoj nemozes da dozvoli da te gazi majka mu...
    Sepak i ti si covek..

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Еј браво за маж ти штом ти дозволил да носиш кратко и браво за тебе што си се изборила да добиеш таква дозвола од него. Не ме ни чуди што си во ваква ситуација со свекрвата.

На WildMk, 0ли, moonlight-girl.55 и 14 други им се допаѓа ова.