Ова ме потсети на една колешка од Косово. Ме прашува дали маж ми ми дозволувал да носам кратко. Се зачудив. Ама можеби Сани сакаше да каже дека маж и нема ништо против тоа само погрешно се изрази.
Реално муабетот на темава треба да биде она што сака да си носи. Нема што мажот да кажува дали му пречи. Сигурно нема да го прашам маж ми дали му смета некое парче облека пред да го облечам. Уште помалку дозвола да барам што да облечам.
Ам старата шо не го воспитала синчето да не трча по модерни со кратки сукњи,туку да оди по други покриени со шамии и носии.Тој подсвесно се срами од мајка му шо е толкава селанка,па одбрал сосема спротивно од неа. Или пак ,мајка му е светица покриена со шамија,а жена му курва која му ги исполнува фантазиите.А ако е толку послушен и ако ја смета за светица мајка му,патот под нозе со време ,странство си има милиони мажи современи и културни што нема да те замараат со глупости
Седни си го маж ти на муабет и постави граници да не ти ја донесе мама да живее со вас. Којзнае и за мажот и какви приказни му кажува. Исфрустрирано бабиште без работа е тоа
Ne sakav da begam, sakav da se soocam so nea... Ne sakav da i dadam do znaenje deka ona e pobednik, zatoa ja izlegov so krenata glava i nasmevka na liceto... A nea ja nemase nigde, tuku se skri
Јас ни 1 ден не би била во дом кај што не ме сакаат, макар излегла како најголем губитник. Ама тоа сум само јас Барем победник за себе ќе сум.
Da ama toa sto sin i sea ne ja saka uste poise, e mn po bolno nego ona sto ne me saka mene... Kako i da e mojata zelba se ostvari, da ne sum u nejzina blizina..
Јас да сум како тебе сите роднини што озборуваат ќе ги отстранам од социјалните мрежи или ќе сокријам тие да не гледаат што објавувам. Штом се замараат кој каде бил, што правел нема потреба да знаат, па после да пренесуваат. Ова за почеток.
Ако пак ти го каже ова ти и возврати дека може проблемот не е до тебе, туку и до нејзиниот син, па да видиш како ќе реагира.
Luge ke vee sneg Izgleda... Mojava denes od nigde nikade, ja Neznam hrabrost od kade... Mi zvo i tel duri na snaa mi i vikam ne e vozmozno da e ona... Hahaha, i sto me bara da me viknea so decava na rucek, deka maz mi e na pat - ama samo i kazav kaj mojte sum i spustiv nisto poise... Snaa mi vika tolku, vikam da...
Pa nemat sin i truden bideno da znajt niz so pominvam sega vo bremenosta, a taja znajt deka bremenosta ne e lesna rabota posto ete ima deca i se ponasat ko jas nekoja ludaca da sum samo si kjuti i ne me ni gleda ko mi zborvi so izvrtena glava..vo oci ne me gleat guska..plus bliznaci nosam to se dupli hormoni....i jas na kraj se pravam dobra snaska se mozam da rabotam ja sluzam duri...glupa kolku sum ...od utre koj te e*e.. I maz mi mamino since pod nejzino vlijanie so mene se karat i si septit jas vo druga soba ko sum..aaah abe bog da cuva i da brani..i na kraj jas kriva -em placam se nerviram taja si zaminvat od sobava a ovoj doticniov moj maz mi vika mi gi uprolastvis praznicive..me obvinuva...od utre samo bebcinjata ke gleam da mi se mirni da ne gi voznemirvam, a drugite site mozat da se nosat u tri pm..
Труден не бил. Ок. А децата само твои ќе се или и негови? Ти сама ги правеше? Во брак сте? Ти си негова жена? Ако е мамино синче што се женел? Ти си трудна и да речеме дека е нормално да не си нормална ама маж ти каков е? Мислам дека сте склопиле БРАК, а не сте уплатиле за натпревар помеѓу трудна жена и свекрва додека маминото синче лежи на кревет. Колку ме нервираат свекрви, маживе почнаа тродупло да ме нервираат! Овој ако не е со тебе во бременоста кај ќе биде кога ќе се породиш? Башка ако нема ум твојот попаметно ти е да се здружиш со свекрвата да ти помага за децата бидејќи од мамино синче не очекувам ништо.
Ne ziveam so svekrvata zaedno, na gosti e dojdena germanija sme oddeleni on nea i poarno ke si platam zena barem za pari ke molci nema da zborvi i da tufkat po stanot i da diktira kako trebalo...ali isto ko da zivejt so nas ne kontrolirat jadenje dali prajme, kolku trosime dnevno...i takvi raboti..obavezno se javuva po telefonite i samo toa ja interesira..neznam kako nema svoj zivot i samo so negativna energija e celo vreme..i preku tel mi go ebit denot...xato malce na distanse od deneska..nemozam da ja pidnesam zs...taja stradala vo zivotot mnogu i sea to normalno e za site ljuge...odvratna e nepismena glupa Ccc uste mi drzi lutinata od vcera..ova ne bilo..neka ispari veke da ja nema Fala ti za podrskata inace
lelelle citam i se cudam nema shto ni da ja slushash samo zatni ushi i ne se nerviraj.kaj mene e obratna situacija jas se stramam od mojata epten kratko nosi ne ja lici na godinite na svadbata se pojavi so fustan vo gradite razgolen i slic epten do gore e toa pa ich ne lici a isto saka da bide komandant ama so mene nemoze jas vednash ja razreshuvam,beter od dete vo pobrtet e ima 4 profili na fb i samo sliki si stava se slika shto e bruka nevidena ama ne se plasi ni od maz i ni od sin
Sekak nekoi raboti trebe da sa ispocituvaat ne e malecko dete koga ke i recat deka kratko ne se nosi na nejzini godini,trebe nekoi raboti da ne pocituvaat koga ke i recat a ne po svoe da tera mene kako snaa mi e stram da odam so nejze na svadbi ili nekade na gosti.Treba malku strahopocit da ima sprema mazot ne ja lici na godinite.
Pa na 55 godini ti nemozesh da se ponasash kako dete koga ke ti rece deka ne te lici taka oblecena,i ne te lici da si po cel den na fb i samo sliki da redish jas sum 7 godini so maz mi se pa smejam za nejzinite postapki