Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Устата да ти се познати,кога би можело ова да го прочита и разбери мажот ми би била пресреќна.....Позз

Meckicja, crazylady and Rose96 like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Што сака ќе прави и како сака ќе се облака, ни на мажот, ни на синот а посебно не на тебе треба сметки да ти полага.
    Не ми се верува што ви се мота во глава, срам да ти е.

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Ти најарно да си ја гледаш твојата работа.

S.W.A.G, SuperGirl24, WildMk and 10 others like this.
  4. bibiiii

bibiiii Популарен член

Од вакви заостанати жени си патиме.Излезени од 15ти век,кои гледаат турски серии.Ти изгледа си љубоморна на снаа ти шо е модерна и шо не дупи жива сила.

S.W.A.G, crazylady, happygirl and 4 others like this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Оваа е снаата, модерната е свекрва и :rofl:

happygirl, joy1, Different7 and 11 others like this.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl:
    Не ти се смеам тебе туку на ситуацијава. :rofl:

Посвојувам модерна свекрва. :lol:

mal.ecka, crazylady, joy1 and 8 others like this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

И јас :rofl:

gjoker4e likes this.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Мислам за ова треба нова тема да се отвори, нешто во стилот Свекрва ми е многу своеглава и модерна, како да ја демодернизираме... или нешто...
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Џизс Крајст, проблеми на 21 век|(

WildMk, crazylady, Meckicja and 8 others like this.
  9. kikin

kikin Популарен член

Значи, за ова имам пишувано во некоја тема... И потполно се согласувам. Свеки не ни носи ручек, безобразна е..... Ахаха Бог да чува. Напрај си, крај краева ако не ти се прави - порачај си. И така натаму... Милион примери. Респект.

happygirl, crazylady, 1209 and 3 others like this.
  10. bibiiii

bibiiii Популарен член

Леле уште полошо

Meckicja likes this.
  11. betiboo

betiboo Истакнат член

За свекрвите што незнаат за доста и незнаат за граница најдобро решение е игнор, јас имав таков случај за мешање буквално во се и пробав и со добро и со лошо на крај јас секогаш испаѓав виновна и откако ја ставив на игнор веќе незнае што да прави, ќе почне нешто да соли она памет јас и викам ОК добро и после си терам по мое, што претходно и се спротиставував увидов дека нема ефект. Само игнор и уживајте.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ако чекам свекрвата да ми направи ручек, има да цркнам.:rofl: Гледајќи ја како ги прави јадењата, одма ми се гади. Толку нехигиенска жена не сум сретнала.

И јас бев еден период добра, па маста ми ја вадеше.

Никој не рече дека се должни да помагаат. Ама ако детето е во криза зошто да не му помогнеш ако имаш. И тогаш не мораш. Ама кога ќе западнеш во постела ќе си останеш со прстот во уста. Нека те чува оној што си го тинтрала. А не е секогаш така, за жал. Таквите што добиле се, бегаат од одговорности. И нормално, мама и тате се обраќаат кај запуштеното дете. (facepalm) Ама тоа мало сутра кај мене.

Anyshka, crazylady, Bebac and 9 others like this.
  13. NEA

NEA Истакнат член

Со мојата се во добри односи - модерна е и тоа мн - да ја види некој не верува дека има толку години и внук. Знам дека ако ми треба неш - можам да ја побарам во било кое време и ќе ми помогне. Како и секој човек знае да напне - ама и мајка ми напнува, па и јас некого напнувам - тоа не значи дека е лоша.
    За помош финансиска немаме од никој - сами си купивме стан, сами си правевме свадба. И моите и неговите си донесоа поклон - толку од нив. Не ни очекувам. Знае да се фали ова купила за малиот - она купила за син и ама таква е - не можам да ја сменам. Ако нејзе тоа ја исполнува - нека се фали.
    Од првиот ден живееме сами - никогаш не сум била во заедница. Уште кога бевме во врска тоа се договоривме.
    Ја почитувам како мајка на сопругот и двете некако избегнуваме конфликти.
    Иначе не ми помага ни по дома ни за дете - живееме и во различни градови. Доаѓа само на гости - се најавува па макар и пола саат пред тоа и толку.

Еден совет од мене до тазе мажените или тие што одат натаму - пазете што ќе кажете - се ќе се употреби против вас во иднина. Свекрвите не ви се другарки - со другарка ќе се искараш и ќе раскрстиш, со неа цел живот нешто ве поврзува. Не зборувајте за брачни проблеми или за проблеми со вашите.

Zumbula, gjoker4e, crazylady and 27 others like this.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Јас мислам дека ќе бидам лоша свекрва. Ни да ме чепкаат ни да ги чепкам. Сами нека си бираат невести и нека не кукаат после. Кај мене еднаш неделно ќе се собираме семејно на ручек да си бидам синови внуци. Собиранка исто за празник. Со маки ги гледам и знам дека ќе дојде време кога ќе сакам да имам мир. За тоа се тие години. Помош од мене кога ќе можам да пружам слободно ќе добијат. Тоа како ќе се облакаат ако сакаат по гаѓи нека шетаат мене тоа ни ме засега ни ми е битно ни ќе дозволам да ме боли глава. А па што ќе ми смени или што ќе добијам ако снаата се облекувала или не се облекувала пристојно? За правење ручеци додека се под мој кров ќе правам кога ќе донесат жена сигурно нема да им готвам и носам секој ден и да чекаат од мене. Нели способни се да се самостојни епа нека се. Ручек кога ќе зготвам ќе ги поканам да дојдат сите заедно во спротивно дали ќе јадат или ќе гладуваат нивно е. Епа да лоша сум и свекрва и мајка и се.

15. Martka

Martka Популарен член

Мила тоа не е лоша свекрва,туку нормална каква што треба да се биде.

S.W.A.G, FlowerPower, lovemme and 5 others like this.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

(y)

Така и треба. Секој да си ја гледа својата работа. Јас сум рекла....ако дојде време да се женат, сами ќе живеат. Ако треба и под кирија. И одма добивам коментари од типот - Што ако нема услови под кирија? Јас им одговарам - Нека се снајде. Прво треба да мисли пред да се жени.

S.W.A.G, lovemme, buba4e89 and 5 others like this.
  17. Martka

Martka Популарен член

Јас,здравје Боже,еден ден ќе бидам свекрва и си велам на себе си-Мартка како им е убаво така да прават,за помош сум тука,за договор исто така,сакам да му е убаво на мојот син и снаа,а не да ги раскарувам и да им земам дете,така ќе страда никој друг него-син ми.

18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Мајка, душо, рано си почнала да мислиш на станување свекрва. :).

Да не сум офф топик....Едно време не ја разбирав реченицата “Никој туѓ не сака”, но откако ми се роди детето, се уверив. Додуша, не ни очекувам да ме сакаат, барем да ме почитуваат поради синот и сега поради внуката. Но, нема ни почит. Само лицемерие. Ми се смачи......

19. Martka

Martka Популарен член

Богами,здравје само рано е,ама си се навикнувам и си размислувам,додека имам време,за неколку месеци ќе прооди па ќе немам баш многу време,вака додека е помал да се преслушам.И знаеш што си мислев,дека нема да го терам све да му се петки,ама услов за запишување треба сите петки нели?Ама не знам,се мислам сам да оставам се да прави,ама срце мајчино дали ќе ми даде?Како и да ти си пред мене,ќе кажуваш искуство.:*

crazylady likes this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Снаа и свекрва не може да се сакаат. Снаата секогаш е натрапник. Да не речам...безгласна буква во куќата.