Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Устата да ти се познати,кога би можело ова да го прочита и разбери мажот ми би била пресреќна.....Позз

На Meckicja, crazylady и Rose96 им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Што сака ќе прави и како сака ќе се облака, ни на мажот, ни на синот а посебно не на тебе треба сметки да ти полага.
    Не ми се верува што ви се мота во глава, срам да ти е.

На S.W.A.G, SuperGirl24, crazylady и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ти најарно да си ја гледаш твојата работа.

На S.W.A.G, SuperGirl24, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  4. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.083
    Од вакви заостанати жени си патиме.Излезени од 15ти век,кои гледаат турски серии.Ти изгледа си љубоморна на снаа ти шо е модерна и шо не дупи жива сила.

На S.W.A.G, crazylady, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Оваа е снаата, модерната е свекрва и :rofl:

На happygirl, joy1, Different7 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.435
    Допаѓања:
    37.675
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Не ти се смеам тебе туку на ситуацијава. :rofl:

Посвојувам модерна свекрва. :lol:

На mal.ecka, crazylady, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    И јас :rofl:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.534
    Допаѓања:
    191.540
    Мислам за ова треба нова тема да се отвори, нешто во стилот Свекрва ми е многу своеглава и модерна, како да ја демодернизираме... или нешто...
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Џизс Крајст, проблеми на 21 век|(

На WildMk, crazylady, Meckicja и 8 други им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи, за ова имам пишувано во некоја тема... И потполно се согласувам. Свеки не ни носи ручек, безобразна е..... Ахаха Бог да чува. Напрај си, крај краева ако не ти се прави - порачај си. И така натаму... Милион примери. Респект.

На happygirl, crazylady, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.083
    Леле уште полошо

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. betiboo

betiboo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    62
    За свекрвите што незнаат за доста и незнаат за граница најдобро решение е игнор, јас имав таков случај за мешање буквално во се и пробав и со добро и со лошо на крај јас секогаш испаѓав виновна и откако ја ставив на игнор веќе незнае што да прави, ќе почне нешто да соли она памет јас и викам ОК добро и после си терам по мое, што претходно и се спротиставував увидов дека нема ефект. Само игнор и уживајте.

На crazylady, hristinan12, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.702
    Ако чекам свекрвата да ми направи ручек, има да цркнам.:rofl: Гледајќи ја како ги прави јадењата, одма ми се гади. Толку нехигиенска жена не сум сретнала.

И јас бев еден период добра, па маста ми ја вадеше.

Никој не рече дека се должни да помагаат. Ама ако детето е во криза зошто да не му помогнеш ако имаш. И тогаш не мораш. Ама кога ќе западнеш во постела ќе си останеш со прстот во уста. Нека те чува оној што си го тинтрала. А не е секогаш така, за жал. Таквите што добиле се, бегаат од одговорности. И нормално, мама и тате се обраќаат кај запуштеното дете. (facepalm) Ама тоа мало сутра кај мене.

На Anyshka, crazylady, Bebac и 9 други им се допаѓа ова.
  13. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    531
    Со мојата се во добри односи - модерна е и тоа мн - да ја види некој не верува дека има толку години и внук. Знам дека ако ми треба неш - можам да ја побарам во било кое време и ќе ми помогне. Како и секој човек знае да напне - ама и мајка ми напнува, па и јас некого напнувам - тоа не значи дека е лоша.
    За помош финансиска немаме од никој - сами си купивме стан, сами си правевме свадба. И моите и неговите си донесоа поклон - толку од нив. Не ни очекувам. Знае да се фали ова купила за малиот - она купила за син и ама таква е - не можам да ја сменам. Ако нејзе тоа ја исполнува - нека се фали.
    Од првиот ден живееме сами - никогаш не сум била во заедница. Уште кога бевме во врска тоа се договоривме.
    Ја почитувам како мајка на сопругот и двете некако избегнуваме конфликти.
    Иначе не ми помага ни по дома ни за дете - живееме и во различни градови. Доаѓа само на гости - се најавува па макар и пола саат пред тоа и толку.

Еден совет од мене до тазе мажените или тие што одат натаму - пазете што ќе кажете - се ќе се употреби против вас во иднина. Свекрвите не ви се другарки - со другарка ќе се искараш и ќе раскрстиш, со неа цел живот нешто ве поврзува. Не зборувајте за брачни проблеми или за проблеми со вашите.

На Zumbula, gjoker4e, crazylady и 27 други им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Јас мислам дека ќе бидам лоша свекрва. Ни да ме чепкаат ни да ги чепкам. Сами нека си бираат невести и нека не кукаат после. Кај мене еднаш неделно ќе се собираме семејно на ручек да си бидам синови внуци. Собиранка исто за празник. Со маки ги гледам и знам дека ќе дојде време кога ќе сакам да имам мир. За тоа се тие години. Помош од мене кога ќе можам да пружам слободно ќе добијат. Тоа како ќе се облакаат ако сакаат по гаѓи нека шетаат мене тоа ни ме засега ни ми е битно ни ќе дозволам да ме боли глава. А па што ќе ми смени или што ќе добијам ако снаата се облекувала или не се облекувала пристојно? За правење ручеци додека се под мој кров ќе правам кога ќе донесат жена сигурно нема да им готвам и носам секој ден и да чекаат од мене. Нели способни се да се самостојни епа нека се. Ручек кога ќе зготвам ќе ги поканам да дојдат сите заедно во спротивно дали ќе јадат или ќе гладуваат нивно е. Епа да лоша сум и свекрва и мајка и се.

На S.W.A.G, FlowerPower, buba4e89 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Мила тоа не е лоша свекрва,туку нормална каква што треба да се биде.

На S.W.A.G, FlowerPower, lovemme и 5 други им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.702
    (y)

Така и треба. Секој да си ја гледа својата работа. Јас сум рекла....ако дојде време да се женат, сами ќе живеат. Ако треба и под кирија. И одма добивам коментари од типот - Што ако нема услови под кирија? Јас им одговарам - Нека се снајде. Прво треба да мисли пред да се жени.

На S.W.A.G, lovemme, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Јас,здравје Боже,еден ден ќе бидам свекрва и си велам на себе си-Мартка како им е убаво така да прават,за помош сум тука,за договор исто така,сакам да му е убаво на мојот син и снаа,а не да ги раскарувам и да им земам дете,така ќе страда никој друг него-син ми.

На S.W.A.G, crazylady, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    4.619
    Мајка, душо, рано си почнала да мислиш на станување свекрва. :).

Да не сум офф топик....Едно време не ја разбирав реченицата “Никој туѓ не сака”, но откако ми се роди детето, се уверив. Додуша, не ни очекувам да ме сакаат, барем да ме почитуваат поради синот и сега поради внуката. Но, нема ни почит. Само лицемерие. Ми се смачи......

На gjoker4e, Cherry333, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Богами,здравје само рано е,ама си се навикнувам и си размислувам,додека имам време,за неколку месеци ќе прооди па ќе немам баш многу време,вака додека е помал да се преслушам.И знаеш што си мислев,дека нема да го терам све да му се петки,ама услов за запишување треба сите петки нели?Ама не знам,се мислам сам да оставам се да прави,ама срце мајчино дали ќе ми даде?Како и да ти си пред мене,ќе кажуваш искуство.:*

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.702
    Снаа и свекрва не може да се сакаат. Снаата секогаш е натрапник. Да не речам...безгласна буква во куќата.

На hristinan12, Meckicja, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.