Па за тоа и се работи, што си гледам своја работа, своја фамилија и тоа е лошо за нив. Не можеш да не се замараш кога се ствараат немири зошто свекорот очекувал да му сварам кафе кога дошол од некаде и пошо мене не ми ни текнало на тоа, си работам нешто во соба ? Баш јас имав проблем што си гледав моја работа. Среќа е што ги гледам неколку пати годишно па немам поголеми проблеми со оглед на нивните сфаќања.
Јас само еднаш се имам зафркнато. Тоа беше за веридбата. Таму имаат адет идната снаа да дојде да ја запознае фамилијата. Отидов таму и одма ми беше кажано да ги служам гостите. А свекрвата квакна на столот. Не сакав да се карам и прифатив. Ама веќе не. Требало роднините, пријателите и комшиите да видат каква снаа сум. И јас ги гледам ретко. Ама избегнувам муабет со неа.
Сериозно. Во местото од кај што е маж ми такви се адетите. Снаата е слугинка. Треба да ја видат снаата и после да дадат свое мислење.
Море, море глупости на куп! Да даваат свое мислење каква сум? Толку ќе ме видат! Простачишта! Терајте све такво у курац (екскјуз мај френч, се напнав) Не дозволувајте жени вакви работи!
Ги отерав на второ идење кај неговите. Кога и да сум таму, а дојде некој од нив, излегувам надвор. Простотилак на квадрат. Затоа и пишувам во темава. Нека не бидат како мене некои членки па да ќутат и трпат.
Точно така.послушај додека е време Абе ајде. Срамот е негов, не твој. Никој не бега од убаво. Бегај на време, полесно ќе се снајдеш сега, отколку со дете. Што збориш,? Кој бе ќе давал мислеее? Кај е тоа место, пиши,ако сакаш.Зарем уште ова го има?ццццццц
Освен што имаш проблем со луѓе со заостанато размислување, тие исто имаат нарцисоидно однесување (прочитај повеќе на нет ќе го сфатиш нивното однесување). Пробуваат на многу проѕирен начин да те манипулираат. Ова сега што ти го прават, делење од твоето семејство и слично е само припрема за тоа што следи. Веројатно сакаат кога ќе почне вистинското психичко малтретирање да немаш никој на твоја страна. Премногу си млада, спречи на време. Никој не треба да го трпи ова.
Секаде ги има, и по села и градови и во академски фамилии. Сите од тие генерации се со тие ставови некои апла се кажуваат,некои се кријат на почеток а некои се као современи по нивна добра волја.
И кај мене е ист случај, мене ми беше чудно не сум навикната. На почетокот кога дојдоа едни гости да ме запонаеле свеки ми рече сегс ти ќе служиш тскви се овие загледуваат што е како е, па после ќе те зборат ако седиш. А не дека свеки и сите околу се поинакви. Тоа беше тогаш и никогаш повеќе. Сега кога сака некој да дојде да ме види си се ксчува горе и горе ќе го послужсм, доле нејзино си е кој доаѓа што ќе го послужи и како, јас дури незнам кој дошол и несакам да знам.
Искрено сумљам на тоа , дека кога ке имам поголеми проблеми да немам никого околу себе и затоа е ова се .. Многу ми е тешко што сопругот не ме цени но тоа е тоа искрено се чувствувам многу лошо и цело време само размислувам не ми се верува дека ми се дешава ова не знам каде да најдам утеха а се уште размислувам .. Сепак фала ви на сите што ми ги отворивте очите ..
Razgovaraj so nego iskreno,kazimu sto te maci,vo sto gledas problem,no ne so kavga,smireno i bez tenzii. Probajte da ne vi vlijaat drugite lica bez razlika tvoi negovi...ste se zele za vas i za vasa familija,se drugo e sporedno,a i malku vreme ste vo brak za zaklucok da se nosi tolku brzo. Odelete se,zivejte sami,probajte se,ne se otkazuvajte tolku lesno. Ako ne biva ni taka,togas razmisluvaj za razvod.ne izbrzuvaj.
Ја ќе бидам свекрва. Нешто што се мачам да градам цел живот и некоја да дојде да сака да ми преуредува? Аааа ноу уеј ноу ченц. Да ми каже што како у моја куќа? Не не не. Ама затоа Господ еден златен, ако нема кај , кирија ќе им плаќам, мада ќе има, да си живеат сами. Очи нека вадат, глава нека кршат, да не ми се пред очи. Ни да гледам дал ќе го нервира, нит да слушам муабети, ништо. Секој на своја страна.
^Жал ми е за твојот проблем, но некогаш грешката е и во тоа што се брза што побрзо да се омажи. Не може да се очекува комплетна зрелост за брак и фамилија на 16-17-18 год ни од жена, уште помалку од маж!
Златна не дојдов овде за ти да ми кажиш дека било грешка дека сум се мажела прошлата година се омажив значи имав 21 од каде ти се 16 17 18 год , башка кој кога сака може да се мажи не е твој проблем тоа , овде ако можиш да дадеш мислење дај ако не не ми кажувај многу приказни , доста си имам мој проблем па уште и со твојот пост да се нервирам не сум овде за да ти ми кажиш на колку год сум требала да се мажам , поз
Toa i nejzina kuka ke bidi kako mozis taka da recis .... Sega ochi da ne im vidam a na starost ke gi baras neli? Ni zhena od 30 god ne e zrela za brak...po 30 i nes god se pa razmisluvaat i se odnesuvaat nezrelo....seto e do chovekot do karakterot godinite se nishto