Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Нема, неколку пати напиша.
    Тој па се' на неа и се насрнува.

На stetoskop и LadyC им се допаѓа ова.
  2. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Ок е вие сте во право

3. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Во право си така треба, не треба да се меша никој, ама како треба и како е секогаш не испаѓа исто, не треба свекрва ти да ти се меша ама се меша.
    Имаш опција да заминете од таму двајцата и да створите свое( дали кирија или ќе купувате вие ќе си бирате да си испружите нозете колку ви е долга чергата).
    И друга опција да си заминеш ти и си живееш како сакаш, затоа што поверојатно е околностите и нечии карактери таму да си останат исти, отколку магично да се сменат преку ноќ во твоја полза.
    Верувај ми од искуство ти пишувам, пробано и сами во нивно да живееме и во заедница до момент додека не пукнала тиквата.
    Откако се решивме за наше имаам раат на душа. Да можеби нема патување во странство секој државен празник, отплаќаме кредит, ама мирот дома е неописливо бесценет.
    Сега и јас можам на раат да ја угостам, а и таа мене. Знае да дигне телефон и јас исто, да си помуабетиме општи муабети, зошто колку и да ми грешела сепак кога ми било најлошо во животот прва таа истрчала за нешто што не можам да и заборавам и преречам и пред се е мајка на мојот сопруг.
    Како што јас си ја сакам и поштувам мајка ми и тој неговата, ама да ти ја вреѓа мајка ти и да те убедуваат дека си се омажила и дека нивна си сега не,не и не.
    Со убаво ќе и објасниш како се чувствуваш кога го прави ова, а ако продолжи таа така само игнорирај. Од искуство пак ќе ти напишам кога ти ќе си го смениш однесувањето и перцепцијата на нештата, ќе приметиш како некои нешта што те ваделе од колосек не ги приметуваш, а исто така и луѓето.
    Биди мудра, цени се пред се себеси па после се друго, ако сама не се цениш првенствено никој нема да го прави тоа за тебе.

Последна измена: 19 јануари 2020
    На Martka, Meckicja, cresa-jagoda и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Многу убав совет фала многу што одвои време за да ми го напишеш сето ова многу ми значи , исто така и другите членки кој одвоија време да ми дадат еден совет за се сте во право , џабе е се мила знаеш пробуваш на секаков начин да угодиш само за да не ти префлаат моабети но џабе пак нешто мора да и текне едноставно тоа и е како болест што не се лечи мажот па ко само он да има мајка ние копиљчиња сме само он треба да ја сака мајкаму да не слуша ништо да се рече а за мајками ако нема врсказа мајками мора да се збори ...

Иначе денес разговарав малку со мајкамк и почнав да и ги кажам нештата ми е жал ја разочарав но ме свати и за кратко време ке решам пошо не живеам во мк

На cresa-jagoda, tina2018, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Баш ми е жал. А стварно, како дојдовте до брак, не го забележа дури сте биле дечко и девојка каков е маж ти? Ти посакувам среќа.

На cresa-jagoda, crazylady, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Стварно не беше ваков многу по друг беше кога бевме заедно , веке ни самата себе не си го познавам кој е ( едноставно не е тој на кој се заљубив ) ама тоа е сепак мајка му е разбирам но толку ѓавол жена неам видено да му седи на глава на синот и да се меша во брак несака да слуша за да живееме одвоено ја сум била нај малата па мора да ја гледам да и прам сајгија , ако неам против ништо од тоа ноо има многу тешки зборови неможам за неа да изгувам живци тоа е тоа ваљда ке најде подобра мажми ;(

На Milobebence и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Аха, овие сите што пишат овде за свекрвите на 17 се мажени. Има друга заебанција во мажење млада. Дури си млад и без деца полесно ќе се одлучиш на развод. На 40 години со 2 деца е малце потешко да си речеш ќе се разведам, и се помируваш со судбината. Не си среќен, не го сакаш маж ти, и животот не си го сакаш ама си се помирил затоа што мислиш дека нема за тебе друга шанса на толку години. И тоа некои го викате зрелост. Демек може да се справи со ситуацијата. Не бе, не се справиле, си се помириле и преживуваат. Затоа не ги гледајте ко ненормални луѓето што се разведуваат, никој не се разведува за ништо, потребна е храброст за да излезеш од токсичен брак.

На Martka, cresa-jagoda, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    4.528
    Зошто на крај лиценце со солзи? Дали навистина си решена да заминеш? Како да не си, така ми се чини.
    Не знам дали е најпаметно поради свекрва да расипуваш брак. Зар до толку нема разбирање од сопругот да пробате да се одделите. Да дадеш уште малку шанса на бракот бидејќи лесно е да се прекине. А и не така лесно се наоѓа човек што ќе ти одговара, но ако ептен е неиздржливо, тогаш оди.
    Дали зборуваше со твоите? Тие што викаат? Се надевам дека те поддржуваат што и да одлучиш.
    Од срце ти посакувам да најдеш мир за себе и да бидеш среќна што поскоро, без разлика кој пат ќе го одбереш.

На Martka, Miiaaa98 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не го расипува она бракот, не и додавај чувства на вина.

На Avery, cresa-jagoda, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Абе све тоа фино ама што правиме со тоа што и маж и учествува врз психичкото насилство врз неа со тоа што ај што не ја штити, туку и надава масло на огнот со боцкања.

И да се оделат, ќе побегне од свекрвата, а ќе остане со нејзиниот сој.

На cresa-jagoda, Lianna Anna, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    4.528
    Може грешно пишав......Не дека го расипува она, туку сака да го прекине. јасно е. А, секако не ми беше целта да и додадам чувство на вина.

На Miiaaa98 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.733
    Допаѓања:
    38.466
    За жал, тој што го прекинува бракот е виновен. Не би ме чудело ако свекрвата почне да шири наоколу се и сешто.

Само подалеку од такви. Имало и бетер од мојата свекрива.

На cresa-jagoda, Miiaaa98 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  13. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Тоа е тоа женски подобро на време се додека немам деца па после полошо
    Како што би рекла свекрвами ( абре какви лекари ако ви дае господ деца добро ако не здравје што е ова младина само по лекари многу сте нежни ние порано не одевме по лекари а замислете има само 50 год хаха

( секако мојте ме подржуваат на одлуката )

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.826
    ај вака
    коа ке бидите сами дома со тоа мулето твое седни го и отворено кажи му дека размислуваш да го оставиш ради тоа ,тоа и тоа,
    може да се свести
    само мораш да бидеш убедлива и сериозно да те свати
    у која земја се наоѓаш?

На Martka, cresa-jagoda, Lianna Anna и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Ке пробам уште еднаш секако ке разговарам со него се договорив со мајками и она да ги седне малку на старите па да решат ко луѓе или ке се смири ситуација или ништо си заминувам ( ама сумљам дека ке заминам пошо имаат големо его они не паѓат така лесно иначе еднаш кога му реков ке те остам ми рече дека со тоа не го плашам можам да си одам кога сакам дека жена ке најдел но родители нема да најде ) иначе Италија

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    1.192
    Вака не и зборува човек на личноста што ја сака. Ни на сон.
    Нека го нека си седи со нив, па и ти можеш маж да најдеш ама не и родители. Само не е тоа поентата.
    Кога се стапува во брак, и во библијата пишува дека треба да се одделиме од родителите.
    Толку е кадарен сирот.

На Martka, cresa-jagoda, Lianna Anna и 11 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.826
    ај пробај уште еднаш не губиш ништо
    разговарајте
    ако пак ти го рече истото НЕ СЕ КАРАЈ не прави фрами и филмови молчејки замини си
    не вреде нерви да си киниш и оправаш коа се затучани уназад у 15век живеат
    имаш документи да си останиш таму без него? работиш?

На Martka, cresa-jagoda, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Jas te poddrzuvam ...mlada si zivotot e pred tebe... Sekako da se probaat site alternativi pa razvod no koga ne odi ne odi ...poubavo sega otkolku koga ke imas deca togas e mnogu tesko.

На Miiaaa98, SummerGirl и stetoskop им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Маж лигуш извини. Што се женел ако мама и тато му се доволни? (Пу пу пу, на ничија глава) . :(

На cresa-jagoda, Lianna Anna, Feminka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Ке му дојде паметот кога ќе ме изгуби

На cresa-jagoda, LadyC и Milobebence им се допаѓа ова.