Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Кога е без нив е човек на место и многу убаво ни е , но со нив излага од памет

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Значи отприлика знаеш како би ви изгледал животот кога би биле само ти и тој и добро се согласувате, штом така не му глуми цело време лута туку искористи си го времето да си поуживате заеднички баш како што вас ви одговара. Ако вие си го имате разбирањето и соживотот кој колку сака да се меша џабе му е. Нервози секогаш има и ќе има, важно е да не ве уништат тие вас туку вие нив(нервозите).

На crazylady, cresa-jagoda, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Poz devojki taze sum si mazena svekor I svekrvata I posirokiot del na negovoto semejstvo se se pogodija, dobri fini me prifatijaa, no prasanjeto mi bese drugoo nestoo tukaa mi smeta sto oni imaaat edna Nova I Edna stara kuca oni tamo spijat sedat ponekogas no celo vreme se tuka vo novata I site stoieme kako ukoceni na krevet od sabajleto ke dojdat od 7 sat vo dnevna I cel den sedat tukaa zarem da se nema obzir nie mladi si sakame da si imame nekoj moabet Pa da si gledame nekoe filmce podlegnati Pa mladi sme jas SE custvuvam kako da sum na gosti a ne veke vo svoja kuca sigurnoo nema pred niv da dugnam nozee I da si legnam Sega bilo sto bilo ok e da zastanes na kratko sepak nivna kuca si e ama, cel den Sega sinot im e zenet Ima I drug clen domaa pa za gotvenje poveke ona gotvi na plinsko za da ne mirisalo tuka da ne se trosi strujaa sega bilo zimaa da ne trosat drvaa tamoo I Vo letoo nisto ne e razlicno Pak se tukaa se osekam kako zarobenoo si nemam privatnost nekoj familii si zivejat vo ista kuca dva sprata Pa svekrvata ne se kacuvaa gore cel den da im sveti sto pravat I Sam svesen da si da reces cekaj da gi ostavam malce da si sedat mladite Pa zosto sum jas tukaa da sedam kako ikonaa

Последна измена: 25 јануари 2020
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Кај ти е мажот? Има уста, знае да зборува со мама?

На WildMk и senza.parole им се допаѓа ова.
  5. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Toa ne trebaa covek da se uci toa sam treba da si svesen, a jas nego ili Niv im nemam nisto kazuvano sepak toaa si e nivna kucaa sigurnoo nema jas da im kazuvam kade ke sedat

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Те прашувам маж ти зошто не им каже нешто, не ти реков ти зошто не им кажеш. Требало да се свесни, па сите треба да сме свесни, ама сите сите сме за нешто несвесни. Кога некој ми прави нешто што ми пречи јас ќе му кажам, не чекам тој да е свесен.

На WildMk, CameliaMiller, senza.parole и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    ти имаш уста со маж ти да збориш!?
    турска серија сте станале.
    за се и свашта замарате по форуми небаре некој должен е да ве чита и оправа.
    ој си под кирија ако не ти одговара

На Avery, CameliaMiller, emiliana и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    И сама кажа нивна куќа си е ,кога ќе имаш свое тогаш можеш да командуваш а вака си немоќна .

На H.VAGA и ane.bella им се допаѓа ова.
  9. AsteryStella

AsteryStella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    177
    Аман бе, ти кажуваш дека ниеден родител не си навредил а тука ја учиш членката да ја тепа свекрвата.Во животот за се постои збор,насилство е заборавено и оставено негде таму далеку во некој век.Ако сакаш да кажеш/советуваш некоја членка немој на ваков никаков начин.Бетер искачаш од свервата што ја вреѓала покојната мајка на членката.Срамота за млади и образовани личности да вака размислуваат и живеат.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Извини али кој ќе ми вреѓа мајка има дебело да го јаде.
    Ја не ѝм реков да си ги тепаат свекрвите, им реков ја шо би напраила во тој случај

11. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Здраво девојки, би сакала да слушнам ваше мислење во врска со мојот проблем. Мажена сум веќе 3 години. Живеам одвоено со свекорот и свекрвата(во иста куќа, но на друг спрат). До сега во ништо не ми се мешаат, значи буквално во ништо. Тотална незаинтересираност во врска со ништо, дури ни кога дете било болно да прашаат како е. Не го оправдувам тоа поточно не разбирам како може да не се интересираат за ништо но ајде ќе речам подобро така отколку да се мешаат во се. Проблемот е тоа што и двајцата пушат цигари доле на нивниот спрат. Милион пати ги имам замолено да не пушат во собата, можат да излезат надвор. Секој пат аха добро, но тие си продолжуваат. Го негираат тоа но кога ќе влезам мириса на цигари. Кога ќе дојдат гости нив им е дозволено да пушат внатре. мене ми викаат не пушеа а ја гледам пепеларата полна пикавци. Многу се нервирам, незнам веќе што да правам. Толку многу се налутив вчера што реков детето (3 години) повеќе нема да се симне доле кај нив. Свекрвата налутена зошто не сум го симнувала. Значи ги замолувам да не го прават тоа за доброто на нивното внуче,но залудно.
    Дали некоја од вас има ист или сличен проблем, незнам веќе што да правам ке полудам. Можеби ќе речете не го симнувај, но навистина некогаш имам потреба да завршам некоја работа надвор или до продавница да одам да не го носам со мене.

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    А да ги замолиш да се качат кај тебе кога треба да го причуваат? Кај тебе не смеат да запалат.

На Martka, happygirl, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Но зошто не ја почитуваат мојата молба, зошто и гостите ги ставаат пред мене? Никој нема да се налути ако му рече имаме мало дете не пушиме дома цигари. Знаат дека тоа премногу ми смета. Значи немаат никаква почит спрема мене. Иако не се согласуваат со моето мислење ако ме почитуваат мене ќе го почитуваат и моето барање.

14. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Јас разбрав дека кај тебе пушат, ама вака кај нив си пушат и мислам дека не можеш да им забраниш. Пушат додека е детето кај нив или само кога не е тука?
    Инаку и кај мене дома не е дозволено да се пали, ама кога имаат гости долу кај нив не можам јас да им речам не може, ќе дојде после детево.

На WildMk, Feminka22, ivana--aerodrom и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Кога детето е таму не пушат, но сепак миризбата останува во собата..

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.535
    Допаѓања:
    180.841
    види вака
    да пушат кај тебе горе да имаш право да се лутиш
    ама си пушат доле кај нив у нивен спрат
    да не сакаш да мрзнат надвор на ова време со цигарата заради тоа шо детето ке дојде утре?
    детето нека се качат горе да го чуваат ако сакаат нормално немора да оде доле ама дека ке престанам да пушам у своја кука ахаа жна кој не му одговара нека си седе дома
    јас сум правела кука и сеа наместо да си уживам како јас шо сакам пак ек слушам туѓи каприци
    не си у право
    а имаш право да го забраниш детето да оде доле

На WildMk, Avery, Lolipop23 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Немаат они дете дома, туку ти.

На CameliaMiller, Miss666, 1209 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Мислам дека чим не пушат додека е детето кај нив нема потреба да си го расипуваш мирот дома заради ова. Ако толку ти смета замоли откако ќе завршат убаво да проветрат и толку.

На Martka, WildMk, ivana--aerodrom и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас сфатив дека пушат со детето во соба. Вака и јас мислам дека немаш право да им кажуваш, исто како они да ти дојдат горе и да ти кажат нивно правило. Ама во секој случај ако и миризбата ти смета, нека го чуваат горе.

На Martka, WildMk, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    174.862
    Болдираното.... се е кажано...
    Треттото-ко ултиматум да им поставуваш,така ми звучи ....

На CameliaMiller, Sejfullai, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.