Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Смешна си,си нашла и си зашла.Можам да замислам каков карактер си тежок.А мж ти,шо вели за ова?

На CameliaMiller, baby-star, ivana--aerodrom и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Јас сметам дека ти му си мајка и ти треба да се грижиш за детето, а не свекрвати. Ти не замолуваш, ти наредуваш. Бидејќи ако замолуваше и молбата ти е одбиена, немаше да дојдеш овде и да пишеш како те извадиле од такт.
    А ќе одговориш еднаш пошо сто пати те прашавме зошто не ги викнеш да се качат горе?

На CameliaMiller, Miss666, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Не ги викам. Тоа се луѓе што не мислат за внучето, не ги ценат ни синот ни снаата и си терат по свое. Од сега натаму сама ќе се снаоѓам како знам и умеам но не ги викам. А што да му одговорам на детето кога ме прашува зошто не дозволувам да се симнува?
    Минатото лето одев на работа по неколку часа таа го чуваше. И имав кажано да не му дава да гледа на телефонот да не му дава многу благо да јаде но тоа не се почитуваше. И знаев дека го прави спротивното но ништо не викав. Е ова за цигарите неможам бе да го преќутам. И сфанете не наредувам само замолувам нешто за доброто на детето не за мене. Може да ја запали цигарата во соседната соба која што не ја користат за ништо. Воопшто не сум таква како што ме замислувате само сакам за се да постои компромис разбирање и почитување.

На Anyshka и mKdevojce им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ех фала богу што си одлучи сама да се снаоѓаш, ќе видат мир луѓето малку

На CameliaMiller, PinkGirl*, baby-star и 11 други им се допаѓа ова.
  5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Ама и ти тераш инает, ем не го слегувам долу оти мириса, ем не ги викам ја горе оти така сакам. Колку што ти е тебе дете, толку им е нив внуче, не е фер да не можат да го видат на раат заради што “мирисало” ( а не пушат во негово присуство, не може до толку да мириса ). И ти не сакаш да направиш компромис реално.

На bibiiii, cresa-jagoda, Sejfullai и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Тебе нема да ти смета ако свекор ти и свекрва ти за ништо не те сфаќаат сериозно, што и да речеш да не прават тие го прават спротивното, не знаеме што ни носи животот можеби еден ден тие ќе бараат нешто од мене. За добро и за лошо треба да се почитуваме во иста куќа живееме. Не му кажувам што да јадат кога да спијат само ги ЗАМОЛУВАМ да не пушат цигари со собата каде што детето сака да ги поиграе со нив можат да пушат во др соба како што и предходно кажав. Тебе ако некој те замоли да не правиш нешто па макар и да не го делиш тоа мислење од почит нема да се согласиш?

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    7.565
    Како може да не мислат на внучето кога сепак се нафаќаат да го чуваат? Како не ве ценат кога ви обезбедиле живеалиште? Како не ТЕ ценат кога воопшто дозволуваат да им кажеш што да си прават доле кај нив?? Сериозна ли си? Биди малце реална не мисли само на својот задник и согледај како вистина е. Стварно си нашла па зашла. Ако не те ценат оди си од таму, зошто ти нив дефинитивно не ги цениш.

На Bella •••, naturally, Nausicaa и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Верувај мириса многу затоа што две кутии цигари да се пушат дневно во една соба нема да мириса?

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    А зошто не го носиш во другата соба каде не се пуши,каде не мириса?

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Тоа е само соба со стари работи внатре, не е соба за седење

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мириса, нормално дека ќе мириса. Исто како што цела куќа мириса на кромид после готвење. Важно е чад да нема. Купи им еден освежувач, дури има еден во Кам маркет специјално за пушачи и остави го детето.
    Сфаќам дека ова ти е единствен проблем и гледај да остане на ова. Немој да ги предизвикуваш да ја направите поголема. И јас пушев, другарки ми оставале деца на чување. Ќе си отворам прозори, не палам цигара додека ги чувам. Сигурно и на нив им мирисало ама немале избор, а јас сум се наоѓала секогаш за помош и збор не ми рекле.

12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.045
    Кажи им нека се качуваат горе да играат и почуваат внучето и кажи им поради која причина може горе да го гледаат и зошто не долу и толку.
    Ќе дојде пролет лето во двор другата соба може малиот да се симнува кога е ладно тој услов да се качуваат кај вас и мирна глава.
    И они ќе можат да поминуваат време со внучето и ти ќе си раат зошто си го направила она најдобтото за детето да не биде во просторија каде мириса на цигари.
    И сите задоволни.
    За храната што да ти кажам ако одиш во иднина на работа зошто колку што сватив моментално не си на работа градинка ќе ти биде најдобро решени.
    Поздрав и секое добро.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Значи ти во тој магацин ги препраќаш при нивен сопствено создан комфорт. Пак не ми одговори со кое право, што се замислуваш ти?!

Да резимираме, доле не смеат да пушат, горе не смеат да ти се качуваат.

Колку ги има вакви како тебе ехее, терсене, ни се водат ни се тераат, што раздор прават во фамилијата.
    Пак ќе кажам, имаш среќа што се мирни луѓе, заслужуваш надвор да леташ.

На Bella •••, sofi2107, naturally и 27 други им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Мене не ми смета ништо кај свекор ми и свекрва ми пошо јас не очекувам свекор ми и свекрва ми да ми ги завршуваат моите обврски.
    А таа почит која цело време ја вртиш, треба да сфатиш дека тие направиле компромис со тоа што не пушат пред детето пошо ако сакаат можат да ти речат ние дома пушиме кога сакаме. Ти си таа која не почитува и наметнува правила во туѓа куќа. Наместо да се закануваш дека ти ќе си им притребала нив некогаш во животов па ќе видат тогаш, они можат комотно тебе да ти се закануваат пошо си дошла на направена куќа веќе. На син им може ќе им дадат, тебе немаат обврска ни една вилушка да ти дадат и не биди неблагодарна.

На CameliaMiller, baby-star, ivana--aerodrom и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Со кое право? Со тоа право што до сега многу работи сум преќутела, никогаш лош збор им немам кажано, глас не сум повишила на нив. Има многу работи за кои не биле во право но никогаш ништо не сум кажала.Не знаеме утре што не чека можеби тие ќе бараат нешто од мене.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Аха, во првите коментари напиша буквално за ништо не се мешаат супер си живееме, сега чек да ја сменам приказнава пошо сите ми викаат дека не сум во право.

На naturally, Nausicaa, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    180.898
    Сама растам деца еве 10 години татко им по белиот свет за да им обезбедиме живеалиште
    И таман си ги пораснал си ги изведил на прав пат се омажиле ожениле
    Ај купи им стан од парите што татко им со години бил роб по белиот свет а ти си седела како утка дома у 4 зида си се справувала со температури вируси школо пубертет
    И ке дојде време ке се одомат ити конечно уживаш у животот И од нигде никаде некој ке ти рече не пушите дома излегувајте надвор
    Во иста секунда не ме интерсира ни син ни снаа ни внуци
    сите марш и ни контакт ни ништо
    цел живот на некој да му угодуваш
    арно знаат оние по странств 18години и само нека се снаоѓа после у годината3 пати на ручек и толку

На sparklie, LejlaD, Ladyyyy567* и 32 други им се допаѓа ова.
  18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Извини на израз но Круната ќе ти падне?? Немаш право во др дом небитно свекор свекрва мајка татко кумови пријатели да им кажеш не го цените внукот па не престанавте да пушите.... Не ги викај Но ти ќе имаш потреба од нив повеќе отколку тие... а на детето одговориму Не ти давам бидејки дедоти и бабати се пушачи немаш право на кај нив... мислиш ќе те разбере? Па ако баба и дедо не го гледаат и разгалуваат тоа највеќе губи ... кога ќе ги нема ќе си речеш Еј претерав ама доцна е... нема круната да ти падне ако им речеш додека е зима горе гледајте го па на пролет сигг нема да пушат при детето...

На SummerGirl и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.868
    А зошто ти како млада снаа не земеш па еднаш у недела да им ги испереш завесите ,? Нема да мириса тогаш толку многу нели...?

На LejlaD, CameliaMiller, baby-star и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    @Lovely22 а која е причината што не сакаш да дојдат да го почуваат детето на твојот спрат? Ете ти се симнуваш кај нив, зошто не тие кај тебе?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.