Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Stooo? Jas zavesite da im gi peram a oni zivealiste obezbedile za maz mi i negovoto pokolenie.
    Da, ne e dolzna da im pere zavesi moze ama i ne mora, jas bi gi isprala zarad blagodarnost ako nist drugo i zarad da im se najdam ko sto oni mi se naogjaat. Ama neli, moze a i ne mora.
    Ama ne smee ni da pomisli da im postavuva uslovi vo nivniot del. Moze da zabrani na spratot kaj nea da se pusi, i togas vo takva situacija da i se nafrlea clenki i da i recea" lele oni ti dale zivealiste a ti ne im davas da zapalat" jas prva ke zastanev vo nejzina odbrana i ke recev ako e dojdena ne e na patot najdena i treba da kjuti, ama ne znam so koja mozocna vijuga pomislila deka treba da im nametne na starite pravilo vo nivniot del. Eve se cudam i ne mozam da procesuiram, so koj pamet se drznuva da pomisli kamo li da im rece, em se soglasile da ne pusat vo prisustvo na deteto.
    Nema pravo da im postavuva pravila vo niven del, ima pravo da ne go nosi deteto dole, ama nema pravo da im nametnuva pravila.

На LejlaD, MeowMeow, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Толку сте разбрале што кажа Стетоскоп.
    Ама треба осет да имаш, не се сите должни по ни еден основ да се прилагодуваат на твоите потреби.
    Ем шуто, ем боде.

На LejlaD, cresa-jagoda, ane.bella и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    I delot so site go preskoknavme, vika: nezainteresirani bile starite totalno za se. A obezbedile sprat za sinot koga ke se zeni da ne aka pod kirii i da zivee so kredit 20 godini i pod takvi uslovi da podiga dete, i uste se sovesni da ne im se mesaat na mladite vo toj sprat.
    Oni ako se nezainteresirani, ne znam stvarno nezainteresiranite kakvi se.
    Arno rekoa, naslo, pa zaslo. Mene mi e sram za nea.
    I zosto sme i ss vturile odredeni, znaete zosto? Oti na takvi raspizdeni i neblagodarni nekoj trebe virtuelen samar da im tresne da se vratat vo realnosta. Boze, svasta.

На LejlaD, cresa-jagoda, princess5 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Офи и мене многу работи не ми штимаат во приказнава, членкава очигледно не е свесна дека најбуквално и' прават услуга само со фактот дека и' се на располагање за чување дете.
    Ама не може кај неа (нели, нејзино си е), не може кај нив, ама чувај детево.

Ем незаинтересирани, ем дете и' чуваат, ем подарок дом добиле со маж и', најсериозно не е свесна дека има луѓе што од 0 дом каков таков прават, а деца немаат ни секунда кому да остават.

Кешки да дојде ден па вака лабаво да имам кому да оставам дете. Да завршам некоја работа де.

На LejlaD, cresa-jagoda, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ајде бе Вас да ви била снаа ќе и ја покажевте вратата. За Вас случајно да не се омажи, па да си давате толкаво право? Битно со мажот да и е арно, се друго малку важи. Од мравка слон направивте. Жената е загрижена за здравјето на детето, може и премногу.. И зошто да не се чувствува слободна да каже што ја мачи, не може туку така да игнорира и да рече не ви носам дете, сигурно има причина.
    Но, дефинитивно згрешила што пишала тука оти тука следи детална анализа и жестоки напаѓања.

На Anyshka, Martka и Lovely22 им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Ne mozela gospoza dete da mknela koga odela do dukance. He he he. Moreee... aj ke pokutam.

Jas ke i ja pokazam.
    Lugjeto dignale 2 sprata, eden sprat za da imaat po stari denovi kaj da sedat i da ne smetaat, a drug za sinot koga ke se zeni. Sigurno od nebo ne im padnala kukata, tuku ja pravele ili kupile, se zadolzuvale oti i pari ne im padnale od nebo kuka da kupat, ne odele na letuvanja, zimovanja, skijanja na Mavrovo, moze odele so stari alista, moze jadele po 3 dena grav, i sega ide gospoza koja e nezadovolna i im postavuva pravila vo spratot vo koj sto oni si go napravile za po stari denovi da ne smetaat, eventualno vo ista dnevna so snaska da ne i pusat. I na snaska i toa ne i cini. A dosla na gotovanskata, dete im doveruva za da odi do dukance, ako im go doveruva za do dukance mozam da zamislam za sto uste im go doveruva, ama ne e ona kriva, zagrizena za zdravjeto na deteto.
    Ima sreka oti naletala na tolerantni lugje, da se drugi koi se razumni i rezoniraat malce povise, ic nema ubavo da si pomine.

I uste ko nekoj policaec se simnuva dole gostite koga ke si otidat i vrsi uvid dali se puselo i kolku pikavci ima u pepeljara.

Последна измена од модератор: 5 февруари 2020
    На LejlaD, cresa-jagoda, Pelargonium и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Е ајде зашто се користи здравјето на детето како адут да го оставиме на страна.
    Мојата свекрва гледа турски серии по цел ден, кога одам на гости е досадна со муабетите и ми дава совети за идното внуче што не сакам да ги послушам, свекорот мава по некое пивце и исто замара. Еве јас ретко одам кај нив зашто не ми одговараат нивните навики ама одам да ги испочитувам зашто инаку имаме супер однос. Ама нее.. Моето прашање е како јас да ги натерам да не гледаат турски серии и да не пијат алкохол?

На cresa-jagoda, Nausicaa, RosettaStone и 12 други им се допаѓа ова.
  8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Покажи и ја, ама и на синот му ја покажуваш исто така оти и он нели оди со неа. Кој не се снашол денеска со кирии, кредити, не значи дека низ нос ќе ни го извади некој спратот што ни го дал. Па и за чување, секој може да се снајде и организира не е крај света, макар и секаде го носела со себе, ќе порасне.
    Нејсе, жената може е многу опседната (така да се изразам) и загрижена што може да му се случи на детето. Има жени хипохондрици.Па и да не е тоа, она може има таков став спрема пушењето како нешто што е многу штетно (и стварно е) Што не значи дека е лоша личност.И компромис секако дека треба да има.Ја разбирам како е постојано да се престојува во задимена просторија, имав пушач дома. Колку и да се лувтира миризбата остануваше, и да бидам искрена ми поминувала и мене таква мисла како во иднина личноста кога ќе има бебе ќе функционира вака, да го труе детето или ќе бара тогаш друго решение.

На Anyshka, Martka, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Гледањето турски серии и пиењето алкохол не е штетно за здравјето на твоето дете

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    20.156
    Абе имаш решение. Нека доаѓаат кај тебе да го чуваат и готово. Не знам зошто не правиш компромис.

На Martka, cresa-jagoda, oblace1 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Камо да беа нашиве родители толку засекирани за нашето здравје кога бевме мали. Моите двајца први братучеди се пасивни пушачи откога се родени, буквално тетин ми ги отру цел живот, па поздрави се од мене ете.

Крај краева, ти нејќеш да го носиш доле, таа нејќе или ти нејќеш да се качи горе, епа не мора детето таа да го чува. Носи го во градинка, по комшии, по рандом луѓе кога ќе ти затреба или мкни го со тебе некој период. Па јас мислам ќе се предомислиш за брзо кога ќе ти дотежне и ќе немаш ич проблем со тоа што пушеле пред пола саат. Пробај, ништо не губиш и така.

На cresa-jagoda, Miss666, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.052
    Не е детето нон стоп со нив во таа просторија.
    Би било сосема друго таа дневна соба да е заедничка и да ја користат сите но кај нив не е така секој има свој спрат детето поминува кратко време во таа просторија.

На CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Да, баш како полицаец се симнувам и проверувам. Знаеш зошто? Затоа што викаат дека не пушат а пушат. Значи ме гледат во очи и ме лажат. Да ми речат слушај ние ќе пушиме дома ако сакаш не го симнувај ние ќе се качуваме горе. Тоа е веќе друго. А тие ем лажат ем се лутат зошто не го симнувам доле

На Martka и mynameislove им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.052
    Па ти кажи им загрижена сум за здравјето на детето не сакам да поминува време во зачадена просторија качуввајте се горе вие.

На Martka, cresa-jagoda, RosettaStone и 3 други им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Што ти вели сопругот за овој проблем?

На cresa-jagoda, SummerGirl и bibiiii им се допаѓа ова.
  16. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Доби совет да го носиш детето во друга соба кај што не се пуши, се вадеше таа стара соба била, имало оставени работи таму, доби совет да се качува горе свекрва ти да го чува детето, изјави дека не сакаш да ги примаш кај тебе.

Од наведеното може да се заклучи дека ти не бараш совет, ниту пак сакаш компромис, туку дојде овде со надеж дека ќе ја исплукаат сите свекрвата и ќе те жалат тебе што не можеш да командуваш на туѓ спрат.

Дури е време најди си некоја работа па така ќе немаш време по цел да си смислуваш проблеми кај што ги нема, а ако продолжиш вака гледам дека со сите ќе се испокараш.

На meggle, MeowMeow, cresa-jagoda и 19 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Ова сериозно? Треба да вадиме статистики за стапка на смртност од пасивно пушење? Или колку е штетно за деца во развој? Богами, камо да беа толку засекирани за нашето здравје, а не да раснеме во пушници и очи да не печат, да јадеш и да голташ чад.
    @Lovely22 нека се лутат ако сакаат што не го симнуваш детето, нивно си е, исто како што си е твое да не го носиш. Моите не пушат кога е таму, излуфтирано си е, нема чад, си ја има миризбата, ама нема чад. Плус, кратко е таму, не е да ја чуваат на осум саати, па јас дојдов до таков компромис. Излегуваат надвор да пушат за тоа време додека е таму и толку.

На marchi-cool, Martka, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    I nego ke mu ja pokazam, vo paket zaedno. Od mene tolku, ako ti se svigja ok, ako mislis deka mozes poveke zasukaj rakavite i stvori.
    Si pusat vo nivno.
    Ako ne ti se svigja ne go nosis deteto i ne odis tamu. Zapisi go vo gradinka i tamu neka gi fati site virozi po red.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    74
    Не се испокарав со никој. Јас нема да ги избркам ако се качат. Работата е тоа што таа лаже а и се луте зошто не го симнувам доле мислејќи дека ништо нема да биде штетно ако се пуше по две кутии на ден а детето престојува час или два во денот во соба во која СМРДИ на цигари

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Па и свекрвата не пуши додека е таму детето, ама снаава сака воопшто да не пуши.
    А за лутењето ако не го носи детето...па таа го носи за да и го чуваат кога одела до продавница, а не за да им направи чест нив.

На cresa-jagoda, buba4e89, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.