На една снашка, свекрвата на своја рака без прашање и ги препродала сите дупли работи од свадбата или она што нејзе не ја бендисало, без да каже на снаата. Беше поодамна, ама памтам, огромна расправија настана поради тоа, што доведе младите да си заминат под кирија да живеат. Секакви случаеви ги има...
Каква и да е свекрва е никогаш нема да ја сакам како мајками, нити да и давам поклони кои ни на мојата мајка не сум и ги купила, тоа е мој став, ке ја почитувам и респектирам толку колку што таа сама ке заслужи , а и како што гледам на мојата идна јатрва не и прави лоши работи па.... изгледа не е искусна во тоа хаха бидејќи таа не живеела со свекрва . Со неа се однесува како да и е ќерка а не снаа, е сега ... како ке биде со мене еден ден тоа само Бог знае.
Мојата идна свекрва живее под ист покрив со свекрва и,несакаат да се видат ни за арно ни за лошо.Воопшто не се почитуваат,дури и на мажот и му има дадено забрана да има контакт со нив.....Таа тврди дека свекрва и не чинела Каква свекрва ќе биде таа ќе видиме,времето ќе покаже
здравоо!! еве ме и мене пак.ме немасе долго време.. денес мојот мм отиде на странство и јас незнам како ке поминам 2 месеци со тие стариве.. пред една недела сто ми енаправила таа свеки незнам незнам сто да зборувам..во една кеса бев ставила шишиња и немаше веке место во кесата и ставав околу неа и мене ме немаше одев на кафе кај комшиите со мм и таа ги кренала и ги оставила до врата на праг ги наредила..уф уф уф ..каква не ме направи тогаш..позз до сите..
За подароци , свекрва ми ништо ми нема до сега подарено, ниту пак очекувам некогаш да ми подари. Додуша се знаеме неколку месеци само. За ова време имаше она роденден, а јас дознав баш на тој ден, така да не се ни позамарав нешто да одам да купувам. Знам дека никогаш нема да се потруди да ми купи (подари) нешто и воопшто не ме нервира тоа. За нова година исто така не размислувам, можеби единствено за 8ми март да и земам нешто колку да се одбележи,но здравје ,има време до тогаш.
односот со идната свекрва ни е супер, се сложуваме, дури и исто размислуваме за многу работи, често се случува кога дечко ми ме праша за мислење, да добијам одговор и мама ми рече исто така, за понатаму здравје ке видам како ке биде. а за поклони само за 8 ми март купувам, на мајками и на неа, за друго не, исто и таа на мене.
Jас на Mајката на мојот дечко и купувам ЗДРАВЈЕ РАДОВО 5 кила сирење Ептен му се радува, секогаш ми бара да и носам кога одам на гости, а исто и дечко ми. и АЈВАР луди се по нашето сирење и ајвар. А таа мене секогаш ми купува поклони, најчесто гаќички и шноли/ластичиња за коса Таква си е жената, тоа е
Мојата никогаш ништо не ми подарила,после 5години ми подарува за 8ми март макар што ич не ми пречи бидејки ни јас не и купувам ако она спомне подарок,мојот го прашувам дали ке купува и нормално јас и земам а иначе ин не се замарам...што сакам сама ке си купам не мора да е многу скапо,ама кеиф ке си направам
Ми се ежи кожата кога ќе помислам шо ме чека Мојава идна свекрва има 59 год а јас 23 .Господ нека ни е на помош!
mojava e znaci nz.....em za da se najde vo muabet laze i samo izmisluva nekoi rab.ako kupi nesto 200 den za nea e 500.i sekogas gi zaborava rodendenite na site a za nejziniot zboruva mesec odnapred ima da raskazuvam da raskazuvam za nea duri ni jas nz dali da placam ili da se smeam
сакаш плачи сакаш смејсе како било нив исто му се фаќа мува не ги лази мојата свекрва многу ми се лути и не ми прај муабет па скоро 3 недели кај што немаме муабет лута ми е ај мене туку и на синот. До некни незнаевме зошто само предпоставувавме сега знаеме ама се чисти глупости оти не сум седнала да јадам на масата сум се тргнала, а на масата немаше место а и никој не се потргна јас да седнам притоа беше тука и золвата така да сепак мене ме прават крива сната си е секогаш крива дури и на синот не му се јави роденден да му честита си викам со лутина ке беше тоа јбг баш ме брига па се налути и оти не му кажавме дека заминуваме на одмор кај моите, а како да му кажеме кога таа не ни правеше муабет јас со сила да му зборвам па не му зборвам и чао пријатно шо ке беше ова ццц
http://www.youtube.com/watch?v=7MTk0cGfdzg за да немате проблеми со свекрвата еве што треба да правите ... Денот по утрото се познава
Da vi kazam jas preku 10 godini ziveam so semejstvoto na soprugot i ete sum ziva, zdrava i nasmeana Od start so ubavo da se pocne rabotata e najubavo, a jas i svekrva mi od start se slozuvame, abre zenata e takva na mravka ne gazi i dusa dava za celo semejstvo! Site mladi nevesti treba da znaat deka ne moze dse da bide idealno od pocetok, treba mnogu trpenie, no moze da se izgradat dobri odnosi, samo treba da gi prepoznaesh situaciite koga treba da popustish, koga treba da drziz 'jezik za zube' i koga treba malku i zabi da pokazesh... so svekor mi ne e isto, mnogu pati me rasplakal na pocetokot i jas nalevo krug napustam soba i ete ti ja svekrva mi po mene, me teshi me gushka i mi veli STAJ GO IGNORE! taka najlesno kje ti bide.. po odredeno vreme pocnav i jas zabi da pokazuvam, t.e. da si kazuvam svoe mislenje i covekov vide deka nema da me gazi i sega se pocituvame i se zaobikoluvame, pa ete ne sme se razishle, da ne se podrecham, neli? A svekrva mi nikogas ne povisila ton kon mene i nikogash ne mi zgresila, samo trcka okolu mene i mi pomaga, pa kako da ne ja sakas bre... Baska sto jas ja imam rasplakano nekolku pati, sum i sr'zala koga drug mi bil kriv, kje si nasolzi oci i kje navedne glava i kje si otide i srce mi se kine.. e togash obavezno pravam blago i ete ti ja kje me gushne i kje reche deka i taa bila mlada i znae kako e i site treba da razbereme deka imame i dobri i losi denovi.. citaj megju redovi, mi prostila i ne mi se luti.. abre srce e... Za podaroci si menuvame na rodendeni, site znaeme kakva e situacijata i sekogash e skromno i upotreblivo, taka da Suma sumarum, malku popozitiven stav od pocetok i malku samozamisluvanje bidejki kako sto procitavte, jas si sfativ deka jas sum taa sto e polosha, ama svekrva mi e dusha mila, pa ete ottamu i uspeshen odnos i se nadevam deka uste dolgi godini kje se pocituvame i kje se raduvame na deca i vnuci zaedno.. ... Pozdrav A,da, zaboraviv da spomenam, moze vsusnost uspehot i go dolzam na majka mi, taa isto imase dobar odnos so baba mi, baba mi ja obozavashe majka mi i se pocituvaa do kraj i majka mi od doma me 'isprati' so sovetot: 'Vodata se' pere, samo losi zborovi ne pere!', pa ete mnogu pati sum si go potkasnala jazikot da ne izblebetam se sto kje mi padne na pamet, pa ottamu i se se zavrsuva bez kavgi, se nadevam taka i kje bide...
Е луѓе што ми се случи-ме изгоре свекрва ми Печев еден колач по нова рецепта, па на печење ај да и покажам како изгледа. Виде што виде, ми ја затвори рерната, а мене раката уште внатре. Ме опече, ме заболе до срце, а она душичка леле, леле што направив . Баш на внатрешната страна од раката, кај што е најнежна кожата е опекотината. Утре на работа ќе бидам малку Што ти е ова?- Ме изгоре свекрва ми . Шала на страна, ова лузна ќе ми остане
Ма нема врска Мафините ти се преубави . Мачкај ја раката со кантарионово масло и нема да ти остане лузна - проверено