Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Незнам зошто воопшто уште коментирате за џабе ако сака да свати нека свати ако не ај чаос ,
    тишина :P

На Kate Rina 93, bibiiii, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    141.821
    Замисли ситуација, свекрвата да и рече, знаеш што, твоите пушеле дома, не смееш да го носиш детето кај нив, ако сакаат да го видат нека дојдат. Аууууу

На Miss666, Milobebence, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    43.388
    Леле, дај разведи се, не ги мачи луѓето.

На Dennings, cresa-jagoda, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас го замолив свекор ми ако сака да не пуши дома бидејќи синко постојано се симнува кај нив, во непредвидено време, кога ќе му текне и нормално во тој случај се нема време за луфтирање. Човекот ме послуша и од тогаш цигара нема запалено дома.
    Немаше да се налутам да не ме послушаше, само ќе требаше да го спречувам синко да слегува кога сака... односно да го најавувам кога ќе планирам да го носам, па дете ќе плачеше... оти оди објасни му на дете зошто не го пушташ да слегува кај баба и дедо... ?!
    И не, тој не ми удоволи мене.. тој го направи тоа за внучето. Нему му е помило да му слезе внучето долу кога сака, да го изгушка, да си поиграат и затоа не му смета да излезе надвор за да пуши.

Пред да измислите сценарија од турска серија како јас сум снаа караконџула, да ви кажам, супер си функционираме, не им се мешам, не ми се мешаат, си помагаме за се, се немаме скарано ниеднаш во овие 5 години. :bow:

На Anyshka, flower30, MilaP и 31 други им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.140
    Не знам зошто воопшто уште се објаснувате, девојката очигледно си зацртала дека е така ко што мисли ама очекувала малку да ја тешите дека свекрвата е лошата а она најсупер.
    Стварно во никој случај не е убаво дете да седи кај што се пуши, ама има решение, или нека нека не го носи доле детето туку да се качат горе луѓето или нека ги замоли да проветруваат повеќе. И не сфаќам како уште е проблем откако сите го предложија истово. :D

На CameliaMiller, RosettaStone, S.W.A.G и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Најголем дел од проблемите помеѓу снаите и свекрвите произлегуваат од оние според мене нездрави очекувања на родителите и децата, што е карактеристично за македонците. Зошто мислите дека свекрвата ви е должна да ви чува деца, родителите да обезбедат место на живеење, во многу случаеви ги помагаат и финансиски пример им плакаат кредит или купуваат работи за дома. Да имаат родителите многу пари ајде, сакале да им помогнат на децата. Ама најчесто луѓево оделуваат од своја уста, на одмор/бања немаат отидено со години за помогнат на "децата". За греота. И после некоја ке се осмелува да им кажува правила дури и дома како да живеат. Место да бидете преблагодарни оти ако не друго барем место на живеење ви обезбедиле (некои од нас цел живот ке плакаат кредити) вие си барате причина за кавги.
    @Lovely22 не ми е многу чудно твоето однесување оти голем дел се такви како тебе, очекуваат по дифолт дека старите треба да жртвуваат се за "децата" и не ценат ништо. Мое мислење е (како што кажаа и други членки) дека треба да си преземеш одговорност целосно за тебе и твоето дете - ако мислиш дека се пуши долу не им го носи, нека доаѓаат горе тие или снаоѓај се како сама да си го чуваш. Биди благодарна за она што го имаш веќе од нив, ќе биде подобро и за тебе така отколку да се полниш со негативна енергија и да бараш проблеми каде што нема.

На Milobebence, CameliaMiller, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Ама финтата е што тебе те познаваме како феминка и имаме почит спрема тебе. Гледаш дека дури и лајкови имаш на постот за разлика од другата членка.
    Феминкава @Lovely22 не ја познаваме и како пријателски настроени форумџики веднаш ја напаѓаме.

@Lovely22 Пиши ни дека веќе нема да го оставаш детето кај нив (бидејќи лажат дека не пушат и мириса на цигари) и ќе го носиш со тебе во продавница и ќе можеме мирно да спиеме.

На flower30, oblace1, Frosty! и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    E da si mi ziva i zdrava za postov. Sekogas se napagjaat novite clenovi.

На Miss666, manako1, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.739
    Допаѓања:
    38.480
    А зошто мора детето да го остава кај нив? Нека го носи со неа и решен проблем.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Не знам дали се напаѓаат новите членови, не сум до толку во тек со форумов ама ситуација на @Lolipop23 e скроз различна од на @Lovely22 .

Баш истиот совет што го доби членката....

На Chantal, CameliaMiller, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.012
    Допаѓања:
    130.754
    Не се мешам во темава,ама читајќи за ситуацијава сакам да дадам коментар.
    Јас сум личност на која ужасно многу ѝ сметаат цигарите и која не функционира без инхалатор.
    Уште од раѓање сум била изложена на чад од цигари и тоа доведе до сериозно нарушување на моето здравје.
    Чадот од цигарите ме гуши,останувам без воздух.
    Сите дома кои се пушачи не пушат во мое присуство,или пушат во друга просторија.
    Татко ми на сите им вели дека во негова куќа никој не смее да пуши пред мене.Мајка ми кога пуши цигара седи во друга соба и не ми се приближува повеќе од саат.Се пресоблекува во чиста неумирисана облека пред да влезе во собата кај што сум јас.
    И немојте со она моја куќа,мои правила кога станува збор за нечие здравје.
    Немате право да загрозувате нечиј живот!
    Еве и кога идам кај братучедите,они не пушат или одат во друга соба или надвор на тераса.Не им е ни наредено,не се ни замолени,туку тие самите се свесни дека ми сметаат цигари.Што дека се нивни домови,имаат совест!
    Мирисот од цигарите не се трга лесно,од алишта па ич не.Пушачите не осеќаат бидејќи сетилото за мирис им е отапено.
    Некој може да се разболи од рак или да развие респираторни проблеми и од пасивно пушење.
    Не е доволно 5 минутно луфтирање,треба многу повеќе и плус во просторијата да се испрска освежувач со некој пријатен мирис.
    Снаа не може да команда во куќа на свекор и свекрва,ама има право да ги замоли да не пушат пред нејзиното дете и да не ја лажат,сепак за здравје се работи.
    @Lovely22 Не можеш да им командаш.Не се карај со нив.
    Ти разговарај со маж ти.Убеди го заедно да разговарате со неговите за овој проблем,така можеби подобро ќе разберат.Да биде еден сериозен и долг разговор.
    Арно ти рекоа,не го симнувај детето доле.
    На крај краева ако не бива,вработи се и ти ако не работиш,детето нека ви оди во градинка и собирајте пари за да се тргнете на страна.

На Anyshka, marchi-cool, Martka и 16 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Mi gi zema zborovite od usta:wasntme:

На Yowannty, kukla21, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Зошто да се тргнат настрана? Сами си се на спрат, никој не ги замара, си имаат свои правила.. Од ништо нешто нека си направат

На cresa-jagoda и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.012
    Допаѓања:
    130.754
    Тоа го реков за во случај ако не можат да се разберат за проблемот.
    Подобро би било тоа отколку да се караат.
    Совети ѝ се дадени на членката,а секако таа ќе си одлучи што да прави.

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Останав со отворена уста колку либерални сте за дете во запушена просторија :o Сериозно?!

И читајте што пишува! Детето си оди кога ќе му текне. Ако пушеле 1 мин пред тоа?! Нивно си е, што сакаат нека прават. Не е така.

Па и муабетите, и дале, па не била нејзина куќата (facepalm) Исти вие што викавте чим даваат, даваат од срце. Ееее мој народе лицемерен!

И после никој не идете на протест за чист воздух! Па вас не ви смета дома да се труете, не па јавна свест да покажете! Имам вакви во фамилија. Дома пушална. Ама секој пост на фб е "се угушивме".

На Anyshka, flower30, MilaP и 30 други им се допаѓа ова.
  16. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    А дете кај баба и дедо се остава само ако имаш работа нешто да ти го причуваат? Како што кажа @Lolipop23 може да му текне на детето сакам кај баба да слегнам да си играм, а баба му и дедо му пред 2 минути пушеле цигари во собата. И колку и да сака, не може да го однесе во зачадено да си игра. Па ке има плачење. За што, дека не можеле да подизлезат надвор да запалат цигара.

На flower30, Chanell*, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Така се навикнати, затоа. Најверојатно и нивните пушеле пред нив и затоа им е нормално и не знаат за подобро. А не е нормално, ич.

На Anyshka, andromedae, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.727
    Не се работи за пушење тука и штетност од пушењето.
    Туку за наметнување на возрасни луѓе твојата волја и желба.
    Нејзините свекор и свекрва се возрасни луѓе и ако сакаат ќе пушат по 3 кутии дома.
    Тоа е лично нивни проблем.
    Таа може да бара да биде проветрено кога е детето долу или да се качуваат горе.
    И едноставно да не го пушта кога ќе му текне.

Безобразно е на возрасен човек да му наметнуваш твои правила во негова куќа.
    Никој нема право да одлучува во туѓо име.

На Chantal, Miss666, Alisa22 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е па тогаш нема лутење зошто не иде детето "доле".

На Martka, Sexybaby86 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Нели старите велат внуците се помили и повеќе ги сакаат од своите деца,зошто од мерак да имат внуче на гости неколку пати во денот да не пушат надвор. Не бара од нив карактер да менуваат.Ем чисто дома и за нив е подобро. Вака излегува намерно ќе пушиме да не имаме внуче на гости или некој инает кон снаата.

На flower30, ocicka2014, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.