Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Да ти е страв совет да побараш, како диви мачки да се борат. :D
    Btw овс беше комплимент, не навреда, да сме јасни.
    Јас имам едно прашање.
    Утре сум на веселба во домашна атмосфера, семејството од мажми се сите изнастинати со антибиотици и 300 чуда, ама знам дека ќе дојдат и такви. Како да не му го дадам детето без љутење, драми и такви работи? Баш не сакам сите таму да ме гледаат какп се карам, зошто се многу неразбрани од типот... Ај ништо не му е де.
    @Mantub ги прва:rofl:

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Со кое право некои си дозволувате да наметнувате правила на туѓ спрат? Штом не ви одговара детето да ви оди на спратот кај баба и дедо, наместо да ги ,,замолувате" да не пушат на нивниот спрат, можете да ги замолите да се качуваат на вашиот спрат кои тие решиле да ви го подарат.
    Со кој памет членката тера инат да не ги замоли да се качат горе? Тој спрат не е нејзин лично спечален, па да тера инат. Кај старите им обезбедиле кај да имаат посебно да живеат, уште и понижување и е таа да ги замоли да се качат горе да си го видат внучето и да го причуваат кога треба. Таа сака тие да и се клањаат, да ја молат.

Снаата има право да замоли да не пушат дома, само кога ќе живее во заедница со нив на ист спрат.

На Dust, baby-star, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Сум се изнасмеала на глас :rofl:

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Држи вода на @Cosmi муабетот, меѓутоа ако не успее договор, веројатно и јас би била порадикална.
    За цигариве не сум ни размислувала оти сите околу мене се пушачи кои не пушат пред деца, но повеќе сум нашла други замерки.
    Ако не може да се договори човек, се повлекува.

Во дадениов случај не пушта дете доле.

Не е идеална ситуација оти нели, не може набрзинка да оставиш на причувување, ама јбг.

Дали е штетно фала што не' просветлувате, оти па јас мислев за здравје чадам :D Мене во ситуацијава може инает да ме фати и од инает да не правам компромис заради дрскоста.

Од друга страна јас не очекувам никој да се прилагодува на мои потреби и не верувам дека тоа ќе се смени, затоа што јас не сум толерантна и искрено, мојот ќеиф и потреби пред се' ги ставам.

Со други зборови, побрзо ќе одбијам да причувам некое од децава што ги оставаат, него да бараат од мене преку леб погача (односно воопшто да не пушам внатре, пример). Или да побараат од мене да ги тргнам животните, пример.

Среќа никој не се дрзнал.

На Chantal, IRBBB, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ах бе луѓе секој си е протективен за својата теорија, животинското го има во секого, дајте сега друг проблем стварно :D

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    14.602
    На свадба на брат ми малата имаше 4 месеца, и на сите што сакаа да ја земат им реков " ако се поредат сите по 5 минути или ќе се расплаче бебево или ќе се разболи, тука е зошто нема кој да ја чува, ама освен јас и свекрва ми не сакам никој да ја земе "
    Воопшто не се воздржувам отворено да си кажам дека ќе си го штитам детето. Кој сака нека се увреди, немав намера после свадбата да си имам проблеми зошто 300 луѓе сакале да ја пипнат. Можеш да кажеш дека било болно скоро, па да не ризикуваме да фати нешто пак додека и е слаб имунитетот, ако сакаш малку повеќе филм да им правиш на гостите. Ако чекаш од нив сами да имаат осет, ќе се најде некоја будала што кашла што ќе ти направи мака.

На Martka, manako1, Fleur-De-Lis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Абе зошто ви е страв да не се навределе другите??? Јас обожавам да нервирам луѓе што немаат осет!

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.547
    Подобро ич не оди. Зеле, не зеле, вируси се шират во воздух.

На oblace1 и Alisa22 им се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    14.602
    Абе намерно да ги нервирам не ми е целта, ама дека ќе си правам тешко на себе за туѓ кејф, е тоа мало морген.

На Martka и Alisa22 им се допаѓа ова.
  10. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Работава е што, и покрај убаво што ќе објасниш, те гледаат ко на мајтап, и ти викаат нема да му е ништо, и ќе го грабаат од раце, па треба да се срамиме со маж ми таму пред сите. Иначе и маж ми исто размислува, и ми вика на човек можеш да му објасниш, на дрво не, ама ништо не ми помага кога на крајот пак ќе е по нивно. Иначе не може, а да не одиме. Сакам убаво да си прославам, а не да изигравам полицаец.
    Осетот е заминат на печалба.

На marchi-cool и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ох леле ќе ми го грабнат од раце, со ленирче мавам :D
    ќе му се развикам пред сите, ЕДНАШ КОГА ЌЕ КАЖАМ НЕ, НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ТРЕБА ДА МИ ГО ГРАБАШ ДЕТЕТО ОД РАЦЕ ИМАШ КУЛТУРА ИЛИ НЕ, па да видиме кој ќе се срами јас или они

На Spidy и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Февруари е.

13. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    И јас така правам, ама некој да не гледа од страна како кутро дете не пјштам од раце додека свкрвата го тегне, на ништо не личи. Го имам направено тоа 2 3 пати, па стварно прво за дете не е добро, после за себе и другите. Селјачизам прав.
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: love is in the air
    Кој се кара, тој се сака.
    Ај сега kiss сите
    tumblr_lmputme3co1qa6q7k_large.png

На emiliana и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Како сол на рана да им ставивте на пушачите тука, па се собраа виртуелна војска што се пронајдоа во постапките на свекрвата, па какво право имала снаата да бара од нив нешто за што имале право..

Едноставно е, да сфаќаа тие што значи дете да го труеш со чад, совеста немаше да им даде да го прават тоа. Ако не сфаќаат, џабе е и на обука да ги пратиш тие ќе мислат дека дома се и што сакаат ќе си прават.

А и коментариве колку снаава е за никаде, па и да се разведела да не ги замара луѓево, па инает била.. Затоа што сака детето да не и дише отрови без да го лиши од блискост со баба и дедо..
    :fubar:

На oblace1, Martka, andromedae и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ако некој овде драматизира тоа си ти. Ако твоите свекор и свекрва не бараат ниту да си ја видат внуката, туку ја гледаат само на твое инсистирање (ова некаде го имаше пишано ти) има некои што си ги обожаваат внучињата, се грижат за нив без некој да им го наметнува тоа, го прават тоа од срце и љубов и не им е тешко понекогаш да се прилагодат на нивните потреби.

На Anyshka, flower30, oblace1 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    А зошто не може да не одите? Детето е најбитно!
    Плус ако се пуши кај нив дома ќе мораш да отидеш со плакатине Забрането пушење (иако нема да помогнат).
    Друго чудно ми е што викаш дека ќе треба да се срамите и пак по нивно ќе е. Тие треба да се срамат и пак по ваше да е.
    Јас не би отишла па каква сака прослава нека е. Барем не би го носела детето ама бидејќи во никој немам доверба за да го оставам некому макар и на една секунда не би отишла.
    Ако префати детето нема да се тие виновни туку ти.
    И за крај едно е решенијата е да им забраниш на сите болни да дојдат за да можеш ти убаво да прославиш и да не изиграваш полицаец. Ова последново фемински виц е.
    Болеста ќе е во собата, во воздухот, нема потреба да го пипнат за да префати.

На oblace1, Fleur-De-Lis, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Pak ke prasam. Od kaj vie znaete dali sinot i snaata ne go pravele spratot? Znaci ako ziveat vo ista kukja,ne e nivna? Majka mi i tatko mi otkako se zemale si krevale nagore sprat. Znaci, tie licno go pravele. I baba mi i dedo go znaat toa i si kjutat sekako zasto e zaednicka kukjata.

На Martka, Skorpija25, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.083
    мора само да се умре а не мора да се оде никаде
    тоа шо ти сакаш да одиш а не ти одговара ради детето е друга ситуација
    најарно е да не одиш да си го поштедиш детето од разните вируси шо косат се пред себе

На oblace1 и Fleur-De-Lis им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Леле колку низок удар :lol:
    Шмрц, шмрц, не ми го сакаат детево ;(
    (facepalm)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.936
    :bow:
    Тоа е целата поента на ,,проблемот"...колку сака нека ,,врти" одоколу ...демек другите деца не се деца или пак мајките се несовесни јер децата им мирисаат на цигари,запршки или чад од оган јер оџакот не влече добро ...абе ај...(facepalm) |(

На Dust, IRBBB, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.