Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    Здраво!!! ме немаше подолго време...Вчера таа мојата свеки бидејки е многу паметна и добраа..немам зборови..уф уф уф уф уф уф.. имав едно ѓубре во една кеса во др.соба и таа го фрли надвор (сум го заборавила да го фрлам)а замислете имам мајстори на новата кука и јас го вратив пак назад дека стоеше...и таа потоа ме чека надвор и почна да вишти ама кој ја прасува од каде е ..луѓето гледаа сто работи ама мене не ми е гајле сто сака нека прави само на нејзе и се смеат не на мене бидејки сите ја знаат каква е ...ама јас и казав дека целата караница таа ја прави со мм да се карам и заради неа тој ќе остане без зена..јас му казав на мм ..тој е на странство..позз до сите феминки...чаоо.....

2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Едноставно не разговарај со неа,кога и да започне разговир речи и едноставно не сега ме боли глава.....
    или едноставно биди малку безобразна и едноставно кажи и дека со неа нешто се случува едноставно кажи и дека не ја оставаш сама туку дека ти ке ја однесеш на лекар....да видиш како ке се стиши..
    Аман веке осд свекрви........толку се банални.......едноставно треба да им се даде понуда
    "RAZVEDI SE OD MAZOTTI I OMAZISE SO SIN TI" од свекрви кои се ептен поврзани со син;чинјата тоа им треба па нека се ногат и тие и нивните мамини синчиња :D ;) мислам дека за тие дебили тоа е најдобро нека не остават и ние малку да дишиме :*

На Anyshka и GretaGarbo им се допаѓа ова.
  3. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Decki a ne ste pomislile i vie koga ke bidete svekrvi ili si vikate nema da bidete losi,kolku i da si mislam deka jas sum dobrata,ne bas taka,neli na nekoj od vas majkata e veke svekrva i si i ima problem so snaata,kako i da treba se ima pocit,jas ako sum mu zena,ona mu e majka,pa i da sakam da ja frlam od terasa samo na ignor i mazot toa da si go sredi,da ne bide snaata e vakva ili onakva a i nie ke ja imame obostrano nervoza i mrznja.samo na ignor i rabotete se i grizete za toa sto vi e rabota,mazot,decata,ako ednas i vratite nema kraj.

4. rici.aaaaa

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    whitepearl Многу убаво кажуваш во твојот пост и баш ова треба свекрвата да си го научи на памет и да и се вбризга чип кога ке заборава самиот да се приклучува и да почне да ја потсетува.
    Сега велиш треба почит секако ако си го сакаш сопругот ќе ја почитуваш и мајка му,меѓутоа ако свеки веќе е влезена во шема дека само нејзините деца се најдобри мислам на нејзините керки и синови,тогаш зошто не се запраша овака:"ова суштество наречено снаа како дошла на свет,има ли таа чуства,абе каки нејзе марсовци ја донесоа,таа нема душа,се најдобро само за моите деца,машала.....Е паа не е така знаеш ли ти колку свекрви уништиле здравје на снаите
    а како би било чуството тоа што таа и го прави на снаата да биде обратно.....
    ЖЕНАТА КОГА СЕ МАЖИ НЕ СЕ МАЖИ ДА БИДЕ РОБИНКА;ДА БИДЕ КОНТЕЈНЕР ПА НА КОЈ КАКО МУ ДОЈДЕ ДА ФРЛА СЕ И СЕШТО ВО НЕА ТАА ЌЕ СЕ РАЗБОЛИ И ШТО НАПРАВИЛА
    ЗА ДА НЕДОАЃА ДО СУКОБ СВЕКРВИТЕ ТРЕБА ДА СИ ЗНААТ КАДЕ ИМ Е МЕСТОТО-ЗА ДА МОЖЕ СНААТА ДА ЈА ПОЧИТУВА И ДА НЕ СМЕЕ АМА БАШ СО НИШТО ДА ЈА (ПОВРЕДИ)МЕЃУТОА ТУКА ИМА ВЛИЈАНИЕ И МАЖОТ КАКО ЌЕ СЕ ПОСТАВИ.....
    СНААТА Е ТУЃА И ТРЕБА ДА И СЕ ДАДЕ МОЖНОСТ ДА СЕ СТВОРИ ФАМИЛИЈА....

На Anyshka, Melanija89 и Filiposka им се допаѓа ова.
  5. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Јас му имам речено на мажот ми кога ќе го ожениме синчето(онаму по години) :) ако се направам како мајка му да ме фрли од тераса ;) затоа што сепак мажите се секако поприсебни од нас жените и мене ми е страв дека кога станам свекрва несвесно да не станам СВЕКРВИШТЕ........и затоа си го имам него за да не дај боже ги пази децата од мене :D ........оти од кај знаеш што бидува можеби ќе се проматуфам и тоа што не сакам да ми го прават ќе почнам јас да го права(ПАЗИ БОЖЕ)

На meU, rici.aaaaa и SweetDream им се допаѓа ова.
  6. rici.aaaaa

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Filipovska јас не верувам дека ќе станеш чудовиште од свекрва-бидејки стануваат такви оние жени кои никогаш не ни биле почитувани од сопружниците,а потоа се навртуваат кон синот и живеат во филм дека тие се број еден во животот на синот,потоа следи болест ПОСЕСИВНОСТ.Тешко на онаа снаа народски кажано повиена со црн повив кога ќе влезе во таква фамилија......па и развод да дојде подобро е отколку ненормални чудовишта да се поигруваат со животот на една млада душа која само сака да си го оствари сонот да биде срекна со човекот кој го сака
    Ти далеку си од таква ......но господ да не чува од такви чудовишта.......

На GretaGarbo и Filiposka им се допаѓа ова.
  7. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    ја знаете сигурно приказната за некоја свекрва ( а воедно и баба) што се муабетела со пријателкатаЧ
    абе да видиш каков зет имам, душа од човек....ја сака ќерка ми, ја слуша, ја почитува,се и угодува, секој ден кафе и вари.........
    а што имам една снаа ѓубре...се‘ сака син ми по газот да и оди...па дури и чека и тој кафе да и‘ вари..бре бре хахахахаххаха

така одат тие работи :rofl:

На Anyshka, babybelle, girl.23 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. rici.aaaaa

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Sherry мило ми е што сме истомисленици и знаеш секоја приказна е дел од животот

9. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Da ste vo pravo rici i filipovska,no mi tekna i na tie svekrvi sto imaat kerki,kako vo prikaznata,ja maltretirala snaata se dodeka ne osetila kako e da ja maltretiraat nejzinata kerka,no dali ova e samo vo prikaznite? Ne me svakajte pogresno no kako i drugi imam bliski sto se snai i svekrvi i sesto se desava,dosta sum posmatrala za ova :)

10. SweetDream

SweetDream Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    45
    За жал вакви свекрви од пеколот сеуште има...тоа не се луѓе туку МОНСТРУМИ искомплексирани до крајни граници, кои сакаат да го контролираат животот на нивните синови а,најмногу оној на снаата..ете и мојот брак заврши од овие причини..животот со нив е неподнослив и ужасен.
    Не е снаата крива за нивниот очаен и огорчен живот,точно е тоа дека најчесто тоа се жени кои немале убав брак,еве мојава бивша свекрва со свекорот беа како маче и куче,постојано караници,комуникација само на дур...од постариот син се имаше откажано не го сматраше за жив,зошто бил папучар и си ја слушал жена му :D човек да не знае дали да се смее или да плаче,еден ден се жали како нејзината свекрва и правела неубави работи а,наредниот ден истото тоа мене ми го правеше...за болната посесивност не знаеше за граници најмногу и се полнеше душата кога ќе направеше некоја сплетка и тајно си се потсмеваше под мустаќ :@ (се разбира нејзиното убаво истренирано синче секогаш беше на нејзина страна)ми ја исфрли дури и тортата што ја имав направено за неговиот роденден,затоа на крај и го оставив ,сега нека прават што сакаат 8)

На Anyshka, Filiposka и Sherryl им се допаѓа ова.
  11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    jas so mojata :devil: odamna ja opravivme rabotata, ednash za sekogash :D ... e kako ne, sega ja ke igram kvizovi so nea,kako da ne..drz ne daj..denes zborime utre nosot go dignala...vaka raj bozji.. sekoj na svoja strana :P

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Било и одсекогаш ќе биде проблем не дека се сите такви лоши свекрвишта, ама гледам јас по мајка ми што ми кажуваше колку пропатила од баба ми и просто неможев да поверувам дека баба е таква лоша жена. Но да оставам тоа било порано.... да не се мешам многу многу..... да си кажам јас за себе :)

Колку и да се согласувате со свекрвите, колку и да бидат тие добри и разумни сепак ние чуствуваме некаква неподносливост кон нив, еве јас гледам по себе со мојава идна свекрва се добро е се согласуваме се си збориме отворено како другарка да ми е ми дели совети, трча по мене да ми дава пари кога излегувам некаде (дека од друг град е дечко ми па таму подолго време седам) застани ми вика кај одиш без пари и викам имам не се секирај, значи цело време сме заедно нормално кога дечко ми е на работа ќе дојде ќе седне до мене си муабетиме со саати и се ок е ама некогаш неможам да ја поднесам и си мислам дека во последно време како да се одалечивме не ме сака, можеби затоа што ептен се опуштив јас си ги покажав забите дека на никого не му ќутам и не дозволувам никој да ме заебава па ни син и и многу пати му се имам раздрано на дечко ми пред неа зашто ептен сум нервозна па изгледа за тоа ме мисли дека сум лоша и сум и се згадила :lol: којзнае ама нема да се замарам нема да живеам со неа во иста куќа на време се тргнаа во друга куќа ама во ист двор сме :lol: сетена си е жената мислела на време така да не се замарам ама секогаш ќе ја почитувам и слушам иако може јас веќе не сум и толку мила! Па што биде нека биде животот е убав продолжува понатаму, а јас немам намера да си го загорчувам со проблемите со свекрвата!

13. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Свекрва ко свекрва, секогаш зајадлива, превртува очи, се прави „на Тошо“. Ама многу ми е мака што не е некоја проста и необразована, напротив, високо образована е, а има и еден куп книги прочитано (барем така се фали). :!: Ама изгледа во тие книгите што ги читала не пишува ништо за меѓучовечкиот однос. Не пишува во нив дека и јас сум високо образована, и дека можеби немам многу љубовни романи прочитано, ама со многу луѓе се имам дружено и со многу луѓе секојдневно комуницирам. И јас до неодамна живеев со цимери - секакви, сите ние со посебен карактер. И не дека сум јас цвеќе за мирисање - не сум, ама не сум ни толку тешка за соживот. А ако некому некогаш му посакаш „добредојде“ во куќата своја и му речеш: „ова е сега ваша куќа, вие уредете си како вам ви е удобно, ние ќе се прилагодиме на вас, сакаме вам да ви биде удобно, да се чувствувате како дома...“, тогаш потруди се барем 50% од тие зборови да се вистинити!

А мажот мој мил, можеше барем еднаш да застане на моја страна без јас тоа да го побарам од него! Можеше бар еднаш да ги примети нејзините зајадливи коментари и бар еднаш да ја прекореше уште пред да погледнам во него или тешко да воздивнам. А не да ми вика иронично: „да, сите се против тебе, тебе сите те мразат нели?“, додека јас се борам за воздух, а тоа секогаш ми се случува кога сум под стрес и кога сум многу вознемирена.

На Anyshka, GretaGarbo и anule88 им се допаѓа ова.
  14. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    кога те читам исто ко себе да се читам абре исто ко свекрва ми на сите се фали демек оставам на сната да си намести :envy: јас бев кај мојте на две недели летово абе се имаше сменато то што сум на местела дури и миленца имаше наместено ко јас да не сум способна да ги наместам а беше работата дури не ни стигни гарнитурата наша (моја и на мм) пошто си ја правевме собата да не се средва ништо ради прашина ама трагичното е што цело лето така седвеме ко заминав кај моите за недела работа требаше ко ке се вратиме и да ни стигни, таа имаше се наместено (ама дека ми е лута затоа ]:) ) Но мојот мм е на моја страна секогаш кога имам право тој се гледа и се слиша и секогаш ме подржава ја знај ситуацијата само многу поретко му збора за да нема кавги иначе и него како му врие ама издржливи сме и се тренираме кој е поинает со тоа што не правиме муабет :lol: :fubar:

15. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Ти пред време си се скарала, нема зезање :lol: :lol: :lol:

16. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Rici......Во право си за тоа дека таквите свекрви се тие кои не биле доволно почитувани
    Мојата свкрва кога се омажив беше со свекорот какко МАЧЕТО И КУЧЕТО....само се препукуваат,се контраат никако за едно да се погодат и ден денес само малку во поблага форма(од кога се роди син ми малку се замирија атер со него)
    А инаку најчудно ми беше кога ми велеше дека таа со нејзината свекрва само се карале дури свекрвае и преговарала и за диплето со стои пред врата како били наместено(а јас знав дека таа баба била многу лоша затоа што сме комшии нели ;) ) и затоа ми беше муабетот да не се изматувам и јас ко неа пошто на сето тоа што знае како е да се караш и се карала и пак само нешто дофрла само за да те изнервира....знае дека нема да биди така ама таа нејзиното да си го каже

17. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    како мојата свекрава..таа вели немала тераса на нејзината куќа и на насата да нема и јас велам сега ти ако си поминала тезок зивот и ние да поминеме,таа нејзината свекрва ни малку не ја почитуваше се керките и довагаасе да ја перат да и исцистат низ дома..цццц..не е лесно.а јас незнам за мене таа како да не ни8 постои јас така се однесувам..позз..

18. osamenamajka

osamenamajka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    77
    ЗДРАВО НА СИТЕ И ВООЕДНО ПОЗДРАВ !!! ВО БРАК СУМ 14 ГОДИНИ СЕ ОМАЖИВ ДОСТА МЛАДА НА 17 ГОДИНИ УХ СЕ НАЕЖИВ НЕСУМ ОД ТОЈ КАЛИБАР ДА ЗБОРАМ И ДА РАСКАЖУВАМ БИДЕЕЌИ СУМ СОВЕТУВАНА ПО НАШЕНО НАРОДНО НА НИКОЈ НЕМУЕ ЛЕСНО И НЕКАЖУВАЈ НА НИКОЈ ШТО ТИ СЕ СЛУЧУВА БИДЕЕЌИ ЌЕ ТИ ГЛЕДААТ СЕИР :yawn: СТРАШНА ГРЕШКА МЛАДОСТА И ЈА ПОСВЕТИВ НА ОНАА МОЈАНА ЏЕВРИЕ СУМ МОРАЛА ДА ЈА СЛУШАМ БИДЕЕЌИ БИЛА ДОМАЌИНКА ЗА ДА СУМ НАУЧЕЛА КАКО СЕ ТЕРА ДОМАЌИНЛАКОТ !!!ИМАМ 2 ДЕЦА ЗЛАТНИ КОГА СЕ ПОРОДИВ СО ПРВОТО БЕВ САМО ФУГУРА ОНА ЗНАЕ КАКО ТРЕБА ШО ТРЕБА МИСЛАМ ХОРОР НЕВИДЕН ДА НЕ ДАДЕ ГОСПОД НИ НАЈЦРНИОТ ДУШМАН ДА ГО ПРЕЖИВЕЕ ТОА МАЖМИ СРЕЌЕН ШО ЈА ГЛЕДА МАЈКАМУ СРЕЌНА АБЕ ПУКА ОД СРЕЌА НЕРВОЗИ ЕДЕН ТОН ГОСПОЏАТА ДРЖЕСЕ ТЕЗГА ЈАС ДОМА ПЕРЕЊЕ ,МЕСЕЊЕ ЛЕБ,КОЈ КАКО ДОШОЛ ДА СТАВИШ ДА ЈАДЕ ЧИСТО ДА БИДЕ АБЕ СО ЕДЕН ЗБОР СЛУГА СЕКОЈ ДЕН БЕВ СЕ НАЗАД И НАЗАД АМА БИТНО БЕШЕ ВО ЦЕЛАТА СИТУАЦИЈА ШТО НАРОДОТ ЗБОРЕЛ ДЕКА ИМААТ ВРЕДНА СНАА КОГА КЕ МИ ДОЈДЕШЕ ДА ВРИШТАМ НЕЛИ ДА МУ КАЖАМ НА МАЖМИ КЕ МИ ОПАЛЕШЕ НЕКОЈ 2 ДОБРИ АКО НЕ И ПОВЕЌЕ И КЕ ЗАТРАЕВ СРАМОТА БИЛО МОРАМ ДА ЌУТАМ ТААМАСТА МИ ЈА ВАДЕШЕ ВИДИСЕ КАКВА СИ ГУСКО ЖИВОТНО НЕСРЕЌО АБЕ РЕД ПО РЕДУМ СЕ ШТО КЕ И ДОЈДЕШЕ ДО УСТА СЕ ПОРОДИВ СО 2 ДЕТЕНЦЕ ПЕКОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЗАОЃАШЕ ДОДЕКА ПЛАЧЕШЕ АМА СЕ ГУБЕШЕ ДУРИ И СЕГА КОГА КЕ СЕ НАВРАТАМ НАЗАД СЕ МИСЛАМ КАКО СУМ ПРЕЖИВЕАЛА ТААА НА ТОА ВИДИГО БОЛНО Е СЛАБО Е НИКАКВО Е КЕ ДОЈДЕ МАЖМИ ОД РАБОТА СЕ КЕ МУ ИЗНАЗБОРИ ШТО НА НЕА И КЕИФ КАВГИ РАСПРААВИИ КОЛКУ ТИ ДУША САКА 1 ДЕН ОД ЖИВОТОТ НЕ МИ СЕ ЗАСЛАДИ НО НЕМОЖАМ ВЕЌЕ ДА ПИШУВАМ КЕ СКРАТАМ МАЛКУ ГО СЛАВИМЕ 6 РОДЕНДЕН НА ЌЕРКИЧКАТА ЈАС НЕМОЖАМ ДА СЕ ПОМЕРАМ ОД ПОЛОВИНА ШТО МЕ БОЛИ ЗНАЧИ БУКВАЛНО ЛАЗАМ ПО СОБА ТАА ЗБОРИ ЛИ НЕ ЗБОРИ УТРЕДЕНТА ПОАЃАМ ЗА НА ЛЕКАР И МИЈАМ РАЦЕ ВО КУЈНАТА ТААА ЗБОРИ ВРЕЃА МИСЛАМ СРАМ МИЕ ЈАС ДА ЗБОРАМ И ДА КАЖУВАМ КАКО СУМ МОЖЕЛА ДА ДОЗВОЛАМ НЕМА ВРСКА ТАМАН ДА СЕ ТРГНАМ ОД ЧЕШМАТА ОСЕТИВ УДАР ПО ГЛАВА АМА МИСЛАМ ДЕКА МИ НАСТАНА СЕКУНДАРНА БЛОКАДА НА МОЗОК ДЕЦАВА ТУКА МЕ ГЛЕДААТ ПРАВО ВО ОЧИ СЕ СЕ ОДВИВАШЕ КАКО НА ЗАБАВЕНА СНИМКА И СЕ ЗАВРТОВ ЈА ГЛЕДАМ ВИКАМ ШО НАПРАВИ МЕ ГЛЕДА И ВИКА ПА ШТО КЕ ТЕ УДРАМ ОВА Е МОЈА КУЌА САМО ЈА ПЛУКНАВ И ЗАВРТОВ ГРБ ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕ НЕСТЕ СВЕСНИ ШТО СЕ НЕ ИЗНАКАЖА ЈАС ТЕБЕ ЌЕ ТЕ УНИШТАМ КЕ СИ ОДИШ ДЕЦАВА СЕ МОИ НИШТО НЕМАШ ТУКА МИСЛАМ ХОРОР МАЖМИ НИКАДЕ ГО НЕМА ЗАМИСЛЕТЕ СРАМОТА БИЛО ДА СЕ РАСПРАВА ВИ СЕ ВЕРУВА ВО БОЛНИЦА МИ РЕКОА ДЕКА СУМ ИМАЛА СИНУСНО ВЛАКНО ТОЧНО НА КРСТОТ ПОД ХИТНО ДА СЕ ОПЕРИРИРАМ ОСТАНАВ МИСЛИ МЕ УБИЈА ЗА ДЕЦАВА ДОЈДОВ ДОМА ПОСЛЕ 1 НЕДЕЛА И ВАРАМ КАФЕ ДА ПИЈАМ И ОВААА НОРМАЛНО ПОШТО НЕМА ПРИМЕНО ДОЗА ДОАЃА И НА МЕНЕ ДО КАФЕ ТИЕ ДА ЗЕМЕШ КУПАТИЛОНО ДА ГО СВЕТНЕШ :devil: :devil: :devil: НЕМА ДА ПОВЕРУВАТЕ КАКО МИ СВЕТНА ВО ГЛАВА И КАЖУВАМ АКО ТИ СЕ ЧИСТИ ЧИСТИ АКО НЕ МЕНЕ НЕМОЈ ДА МИ СЕ ОБРАЌАШ ЛЕЛЕ 3 СААТИ БЕЗ ПРЕКИН ДА СЕ ЗБОРУВА ПОКРАЈ ТОЛКУ ПРОБЛЕМИ СО МАЖМИ ДО РАЗВОД ДОЈДОВМЕ ЕДВАЈ ГО НАТЕРАВ ДА СЕ ТРГНЕМЕ НА СТРАНА ДА СЕ ОДЕЛИМЕ БРУКА СМЕ И НАПРАВИЛЕ СМЕ ЈА ПОНИЖИЛЕ МАЈКАМИ СЕ МЕШАЛА КУРВА БИЛА ШО ДА ВИ КАЖАМ И УШТЕ НЕСУМ НА РААТ БРАКОТ МИ СЕ НИША БИДЕЕЌИ ПОДВОЛИЧНО СТВОРЕЊЕ НА СВЕТОТ НЕМА ОД НЕГО РЕШЕНА СУМ КЕ СИ ГИ ЗЕМАМ ДЕЦАВА И ЕДНОСТАВНО АРИВИДЕРЧИ САМО ЕДНО ЌЕ И ПОСАКАМ ОД ДНО НА ДУША МОИТЕ СТРАДАЊА И СОЛЗИ ДА ЈА СТИГНАТ НЕ ОНОЛКУ КОЛКУ ЈАС ШТО СУМ ПАТЕЛА ЕДНА ТРЕТИНА ДОВОЛНО КЕ И БИДЕ ПОТРОШИВ СЕ ШТО ИМАВ ПОСЛЕДНИ СИЛИ И НА АТОМИ И НА МОЛЕКУЛИ ЕДНОСТАВНО СЕ

19. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Душичка... Осамена не сум уште мажена, ама се се имам изнагледано дома, имав такво бабиште, што на мајка ми и го скрати животот за 10 години. Само да знаеш, кога умираше ја молеше мајка ми се да и прости и само по неа викаше дури и вода кога и се пиеше.
    Само преку маж ти пробувај да ја тргнеш, или па крајно незнам до сега што си чекала, фати испотепај ја па да има за што да се жали. Кучка!
    Ќе и текне на таа што правела, само касно ќе и биде.
    Ако неможеш веќе да издржиш, што незнам кој би издржал уште после се ова што си го напишала, децата и кај мајка ти. Ни маж ни свекрва, нека се кара после он со нејзе зошто си го оставила.
    Не се нервирај само, на никого добро нема да му направиш со тоа, најмалку на себе и на децата.

20. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Уф ама ме наежи се што си трпела јака ти душа си била силна само заради мажот и децата ама доста веќе трпиш парталите и да те нема па после што сакаат нека прават она на мене ке крене рака па ке и ја скршам жими се јас да бев на местото на твојата мајка ако ја знаев ситуацијата а сигурно ја знаела веднаш ке те вратев назат :x ама пусто македонско да нема срам да не речат вака така како во случај ете со кажувањето заради сеирот :fubar: море на сите ке ја кажам нека ја знат а воедно и ке ти олеснело ако си кажела а твојот маж дефинитивно е некој слепец расправиите и некако ке се преболата ама навредливи зборови никако не прифаќам и мешање околу децата а за кревање рака ич неправам муабет веќе кажав ако се буни мажот парталите и назат ич не му ја думам народот со ке кажел :fubar: страшно навистина