Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Градинка тогаш а додека не го пуштиш во градинка чувај си го сама, а за друго ќе те праша дали може додека си покрај неа:D

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Не знам кај напишав дека ако те вика сине те мрази. :D

gjoker4e likes this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас сум виновна за тоа. Од старт и ќутев. Дека мајка му е па не сакав да се карам. Ама ги премина сите граници. Дури и се фалеше насекаде дека она ми го чувала детето. И ден денес истото го прави. Ќе дојде кај нас и само седи. Децава не ги погледнува. Ако мене не ме сака, не значи дека децава не треба да ја интересираат. Искрено...јас не сакам она да ми помага. Видов што сорта е. Само да се зборело. Ама кај едната јатрва така не смее да прави. Не е способна ни деца да чува. Она своите не ги исчувала. Израснале по комшии. Еднаш маж ми отиде со децава кај неа и она цело време ги носела по комшии. (facepalm)

4. RosettaStone

Ваква е врата да не и отвориш а не деца да и оставиш да ги мкне по комшилук(facepalm)
    Не и се замарај, батали ја, ем на гости ем бар со внуците да не сака да заигра, тебе што не те сака не ни мора, ама внуците се нејзини чеда:tmi:

SummerGirl likes this.
  5. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Ич не ми се пишува ама морам да се доискажам да ми олесни. Пред еден месец се напрсви голема расправија и до сега немаше ништо. Жената е таква да, некое време е кско што треба и после јово на ново. И секако на маж ми му е мајка они си зсбораваат јас никогаш. Беа дојдени комшики нејзини кај неа, јас испраќав моја комшика, и нормално влегов да се поздравам, а мојсва пред луѓе стално збори што не треба и вика: детето каде е? Спие. Ее сегс ти не ми го симнуваш ама кога ќе заодиш на работс ние ќе си прсвиме што сакаме ти ако сскаш ич дома не доаѓај. Јас и викам како така? Епа детето ќе е со мене од тебе ќе немс потреба. И јас и се изнасмеав и и викам абе јас сум му мајка, он мене стално ќе ме бара. И она пак абе баба што сака ќе си прави со него. И јас и викам абе ако јас и ти не се разбираме, со син ти ќе правиш муабет ( комшикиве слушаат) и она викс ааааа па мене ми се стресе од син ми, ако не чувајте си го вие сами. И мене тука ми го пукна филмот и и реков а кој ми го чува? Ти? Мајка ми? Пелена си му сменилс? Си му дала да јаде? Сама го чувам и ќе го чувам. И си отидов. Маж ми беше дома и се му кажав. Кога и се пушти он му викаше шала било. Убсво и кажа нити бара некој да го чуваш нити ќе го чуваш. Па не го виде детето цела недела, па кога го виде се изнаплака. Оти нели и се стресе од син и. Дебилни муабети пред луѓе.

marchi-cool, Gosh, Nausicaa and 3 others like this.
  6. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Леле како за мојава да читам. Исто од збор до збор.

SummerGirl likes this.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас со неа слабо комуницирам. И кај неа кога одиме истото го прави. Само седи и очекува јас да го мрднам газот и да сработам. (facepalm) Среќа што одам таму еднаш годишно. Многу е клета. По фацата и се познава.

RosettaStone likes this.
  8. An-na

An-na Форумски идол

И јас ќерка ми сине ја викам 8-| да не е машко :?:

Last edited: Feb 14, 2020
    CameliaMiller, dunika, LadyC and 7 others like this.
  9. RosettaStone

Не е до фацата до личноста е. Бар си знаеш на што сте, јас на твое место така ни еднаш год.не би и одлеа.
    Да и носам внуци на госи а она да не ги ферма или мкне по стари жени во комшии и да чека ти да и служиш по дома е мало сутра тоа:emo:

Anyshka and SummerGirl like this.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Маж ми почесто иде. Не е нормална. Децава и сметаат. Само наоѓа изговори да вика по нив. Јас намерно ги оставам да и досаѓаат. Нити земала да ги прошета, нити земала да си поигра со нив. (facepalm) Децава веќе сфаќаат и не ја ни спомнуваат дома, ниту надвор. А за јадење се и сешто ќе им дава. Дури и тоа што не треба. И во нечиста облека ќе седат. Логично е. Она се пресоблака и се тушира еднаш неделно. Па сега ти види.

Lovely22 and RosettaStone like this.
  11. RosettaStone

Аман не и ги оставај децата намерно да се малтретираат со таква жена со лоши хигиенски навики леле ми се згади штом прочитав:puke: А и ти си за карање, децата со тебе под рака, а маж ти нека ја посетува, ако сака да им биде баба мора да почитува основна хигиена и тоа ти што ќе и кажеш дека смеат или не смеат да јадат децата:nod: Ух какви свекрви има пу јзк, еднаш неделно да се тушира:x

Anyshka, Lovely22 and SummerGirl like this.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Он почесто оди. Јас избегнувам. А сум таму, се нервирам. Само седи, дофрла и посматра. Гледа што ќе направам. Ако станам _ каде одиш. Ако одам во вц _ што ќе правиш во вц. Последен пат кога бев таму, влагам во кујна да си направам кафе. Како што го држев ѓезвето во рака (имаше вода внатре) она ми го зема и ја истури водата, па стави нова. Да ми покажела како да ставам вода во ѓезвето. (facepalm) Доказ колку е проста. Го жалам свекорот. Цел живот под нејзина команда. Една од девојките на едниот девер му раскина заради тоа што она и правеше. Се спаси девојчето. Ама затоа наредната девојка (подоцна жена) уште верени додека беа ја направи партали. Баш ми се направи ќеиф.

Gosh, cresa-jagoda, buba4e89 and 4 others like this.
  13. RosettaStone

Самите со такво однесување си ја уништуваат комуникацијата со идните снаи. Оваа вереницава некоја итрица, раздели па владеј:lol: Ама кога не оди од старт однос снаа-свекрва тоа е, подобро чисти сметки долга љубов.

SummerGirl likes this.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Од нејзино искуство...Од старт треба со безобразлук. За да им дојде памет.

NEA and RosettaStone like this.
  15. RosettaStone

Треба и да си таква личност како јатрва ти и да ти се погоди таква свекрва како вашата.
    Инаку нема правила не знаеш што ќе ти се падне во животот, ама па некоја основна почит треба и таа се заслужува. Свекрви ко свекрви секогаш ни се свекриви:rofl:

Skorpija25 and SummerGirl like this.
  16. Darija*

Darija* Истакнат член

Исто се

17. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

И да оде во градинка треба некој да го зима детето. Ако мајката е до 16:00 на раб многу е да го земе во 16:30 или 17:00

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И јас сум ги оставала до толку во градина. Дури и жена плаќав да ги чува. Само за да не дојде она да ги чува.

LadyC likes this.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

не е многу
    поарно таму со чистачката да седи од колку со таква нетокму баба дома
    тие пто немат баба сервис како се снаоѓаат а?

20. fana

fana Форумски идол

Моето во градинка е од 7 до 16. Моето работно време е од 7.30 до 15.30. Работно време на мм е од 7 до 16. Во Скопје сме сами инаку сме од Битола и сите ни се таму. Нема кој да ја земе, јас ја носам, јас ја земам. Си седи 9 часа, тоа и е.

CameliaMiller, LadyC and SummerGirl like this.