Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. anitza123

anitza123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    30
    apsolutno ne si vo pravo.
    Ima sekakvi svekrvi so koi e mnogu teshko da se razberes.
    Jas sum cist primer. Godina i pol pred da dobijam dete najprijatelski se odnesuvav, ona ke podbocne jas ke pokjutam.. so ke se raspravam i so ke se lutam na postara zena i opp kako vrvese vremeto si zede mn sloboda.
    Koga se porodiv na zalost dobiv postporodilna depresija koja me drmashe poveke od dva meseci, ne mozev da se nakrenam nikako da si go gledam deteto sama. Me fakaja paniki placki ne mozev ni da spijam ni da ziveam, pokraj majkami doagase i ona da mi pomaga.
    Nema koj ne razbra deka ona go cuvala bebeto, deka so nea spielo, (2 noki prespa kaj nas) densnive ne sme bile majki, ona na 18 godini rodila se sama si go gledala, mi vika mene vo lice pa ti na radost places Bog da cuva..
    Jas snemav mleko od golem stress od depresijata, ona idiotkata mi vika ti si kriva sama si go sekna mlekoto.. go skrati deteto od majcino mleko.. si vikam ajde tolku znae kolku e strashna postporodilnata depresija se dodeka eden den ne mi pukna film i i rekov pred mazmi da vnimava na komentarite da ne premine granica oti kaj mene nema vrakanje i mirenje.. celo vreme se mesha i vo brakot dali sme se raspravale, sto jademe, deteto sto pravelo, polna e soveti, ona znae se specijalist magistar doktor na nauki vo sekoja oblast..
    me bombardira so poraki, sto peavite, so sme jadele so mazmi, ja ke i pisam, pa ke me pecne so ako jaden koga ke go iznerviras.. taman da ja oteram upm mi pisala takvi sme nie zenite.. ednostavno jas ne znam na sredina da bidam. Ili sum predobra so nekogo ili go gazam do laj sto go gledam. Ne znam ni kako da ja postavam na mesto ama definitivno muabetot ne ti drzi voda. So najubavo imam probano i si napraviv polosho, Vo najteshkite momenti za mene presno porodena so depresija vo koja sakav da me snema nekoj uste da me doturkuva psihicki.

На ElenaOfRivendell, Skorpija25, bibiiii и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Еве сте :rofl: 20200215_111942.jpg

На CameliaMiller, Ladyyyy567*, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.512
    Допаѓања:
    43.508
    Добро, ај сеа да не го тапшаме.

Се знае дека на времето , некој си таму филозоф рекол дека човеците се делат на луѓе и на жени, и дека кај нас уште владее таа некоја атмосфера, и дека у некои предели у Маќедоња луѓето викаат дека имаат едно дете и две ќерки, и дека син било боље од ќерка, па така и останало син да се вика за сите деца, иако особата не смета дека е понижувачко да се има дунде дома. И сеа не можеме ние стари да им мењаме као ќе зборат, иако мајнд сетот им е сменет. И мене татко ми ме вика син, и ќерка, и мече, и принцеза, и кочијаш коа пцујам, а сум магарица од 30 години, али ме сака. Е сеа, ја на моја ќерка нема син да и викам, али па ако моиве и речат така нема да се лутам.

А на темава, ако понекад некој му каже на детево сине, ќерко, океј, али па ако со тоа сака да ме рчка у долнава и да доминира со мене преку мои деца, и да ми паламуди, има да го отерам у три лепе, па додека не си легне на брашното, ич нема ни да припари до децата, сеедно мои или негови родители.

На CameliaMiller, Skorpija25, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    (y)

Истото би го рекла и за чувањето. Ако не го чува како што треба, веќе нема да го чува. На последнава свадба кај што бевме дојде да ги чува децата. Јас бев против (зашто знаев дека нема да ги чува), ама маж ми инсистираше. Не сакав да кревам тензии и само му реков - Ок. Нека дојде. Тогаш прв пат дојде да ги чува. Излезе како што претпоставував. Само што сме отишле ги тупнала децата во кревет. И досаѓале. Сум рекла дека она веќе никогаш нема да ги чува.

На cresa-jagoda и Цвет88 им се допаѓа ова.
  5. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Tака е, но ајде да кажеме дека не секој има услови за заеднички живот пред брак.

Општо во врска кога си со некој и кога одиш кај него дома, со неговата фамилија, не приметуваш како се однесува кон тебе, како кон мајка му? Не се случила ситуација да треба да завземи страна?
    Навистина не ми е јасно, бидејќи скоро никој и да не врати на моето прашање. Сите постојано повторуваат дека свекрвите се менуваат. Ама што е со сопругот? Знаеле со каков човек влегуваат во брак?
    Досега сум имала многу прилики да видам чија страна зазема мојот дечко во односите меѓу мене и неговите. Сигурно некогаш сте се нашле во ситуација едната страна да притиска за едно, а вие да сакате сосема друго. Е тогаш е важно и тогаш се гледа колку идниот сопруг ќе ве поддржува во иднина и ке застане покрај вас. Ако ги игнорирате тие ситуации тогаш што да кажам?
    Не сум сеуште во брак но многу пати имам разговарано на оваа тема, баш благодарение на вас, бидејќи постојано читам со какви ситуации се соочувате. И не велам со сигурност дека нема да имам проблеми, ама досега многу пати сме разграничиле дека ние ќе бидеме животни партнери и дека секогаш треба да се поддржуваме и штитиме еден со друг. Сите си ги сакаме родителите ама мора да се поставуваат граници и со моите и со неговите. Кога стапуваме во брак приоритет треба да биде нашето семејство, сочинето од нас двајца, а во иднина и нашите деца, никој друг.

На Skorpija25, Ladyyyy567*, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Ајде јас за себе да си кажам. Во три ипол години неможев а да не приметам дали ќе имам проблеми или не. Додуша и мене не ми е јасно кога ќе речат се се смени кога се земавме ама ајде. Јас и во врска знаев дека ќе имам проблеми и не сум прифатена од нивна страна, ни како девојка ни како снаа после тоа. Ама и додека бевме во врска мм застануваше на моја страна. Имало и ситуации кога ќе ми рече дека сум претерала но тогаш и самата потајно сум знаела дека навистина претерувам и дека ме обземал момент на бес. Еве и после 15 год уште е на моја страна :).
    Знаеле и мене често да ме прашаат "добро не ли ја знаеше свекрва ти прерходно, зошто се омажи тогаш".
    Одговорот и тогаш и денес ми беше дека се омажив за маж ми а не за свекрвата, бидејќи гледав каков е мм и каква душа носи а не каква е мајка му.
    Фала богу не згрешив. Има ситуации каде што има префини родители, супер ја чуваат снаава и внуците ама мажот сакал да пие, сакал да шара и што уште не.
    Неретко се гледало уште во врска што и како ќе биде, ама заљубени, пристрасни па поминуваме преку тоа. И после ....

На 1209, Annora, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Izabelcee

Izabelcee Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    44
    Здраво вака јас имам еден проблем.. значи свекрва ми премногу се мешаше во брак живееме одделно ние горе они доле но цело време бевме под камера малте не се што се случува она знае и во се се меша башка згора на се го сврте и свекорот против мене па почна проблеми од типот зашо не кажуваме каде одиме не се знаело кој е снаа кој свекрва детето не сум и го давала и ред други глупости е јас ставив тука точка несскам никој да видам да слушнам доагаат да видат дете муж ми коа е тука и се пикаат со муабет кон мене како сум ова онс јас само кутам а додје некој на гости одма нспињаат детето да иделе да го виделе важна маж му му викам ако некој сака да го види бујрум нека дојде.. не знам ќутев ги почитував не чинев се развикав кажав од мене ни добар ден да не очекуваат абе не престанаа да ми се упикувсат и замараат..

8. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Ете баш ова е тоа што сакав да го кажам. Секогаш вниманието се насочува кон свекрвите, наместо кон сопругот. Секогаш тие се виновни оти биле мед и млеко, па се промениле. Свекрвата не ни можеш доволно да ја запознаеш во врска, ама и да можеш не верувам дека ќе раскинеш врска со човек кој го сакаш и ти одговара само поради мајка му.
    Она што е важно, е да го познаваш идниот сопруг. Да знаеш колку те поддржува и дали секогаш ќе застане покрај тебе. Ако тоа го имаш, не ти треба ништо друго.
    Несогласувања секогаш ќе има и со твоите и со неговите родители. Различна генерација, различни размислувања. Ама се додека стоите еден позади друг, ништо не може да ви влијае на бракот.
    А ти @Elena1001 еве го докажа тоа и баш ми е мило што е така.

Си разговарала со сопругот?
    Превзел нешто во врска со ситуацијата?

На Ladyyyy567*, SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Така е, свекривите на игнор и бркај работа. Јас така правам последниве 4-5 мес, ќе маправам ручек и ќе излезам или си работам во соба. Нема оправање. Со дете е подруго, ама јас сама ќе го шетам, ќе го ранам, не ми треба она. Да не дојде до игнор, после тоа е лесно. Еден таков остаив, ама тој си одеше по кафаните а дома мама све спрема. Касно ми текна, многу касно. Најубаво е одвоено, ама кога граделе куќи што мислеле. Тоа е, само игнор.

На Herrera, RosettaStone, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Izabelcee

Izabelcee Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    44
    Сме разговарале батали не се замарај ајде не претерувај.. он е таков по мирен и кутлив..

11. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Епа не може батали кога очигледно имаш проблем. Не си ти должна да се расправаш со неговите родители, ами тој. Бара ручек или сам си готви? Ако бара, да не му правиш и ќе му кажеш да батали и да не претерува.

На cresa-jagoda, Bezimenka90 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Тоа со кревањето спратови е проблем. На некој начин ги врзуваат синовите. Сакале - нејќеле ќе живеат таму со женичките. И снаата ќе си го крка од свекрвата. Или обратно. Ретки се оние што се почитуваат меѓусебно. Реално, најдобро е што е можно подалеку. Барем за мене. Да си бидеш на раат. Барем не може дома да ми доаѓа кога сака.

На Anyshka, mKdevojce, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    За спратовите може и да немале пари за нов плац па најдобро е тоа да не е изговор дека ве врзале за нив.

Подобро е да створите свое и спратот да остане на нив.

Значи сакам да кажам дека спратот не е крив односно не треба да биде. Секој може свое да створи.

А вака некако е ептен лошо. Кај го створиле па уште и да не ни чини.

А да го немало спратот?

На RosettaStone, Meckicja, An-na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Ќе си одиш под кирија. Не сум должна да седам на спратот.

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Malku e of topik no sakam da vi dadam iskren sovet cuvajte si go zdravjeto nervite mirot spokojot bidejki sega ste mladi i se raspravate za banalni raboti, koga ke ostarite ili koga ke dojdat godinite da se spravite so sopstvenite problemi( deca, drustva na decata,pari za fax,mazenje zenenje) nema da imate nervi. Ne si go gubete zdravjeto za nekoj shto ne vi e ni krv ni ve stvoril ni pak zivotot za vas ke go dade za vas. Cuvajte se za sebesi za decata!!! :hai:

На Martka, ma4e1311, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Замисли да не сакаат синот и снаата да живеат во спратот направен за нив. Колку го имам ова слушано, па они за што го правеле? Па што ќе збореле луѓето, толку ли биле лоши што децата избегале од нив? И зарем при готов спрат они да одат на друго место?:worried:
    Јас досега не сум слушнала некој да оди да живее на друго место, а да има спрат, без разлика дали сакале или не.

На Anyshka, cresa-jagoda, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Колку за информација... свекрва ми ќерка ми ја вика сине, а син ми ќерко :D Go figure, haha. Ама па мене ич не ми смета. Како сака нека ги вика, се додека е со добра намера зборот.

На cresa-jagoda, RosettaStone, kuc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас имам спрат кај свекрва ми, па се преселив.

На ElenaOfRivendell, happygirl, SandStorm и 12 други им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мм има спрат кај неговите, па си купивме стан. Одлично живеам со нив, многу ми помогнаа дур имав бебиња, а замисли во различни населби сме.

На ElenaOfRivendell, happygirl, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Да ви кажам искрено баш ми е мило што ве читам така. Мислам време е веќе да се престане со правење катови за поколенија и секој да си живее кај сака.

На Anyshka, ocicka2014, happygirl и 10 други им се допаѓа ова.