Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

З'ш да не ги фаќа гаќите од син ѝ? Нејзино дете си е, за неа најчисти гаќи се на цел свет :D

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Некогаш смотана сум, не сфаќам дали луѓето се зезаат или се озбилни, се надевам се зезаш :rofl:

bibiiii, NarCis@ and SummerGirl like this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас сум му жена и јас ќе го перам. Што има мајка му да доаѓа да го пере? Кај неа нека си го пере.

Anyshka, Meckicja and bibiiii like this.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зезам :D Ама факт е дека на мајка му, неговите гаќи неа ѝ се почисти, отколку на снаата :worried:

wannaBeMomma and gjoker4e like this.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

јас ако се прашувам секој побашка и ни дај ни земи

cresa-jagoda likes this.
  6. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Вака сега,кога пишав секое смукање смукам и кај неа, не се дообјаснив, брзав да одговорам, кај нив на средниот спрат го смукам стално ходникот, зошто од тој спрат се качувам на мојот, секако морам да го исмукам зошто џабе смукам кога сето ѓубре од таму ќе си го внесам ксј мене во ходник. Не и смукам ксј неа во дневна, најдолниот спрат е тоа, туку знам да исмукам еднаш во месецот и кај неа во спална зошто пак ќе кажам ѓубрето од спална кај неа оди во ходник и истото кај мене, резултат џабе чистено и кај мајка ми дома кога ќе смукав и спалната ја смукав. За пуштање машини пуштаме како ќе стигнеме зошто е една машина на средниот спрат и кога ќе се нсполни корпата со бели, дали јас дали она ќе пуштиме мене ми е исто или па со шарени пак исто ми е, мада повеќе пати јас пуштам машина и не ми е проблем тоа. Единствено од детето само јас си пуштам машини. За колата исто би постапила и доколку татко ми нема кола, што да му правам. Е сега зс колата највеќе се нервирам ама маж ми не сака да им рече за пари за колите за било што освен за гориво (што стално им кажува има/нема, стави) затоа што утреден свекор ќе си рече јас дадов пари за регистрација ќе си одам со неа на работа кога сакам, вака нема право на збор пред да ја земе кога сака, мора да праша. Не е толку страшно и тешко, имам мир, има денови кога ич не ги гледам, па ни во ходник, не е кско порано кога ќе ми се трупосаше горе свеќи секое утро или било кое време од денот, им го дотера син им умот. За делба, мало место сме и да си направевме на друго место куќа пак ќе бевме блиску секој ден ќе ја гледав ќе ми идеше, а гледајќи ја кога оди кај роднини што се овде, знае да им седи по 3-4 саати нели подалеку е од дома, па и кај мене би било истото,а вака кога ќе дојде некогаш кај мене горе, седи 15-20 минути си оди. За толку не ми е проблем ќе ја истрпам. Кога прави ручек она тоа е, исто како вие делените во различни куќи/станови кога им одите на ручек на свекрвите еднаш неделно.

Last edited: Feb 18, 2020
    Anyshka, IRBBB and happygirl like this.
  7. Lovely22

Lovely22 Истакнат член

Доколку ЗАСЛУЖУВААТ кога ќе купам за мене за јадење ќе купам и за нив, ќе исчистам и кај нив... воопшто тоа нема да ми биде проблем. Можеби свекорот и свекрвата на @Nevenche26 се луѓе што ја почитуваат па ппради тоа функционораат на тој начин.

IRBBB, Skorpija25, Nevenche26 and 3 others like this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Убаво кажано. Се според заслуга.

9. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Абе не се некои цвеќиња, предобри, повеќе се дежурни мрчатори, ама решив да не се нервирам зошто во тие години се, други генерации се. Пак ќе кажсм не ми е совршено, не верувам дека кај некој е така, ама секако се постари, родители на мм, како што ги почитува он моите, така јас и неговите. Знам дека повеќе даваме во куќава ние од нив, јасно ми е, ама така е маж ми воспитан и одгледан, така правеле татко му и мајка му за баба му и дедо му, така сега приближно прави и он. Реално времињата се сменети, јас нејќам даа се замарам и да правам како нив порано, ама нешто од нешто можсм. Не е страшно да купам 3 пара гаќи од по 100 ден во годината за неа и не ми е проблем да купам 5-6 пати во годината по некоја зденка,салама, сирење, паштета, павлака за нив, се додека знам дека мсж ми истото би го направил и за моите. И таму кога одиме знаеме да купиме по нешто вакво и затоа не е проблем. Они ми сметаат со одредени постапки, ама се додека е маж ми на мојс страна и ги става во ред, се овс ќе го правам заради него. Секако нема ни они, а ни јас да сум вечна.

10. riba79

riba79 Популарен член

A kukjata Nevence vie si ja kupivte ili go dobivte gotov spratot od svekorot i svekrvata? A po cemu treba vozrasnite da gi pomagaat decata od 30 godini koi si imaat familija? Toa samo kaj nas u Mk go jma. Da mu dades kukja i da go izdrzavas dodeka si ziv.ke si napravite vasi pravila vo kukjite sto ke si gi napravite ili kupite..

11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Куќата е готова уште од таткото на свекор ми, досредена од свекор ми и свекрва ми, а нашиот спрат беше карабина, ние си го направивме и опремивме, се од наши пари. Јас нигде не напишав дека треба мене некој да ми помага.

bibiiii, Skorpija25 and riba79 like this.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

И мене ме зачуди.
    Бабите, а и мајка ми, цел живот "сине" и "синче" ме викаат.
    Прво женско сум, второ очигледно 3 мајки немам. Мене па не ми е чудно.

dunika, happygirl, mssuniquee and 5 others like this.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Мене не ми се свиѓа тоа сине, мене никој не ме викал така, по име, нагалено, сега син ми го викаат, кажав дека не сакам така да го викаат, дека ни јас сине не го викам, пак продолжуваат, ама нема се карам за тоа. Тоа е. Не ми е убаво да, ама тоа е. Не се лутам, ко што не треба да се лутат дека им кажав дека не ми звучи убаво.

SummerGirl likes this.
  14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Јас само да се изјадам... Значи повеќе од очигледно е дека нема шанси да работам. Свекрва ми воопшто не се замара за детето. Одвратно се однесува со Ќерка ми, значи воопшто не преувеличувам. Додуша и детето тоа го чуствува па не сака да седи со неа. Кога пред малку и побара слики од албумот да гледа,а оваа ни без трунка срам пред мене и рече не можам ме мрзи и тоа со дрзок глас,си замислувам како ли би било да не сум присутна? 4 год соба до соба а воопшто да не е заинтересирана за неа. Само пред луѓето мила на баба значи милион пати сум сведок била. И кога да ја прашам зошто е таква таа и на мене дрско ми враќа. Но ајде јас сум туѓинка и не сум битна ама внука? Едно единствено? За она кое велеше ајде што чекате јас ќе си чувам внуче ти ќе си одиш на работа... Се додека не се роди..И веднаш бегање од обврски. Да не знаеш за сопственото внуче во соседната соба каде и стојат играчките,што сака а што не да јаде.. Не можам веќе ,уморна сум...

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Немаш потреба од свекрва да ти гледа дете
    Пушти си го во градинка и тргни на работа

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И мојата е лицемерна. Пред други - Ела сине баба да те гушне. А не дошла да ги види децата. За да не ги чува плаќав жена пред да тргнат во градинка.

bibiiii, cresa-jagoda and No Makeup like this.
  17. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се и во градинка да оди треба да има барем уште еден што ќе ја води или чека,и да седи со неа дома кога е болна. Оди во градинка ама еве три недели е дома...не може да се среди од бронхитис. И кога е болно треба на лекар да ја води,а таа до продавница не ја зема. Како и да е реков да се изјадам само

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Зошто свекрвата би имала обврска да чува внуче? Од добра воља да, но не од обврска

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

А во странство да сте, сами самцати, кој ќе ви чува дете?
    Јас сум 99% секогаш на страна на табор снаи, ама некогаш стварно се претерува.
    Не сакала да го чува, не сакала. Нејзин избор, нејзино право.
    И мене баба ми не сакала да ме чува, па ете и јас пораснав.
    Не знаела играчките кај и се, што сака да јаде...мојата баба не знаеше како изгледам, па никому ништо.
    Помина и тоа. И кај вас ќе помине.

20. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Да ама во странство да земеш боледување за болно дете без проблем ќе ти дадат, а овде ќе те избркаат од работа и друго во стрснство имаш примања да платиш жена да ти го чува 24/7, а овде за тие 8 саати што го чува, ќе треба да и јс дадеш цела плата зошто толку ни се платите.