Па вложил најверојатно цела куќа од темели,малку ли е тоа? Оспособен за живеење е валда спратот кај што живее мајка му,2 3 соби,јас така претпоставувам.
Ima kujna zaedno so trpezarija , wc , dnevna soba i spalna Taa spie vo dnevnata nie koga sme tamu Spratot ne e mn golem ama rabotite sto se vlozeni se mn skapi kujnata wc-to, fasada na kukata, dvor ureden So mazot mi nemozam da se raspravam toj ke reci odi iznajmi ama poveke ne se vrajkaj ovde Od temeli da , se iznamaci dodeka ja napravi
Da ama toj ke misli vo smisla ne se vrajkaj ovde a i nema poveke da sme zaedno Ke treba da ja napravam golemata
Можеби му е криво затоа што тој ја опремил, ама кога е таква ситуацијата треба и тој да разбере и да најдите решение а не да се заканува и само по негово. Вие не планирате да се враќате во Мк, нема потреба уште еден спрат. Нека си среди со мамичка ако е неиздржлива ситуацијата, не си должна ти да трпиш.
Na kraj kraeva ima mn sto nemaat...pa vie dobro ste se obezbedile mozite na deteto da mu otvorite kniska i se so sakate da investirate vo kukata,stavajte gi kaj nego na smetka,poblagodaren bi vi bil od sto kuka vo rodniot kraj za calamenje na tato deka bil na pecalba
Штом се плашиш дека ќе те остави и не си спремна да превземеш ништо, тогаш прифати ја ситуацијата таква каква што е, издржи и тоа е тоа.
@SINOLICKA_123 извини вака, ама таков маж не ти треба. Сега е тоа е проблем. Утре ќе имаш проблем кога ќе родиш дете.
Е па кажи му на твојот да одите во нешти свое кога сте во МК, а не со таа аждаја. Твојата свекрва е директна, а мојата индиректна....да не речам...подмукла.
Одма трчате со совети од типот разведи се или изнајмете нешто/ одете под кирија. Јас колку што сфатив членката нема други проблеми во бракот освен тие две недели кога е во мк. Најдобро кога ќе доаѓате да се договорите барем некој ден за на друга локација да издвоите. На пример планина или море. Така помалку време ќе поминеш со свекрвата и нема да ви биде монотоно. За другото за доградување се сложувам со членките дека не ви е потребно. Ако имате плус пари или чувајте ги или трошете ги на шетање или некои други лагодности. Не го оправдувам ни твојот сопруг, ама дај му малку време и ќе видиш дека и сам ќе сфати што прави мајка му па после и сам ќе бара да поминувате помалку време таму.
@AsteryStella Да бидам искрена ми беше некако контрадикторна во некои коментари и како со иронија да одговори на членката. Каде ќе го шетала на ладното, на топлото итн. За терање или заповедање мислам дека изумреа тој вид или се редок вид што некој можеше да им заповеда. Повеќе би рекла дека има баби кои многу ги сакаат своите внуци и ги ставаат пред се друго во животот. И баби кои прво се тие па после се друго а внуците може и последни. Мене кога ми помагале во неколку наврати ми било жал да им оставам други обврски, дури и јадењето за детето им било спремно. Едноставно не сум сакала да ги мачам. Кога ми требаше подолг период да ми ги чуваат си платив жена. И јас гледам како покрај тоа што им чуваат деца им чистат, готват, перат, собираат алишта и сл. Едноставно си викам може тоа ги прави среќни, да помагаат и работат. Кога подлабоко ќе размислам тие немаат обврски по дома, деца средени, ручек направен, тие само да шетаат и да се средуваат. Жените среќни задоволни, си користат помош и уживаат во животот. Ние сакаме се сами и немаме време за себе си, па ни за маж и ете кавги низ дома. И ова е умешност, само е греота кога спрема такви стари луѓе што им исчувале деца се неблагодарни.
Како нема проблем со мажот и? И рекол оди изнајми стан ама овде да не се враќаш веќе. Ваквото однесување ако не е проблем, не знам ..
Не мислев на конкретниот проблем што го напиша членката. Мислев на тоа каков им е бракот општо, по напишаното сфатив дека други проблеми немаат. Ако сум грешка нека ме исправи членката.
не ја правиш ти, само одолговлекуваш да дојде неизбежното, џабе е кога еден дава се за опстанок а другиот мува не го лази, ако размислуваш на овој начин спремај се за разделба, после ке ти биде криво што не се случило порано
Доколку смениш мислење и се вратиш сега летово гледај и мт да е постојано со вас двете. Па така таа и да почне да се кара за нешто твојот ќе и се спротистави, ќе виде дека цело време си била ти во право. И избегнувај ја, што и да ти збори игнорирај ја, нека се нервира таа за што па ти.. Каква е таа жена не разбирам, место тие две недели да ви се радуваа таа се кара..