Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Извини, не прочитав никаде, што точно е проблемот со свекрвата, какви проблеми прави?
    Колку пати годишно одите кај неа?
    Мислам дека малце ми нема логика толку нервирање и карање со маж ти за ова.
    Сите овде имаат проблеми, таман работа ако за се ги оптеретуваме мажите.
    Вие живеете сами, далеку од неа.
    Некои тука секој ден се расправаме со свекрви.
    Ама тие им се мајки...
    Издржувам едвај секојнпат кога одам на гости, зошто секој пат има што да се каже, ама си викам, ај знам колку ќе трае после ќе си одам дома.
    За последното што пишав, не му ни кажав на мм, се понервирав малце па ми помина.
    Ако до толку е голем проблемот и толку те боли, ич да не ти е гајле, оди кај твоите. Маж што сака ќе биде реален и ќе биде на твоја страна.
    Ти не му забрани да отиде во таа куќа, па не треба ни тој да бранити да одиш кај ти е удобно.

На Jana06, SummerGirl и Summer16 им се допаѓа ова.
  2. SINOLICKA_123

SINOLICKA_123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    248

I jas mislam deka ke svati i deka ke bara pomalku vreme da pominuvame tamu

На Pelargonium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SINOLICKA_123

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    248
    s

Se e za nea problem oti izleguvame oti setame oti gosti vikame oti kasno sedat
    Oti ne nema doma, se bukvalno se e problem
    Jas sum nedomakinka jas ne go gledam deteto mazot itn...
    Jas nejkam ni najmalku da go opteretuvam, ona ne opteretuva dvata koga sme tamu, kako so imase clenka napisano namesto da se raduva ona se kara i vnuce se rodi i se dzabe zenata ne se izmeni
    Duri sakase da dojdi i stranstvo da zivee so nas ama sreka ja odbija za pasos
    E sega tie nedeli tamu so sme ke se kombinira nekako toa e...
    Zavisi dva pati godisno ili tri vo zavisnost od rabotata kako mozime taka odime sega letoto povrke ke ostanime

4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    IMG-12a36014cf5691453f9c00bebdbe67f8-V.jpg

На Охрид88, Summer16, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Која е поентата на бракот ако при првиот проблем го оставаш мажот и си идеш? Работиш во странство цела година, доаѓаш дома да се одмориш и дозволуваш некој во твој дом да ти го руши раатот.
    Не и давај значење, нека си збори, а вие терајте си по ваше. Викајте си гости, идете си на гости, викенд на планина, кај твоите... Купи и некое поклонче да види маж ти дека се трудиш, па кога ќе ти врати она со лошо нека си се расправа тој со неа.
    Може е во климактериум, хормоните и вријат, па си бара со некој да се расправа. Батали ја таму, кога ќе почне да се расправа кажи и дека не ти е дојдено до кавга и излези си. Не знам која пиша погоре ама стварно е полесно кога директно те напаѓа отколку индиректно. Ај уживај си во животот :)

На SandStorm, IRBBB, Summer16 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Па не оди ти.
    Што бараш?
    Седи си дома...
    Или ако сакаш толку да дојдиш, оди кај твоите седи, или пак во хотел.

На cresa-jagoda, SINOLICKA_123, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    @Jana06 јас пишав. Мојава индиректно провоцира. Пред некој ден го испровоцира маж ми на телефон, ама јас останав смирена. Со оглед на тоа што јас не и се допаѓам, ќе направи се што може за да ме раздели од синчето нејзино. Му има кажано да си бара друга жена. Јас не сум била за него. (facepalm) За неа е добра снаа онаа што на неа ќе и се допадне. Простаклук. Јас да сум на место на членката ќе гледам некако да се воздржам. Ваљда маж и ќе сфати каква е мајка му.

На cresa-jagoda, bibiiii, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SINOLICKA_123

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    248

Istoto e i kaj nas kako zbor do zbor jas da go imam pisano.
    Najdobro vozdrzanost duri ni svatat ovie mazinata nasi

На cresa-jagoda, tina2018 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. AsteryStella

AsteryStella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    178
    @SummerGirl (facepalm) За неа е добра снаа онаа што на неа ќе и се допадне. Простаклук.
    Ова е луда работа.Па нека се мажи она за која сака,што го тера син и да најде друга.

На cresa-jagoda и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    Така и одговара. Не и одам по газот, па затоа така збори. (facepalm) Што да се очекува од проста и неука жена. (facepalm) Она немала ни свекор, ни свекрва. Газда си е откако дошла. Го команда свекор ми, а ги команда и синовите. А куќата кај што живеат е на свекор ми. Со прст нема мрднато за да среди нешто. Она не може да работи. Тешко и е.(facepalm)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Мајка му е вдовица колку што сватив. И сигурно и на мт не му е сеедно што е сама. Дали одамна е вдовица. Може само и е тешко.
    Во последно време имам сватено дека добрината убива. Односно со добрина некако ги победуваме ваквите негативци. А и кога ќе почне да те напаѓа нешто ти речи и "да така е, ти си во право" кога ќе ти рече дека си недомаќинка ти речи и "затоа земав маж домаќин од домаќинска куќа за да ме научи" и терај си по твое. Како што ти рекоа и во претходниот пост купи и поклонче нешто, спремете се за шетање и речи и ајде со нас, немора којзнае каде ете до парк, чаршија. Ќе биде збунета верувај ми и ќе незнае како да се понаша. Јас во моментот кога престанав да слушам што збори и кога престанав да си ставам на срце верувај дека се препородив. Помалку нервози и повеќе љубов. Кога можам им завршувам по некоја ситна услуга, мм гледа дека не сум јас таа што ги гледа како непријатели и кога ќе се дрзнат да кажат нешто за мене скока како лав да ме брани. Престанаа веќе да коментираат и сите сме раат.
    Така да не дозволувај гневот да влезе во твоето срце, знам дека некогаш и нервозна не фаќа од нивното име ама ќе бидеме и ние на нивно место, незнаеме што не чека. Само полека и со повеќе позитивност.

На andrejko82, SandStorm, m.i.g и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Најдобар совет досега, тоа ми беше и мене поентата. И кај нас исто кога ќе и скокне да ме брани дури мене ми паѓа жал, па јас го смирувам. Битно со мажите да сте како што треба.

На cresa-jagoda и SINOLICKA_123 им се допаѓа ова.
  13. AsteryStella

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    178
    Тие што не работеле цел живот,тие знаат најмногу да кажат како се работи,како се прави куќа, како се печали за деца .....Општо таквите луѓе почнав да ги избегавам и многу подобро ми е, или пак едноставно и просто од едно уво влего од другото излегло.

На Someday и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    Нормално дека тие се најпаметни. Дури се чудам. Цело време плеснати дома и ќе дрндаат како треба да го живееш животот.

На bibiiii и hristinan12 им се допаѓа ова.
  15. AsteryStella

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    178
    Иди речи им дека седат дома,одма имаш муабет абе дома знаеш ли колку работа има.А ние што цел живот идеме на работа и дома се да потаманиме ништо не сме завршиле,уствари имав еднаш одговор е да бе ама ти земаш пари што идеш на работа, а јас се што потаманив дома кој да ми плати.И иди па објасни се дека ние вработените треба да изгубиме по 9 саати во денот на работа плус дома се да средиме.Они ако пола ден го легачат.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    Веќе имам пишувано за мојата свекрва. Цело време е плесната на креветот. Станува само за ручек да направи. Чистење, перење....еднаш неделно. И само гледа да се пикне по комшии. Не знам што жена ќе беше. А отидам таму одма кука како на неа и е тешко. Едвај се воздржувам да не ја отерам у три лепе. Сака и да и слугуваш. Мало сутра. Кај неа дома она команда, ама сака да команда и кај други. (facepalm)

Како да се пронајдов во постот на @SINOLICKA_123. Иста е и мојава. Сака само да ја жалиш. Научив да не и придавам значење.

На SINOLICKA_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SINOLICKA_123

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    248
    Fala za sovetite
    Taka i ke napravam
    Inaku sega brzo e vdovica megutoa od toj karakter ni so svekor mi ne ziveeja zaedno godini toj bese odelen , ne ziveeja zaedno.
    Moze i e tesko plus sin edinec e i se razbiram ama jas maksimalno se potrudiv
    Ona e se ok koga sum sama ili so detenceto ojdena megutoa koga sme so mazot mi tuka nastanuvaat kavgite
    Do nekade i nego go najduvam kriv
    Ama sega ke probame drugi taktitki pa da vidime kako ke odi rabotata.

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Човекот кој се плаши највеке можеш да го контролираш не за џабе е ова кажано, кога чуам се жалат тука оти не биле домаќинки зашо и давате до значење и и се правдате кажете и не сум домакинка и одјеби како да се плашете од зборовите.

На Luna91, lovestoneddd, AsteryStella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Вака што те читам мислам дека мажот ти си мисли само на себе, како тоа да одете некаде каде што ти ке бидеш омаложувана? А и ако треба маж да убедуваш за нешто тој самио ако не е свесен незнам што да кажам. Постави му ултиматум или со мене или со неа ја тоа ке направам на твое место.Добронамерно ти кажувам од ова што го пишував ова го заклучив.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SINOLICKA_123

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    248
    Toj stalno ja pravda deka ne e samo taja problemot
    I nie sme bile vo krivo nekogas i nie sme se raspravale neznam so..
    E demek ovaj pat mu se zakanil deka ne smej nisto da zbora deka poke nema da odime tamu pa da vidime
    Taja mu rekla poke ne zboram nisto ajde da vidime

На hellocity му/ѝ се допаѓа ова.