Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Сите дома се на куп, а темава замре.
    Чудно. :D

queen19, Mantub, happygirl and 16 others like this.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

зафатени се с’с короната :D

3. princess5

princess5 Форумски идол

Ми ги зема "зборовите"

crazylady, SandStorm and cresa-jagoda like this.
  4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Ne brojat kolku sumamed i paracetamol im ostanal po skafovi,po neseseri,vo tasni:sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::|:|,ama dobro e so zdruzeni sili barem.
    Mala sala na makava..

5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

не смеат за зузнат сега

bibiiii likes this.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Несмеат да пишуват пред нив ке ги видат

7. RAK91

RAK91 Популарен член

Да се истресам и јас овде во групава :)

Со новороденче, уште не знам кај се наоѓам, сама сум со него по цели денови ради ситуацијава, уште она ми ја исцрпува енергијава.

Таман ќе го нацицам, ќе го ставам во гнездо/релаксатор, ќе се качи горе кај нас и ќе го земе во раце за да го види и ќе го разбуди! И викам спие малиот, ако ако да го гушнам малку!

Сега го нацицав и го ставив во релаксатор, дојде, го зеде и вика Заморна си ти, одмарај, ќе го земам јас долу малку! Седам, ја слушам и не ми е верно. Кој и рече дека сум заморна? Кој и рече да го земе!? Детето воопшто не ме заморува!

Вчера и викам бебето треба да цица, време му е, и ми вели Не, не е гладно, еве му ставив цуцла.

Значи цело време се натегам со неа! И сега го чекам маж ми и ќе ги седнам да им кажам дека Јас сум мајка, јас ќе кажам кога ќе јаде, кога ќе се бања, кога ќе спие!

Тешко е!

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ете уште една финичка што ќе си пати :D Во целата ситуација со епидемијата, се радувам дека никој нема да примам и првите недели ќе бидат само за нас (уште не сум породена) , зашто и јас малку имам проблем да си кажам со време, па си трпам.

Feminka22, Bebac, bibiiii and 2 others like this.
  9. RAK91

RAK91 Популарен член

Како да се радувам кога Во целата ситуација само свекрва и свекор може да не видат дека сме во иста куќа :) Да полуди човек.

Јас си трпам, дури не ми пукне филм. После ќе биде лошо...за неа.

Bebac and Jana06 like this.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Пред да ти пукне, пробај уште малку со добро. Но, не верувам дека ќе наидеш на разбирање.
    Штом дојде бебе во семејството, доаѓаат и нови проблеми со свекрва/свекор, па и со сопругот.
    Мисли на себе, треба да си силна за бебето.
    А да заклучиш врата и да не може да доаѓа кога сака? Сепак сте различни семејства и треба да се почитува тоа.
    Ти посакувам со убаво да ја разрешиш ситуацијата.

11. drugarka

drugarka Популарен член

Не се објаснувај, земи и го од раце, ајде бабо, треба да спие/цица чаоо ќе те викнеме после.
    Тешко ти е сега, многу емоции и се' ти смета. Сите разбираме.
    Ама најубав период е, толку брзо ќе порасне, ќе се чудиш кога било 50тина цм бебуле.
    Земи го во спална и гледај си го и гали.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Е па ние што коментираме да се бега подалеку, сме лоши. Седете драги мои со свекрвите и трпете ги нивните фрустрации. Не може секој да живее одвоено?! Додека не создадам услови не се ни мажам. И на мене свекрвата ми го земаше детето од раце. Ама кога ја отерав во мајчина не ни помисли тоа да го направи. Ќе седела кај нас на гости и ќе ми кажувала како да го чувам детето. Ма немој. Јас од Марс сум падната. Не сакам да ми доаѓа. Имам читано коментари - Не се расправај заради атер на маж ти. Ајде бе. Ако им ќутиш и тој и таа под нозе ќе те згазат.

13. Izabelcee

Izabelcee Активен член

Da si mi ziva !!!

Svetoslava, Bebac and SummerGirl like this.
  14. marchi-cool

истиов проблем го имаше кумата. Само ден да светне ете ја таа на врата кај нив додека кумата не и ја заклучи вратата. Оди старава и оп заклучено. Почна да плаче да врти по телефони кај синот му вели леле не ме пушта да влезам ми заклучи триста сцени. Се јавува човекот кај кумава и кажува мама се јави си ја заклучила вратата. Оваа одговара заклучив со бебе сум сакам да одморам дур спие а не да се маткам со мајка ти од Сабајле и цел ден тука да ми седи ќе отклучам после и толку.

15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Imate li moznost za svoe?
    Sega imas 1 dete i toa bebe...neka vi e zdravo i zivo..natamu ke imas mozebi uste 1 2... zdravje!!!
    Dali mislis vo sekoja manga deka ke treba da ja istrpis ..
    Mislis deka mozes da odmoris koga bebe spie,da si iscistis napravis rucek ili bilo sto, a ona da ne tropa ili zvoni za da go "vidi" "gusne"... na baba ubav toj!!!!!
    Najiskren sovet moj dokolku ste vo moznost neznam kako vi e planot, no da se odelite...
    Ako ne se odelite ke imate doprva mnogu problemi, doprva ke gubas nervi,a Bogami ke ti trebaat za deteto/decata..a i za mt ke ti trebaat,zasto tek ste na pocetok.
    Zaradi koronova morav da dojdam so decava kaj niv, (mm e vo prvite redovi,pa da ne ne mislel sami da sme odele tamu..ajde da ne go zagrizuvam nema problem)-ova e 5 den i veke moram da pijam 2 pati kapucino,za da mislam deka e kafe(ne smeam da go pijam zaso na bebkata od 2 mes i smeta,drugite 2 se pogolemi).
    Sum pisala i vo dr temi... svoj dom svoj red i raj..Ne dozvoluvaj da go izgubis na dolg rok ke se seknes.
    Nemam nis protiv da gi gledaat da gi cuvaat, im davam se.
    No... redot jas go pravam.
    Postavisi granici na miren nacin,ako ne gi pocituva ima i los:yawn::yawn::yawn::yawn::yawn:

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Јас не знам како им ќутите бе? Да ми доаѓа да ми зима дете и да се прави мајка као она знае се. Е нече мочи. Ќе го симнела долу? Му ставила цуцла ?Аха да. Абре и викам не пипај дете и готово. Нека се лути колку сака.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Заради мажот ќе ќутиш. Од љубов спрема него ќе и дозволиш на госпожата патосот да го брише со тебе. (facepalm)

candy.cane and happygirl like this.
  18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Ma moze nema patos:D:D:D:D8).
    Ne e za SMEEnje ràbotava, mladi site da si najdete izlez sto bi rekol Mickoski CAS POSKORO

SummerGirl likes this.
  19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Мојата од далеку и уште неродено детето пробува да се меша и да прави планови, (facepalm) а можам да замислам како ќе беше да бев во мк кога ке дојде бебето... Кога ќе дојде бебе како уште за поголемо право да си земаат да се мешаат.

Anyshka, bibiiii and SummerGirl like this.
  20. marchi-cool

пишав погоре истиов проблем го имаше кумата. Клуч на врата и ај со здравје. Абе да се замарам со објаснување... Нека прави сцени после колку сака. Жена може да одмара само додека бебе спие. Како мисли таа свекрвата - заморена си одмори јас ќе го земам. Па која може да одмори додека бебето и е некаде со некој... Еве јас не можам. Маж ми да го земе и да ми рече одмори не можам да заспијам не па некој друг.

Skorpija25 likes this.