Znam deka gi ima, rabotam so mn takvi. Jas sum pocnala so 6000 plata na pola rab vreme kolku da ne sedam doma, vo vreme koga ne se mozese da se najde rabota kako denes. A denes ima rabota a nema koj da ja raboti,toa e odgovorot i cela poenta na zarabotuvackata.7 god sum vo trgovija i vidov se i sesto i sekavi...ednostavno e tolku ! Ako ne bi da.rabotat i da.stvorat neka kutat zasto taka im cini da zimaat 200 evra i da gi trosat 100 za cigari a dr 100 da neznaat za sto gi dale a ne napravile nisto vo zivotot.
Epa zemi I napravi so edno dve deca I 200 evra plata jas ziveam so svekor I svekrva I ne planiram da pravam nisto iako si imam moj plac i moj stan od majka mi zasto ja imam celosna podrska od sveki I svekrva mi pomagaat I finansiski I dete mi cuvaat platite ni ostanuvaat sveki gotve jas ne gotvam nisto koga si doagam od rabotata jadenjeto mi e na masa
Па како сакаш ти да си направиш свое? Не сакаш со штедење? Епа, женче, трпи си свекор и свекрва во иста соба, што да ти кажам друго. Па после пак ќе се жалиш дека свекрва ти изиграва мајка на твое дете.
Jas imam 3 deca btw. Toa e tvoe glediste jas ne ti se mesam,samo ne ima razlicni luge i ne e poentata da ne napravam nisto jas za moite deca tuku da cekam rucek.od svekrvami majkami i slicno... Ne sum takov karakter,site sme razlicni i moite ambicii ne se takvi. se toa sakam sama da go pravam zasto ziveam sama od 18 godini i ne mozam veke da se vrakam nazad i da mislam sta bi bi kad bi bi. Zacrtav dom,zacrtav 3 deca, zacrtav napredok i sakam i zafovolna sum na moite gosini sto sum postignala, za razlika od moi vrsnicli koi uste ne se ni mazeni i ziveeat so mama i tato .. i toa e nivni izbor,nema sto tuka da se sporime. Kazuvam za sebe. Super ni e
Епа извини ама колку и да сакав да те поддржам во дискусијава, сега се повлекувам. Ме потсеќаш на една снаа од прв братучед, дете и исчуваа, во градинка нејќе да го пушти, доаѓа дома, за нејзе јадење ја чека, детето нахрането, наиграно, наспано го наоѓа и го остава на тетка ми пак, шета по комшии. Значи излегува дека така ти одговара, јас мислев дека финансиски не си способна да си заминеш, и кажуваш дека ти е во ред, зошто си во таква ситуација, ама не, ти сакаш да си живееш како кај мама.
Samo ja pogresila temata Ve molam otvorete i druga da se iskaze... ama toa od koga ke.se.vrati od rabota umorna.
Epatoa mi e zborot oti vikaat oti nemalo da se mazat ako ziveat vo zaednica epa ne e se tolku crno da se zivee i vo zaednica
Opisa ubavo kako zivee, ona e kako posvoena tamu, pa svekrvai se grizi za site namesto ona za svojata familija... 2 nedeli bev na gosti sekoj den ja prasuvav sto ke pravime za rucek, sakase samo ona da pravi, (jas decata i bebeto da sum si go gledala) vikam taka nemoze... nema da ti sum jas na gosti ti da me sluzis... Eden den ona rucek sto sakaat oni. Eden den nie pravevme. Cinii mienje posle jadenje normalno. Sreduvanje cistenje na dvata sprata, ma mene mi e sram taka... i dva dena koga sedime e isto. A ne pa zivot da teram a ona da mi sluguva...
Izvini ama nemam potreba da se zalam problemite si gi resavam doma si kazuvam vo lice se jas sum iskrena osoba
Иста ситуација , имам само свекрва една година во брак, на почеток кога дојдов да не сум миела јас затоа што све сум пуштала во мивалник а сигурно ќе се затне ( она остатоците од храна ги фрла во wc шољата што за мене е непочитување на храната ) .После полека почна јадење да прави додека уште спијам ( пред 8 h наутро ) ,а ако зготвев нешто јас не јадеше. И уште машините за перење останаа ,некои алишта доколку се само испотени јас сум си ги пуштала на 40 степени е тоа не било перење ,и бидејќи веќе ми се смачи да се спротивставувам за џабе прифатив се да си прави она... Па сега нема право ни да се жали сама така сакаше.
А тек замисли си да влезеш во куќа каде што јадат се и сешто а ти пребираш, па после коментари ќе си слушаш зошто не јадиш а и ќе мора да си готвиш посебно јадење. Тешко многу само се молам на Господ да ми дај сила да издржам...
Добро да ве прашам Нели ви се свекрвите околу 50-60 години? Зарем уште има вакви 'заостанати' во турско време? Некои проблеми што ги читам како баба ми да се жали од свекрва и што е родена пред прва светска војна. Стварно ова старите се како мали деца или толку различно сме израснати.
Моите се постари над 70 години и во се се мешат," дај му го цело шише да не плачи бебето греота е" , "не го носи во двор шо дека има сонце дува ветре малку", "зошто плачело бебето што му е", "нели му даваш да цица" , "не го носете никаде ни на вакцинии гледате што се дешава"Најлошо е што маж ми ги слуша, значи на раб сум да полудам.