1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Мене би ми било драго да не збори многу, ич нека не ми дава. 4 дена слушам како не се фарбале јајца во друга боја освен црвени. Све ние младите сме измешале, шарено да ни било сме сакале. Јас и викам какви сакам такви и она да де, да ти прави како мислиш ама од господа е да се црвени. Да ти преседне искрено. Еднаш вика како сакаш и после слушаш уште 1000 пати ама не треба така

На Anyshka, Svetoslava, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.965
    Жената не направила лошо ич. Пратила јајца, и тоа верувам најубавите. Сеа ти прати и и забогодари се.

И, срамно е што ја озборуваш по другарки. Жената е мајка на маж ти. Не биди алапача. Домашните работи по дома, не по другарки.

На Nevermore, Macito007, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Така беше порано,тоа е стара традиција. Ок е што сака да си почитува. Ти имаш избор или ја слушаш или не.

4. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Да така е и ти си во право, а и она. Има право да даде мислење, ама не е фер, кога ќе речам дека сините не ми излегоа баш убави, да ми рече епа црвени јајца се фарбаат, а не други. Или цела пресреќна сабајлево ја викам да види како ги имам украсено, наместени јајцата, украсено дома, она иде гледа, па вака шарени убави се ама јас не ти ги јадам овие, не ги сакам и му се врти на син ми и му вика "бабе да видиш баба како има наместено доле, пилиња и јајца црвени, ти наредна година бабе со мене ќе си фарбаш, мајка ти нека си прави шарени". Искрено ме повреди целово нејзино однесување.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ај многу драмиш. Си кажала мислење,не зимај толку при срце.

6. @ster@

@ster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    2.982
    Е ај па и ти не и земај при срце. Речи и слободно внучко следна година ќе ти помага тебе како што оваа ми помогна мене, во случај заедно да сте си декорирале со синчето. Речи ако сините не испаднале добри дека се гордееш колку труд си вложила и како убаво ти испаднале другите бои и толку;)

На Meckicja и buba4e89 им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислам дека си го зема при срце тоа што се обраќа на внучето и така индиректно ја вади од такт. За после ако се пожалиш кај мажот да можат да кажат 'Па јас ништо не и реков на неа, ништо лошо не мислев само детето го викнав јајца да му дадам'. И тука следи некоја солза, некое потресување и на синот толку му треба, ете ти проблем после. Ваква беше свекрвата на една другарка.

На Anyshka, Heidi, LucyLu и 3 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Нема потреба од толку. Секој се фали на свој начин. Не треба да се очекува премногу.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, точно ама и секој си има праг на толеранција. Јас и ти не трпиме исто или не се замараме исто и сл. Мене да ми рече само црвени треба да бидат, ќе и кажам сакам шарени и толку. Ич нема да се налутам.
    Ама да ми рече не ти ги јадам, со смеење ќе и кажам не ти ни давам и толку. Пак нема да се изнервирам. Ама не сме сите исти.

На Milobebence, Ladybug98, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Така е.
    Јас да сум на место на Невенче би му рекла на детево, оди со баба ти доле,нека ти ги покаже јајцата. За тоа време јас ќе си продолжам со моја работа. Ич нема да ми биде криво,напротив ќе ми биде мило пошто децава ќе се залетаат по шарени јајца,ретко кој и ќе земе црвено сега. Ќе ја победи со убаво,ако се нервира,плаче ништо.

На kelly.r, Milobebence, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.926
    Жената си се држи до старата традиција и во тоа нема ништо лошо исто како што нема ништо лошо во тоа ти да фарбаш сини јајца и јајца во други бои.Ако не сака да ги јаде јајцата што ти си ги фарбала нејзин проблем,нејзино право е.
    Не го земај при срце и тоа што му го рекла на твоето дете.За да ти е полесно,поучи го детето и на двете да ви помага со фарбањето или декорирањето на јајцата и крај.

На Milobebence, Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Детето е мало, бебе е сега ќе полни годинка не ја ни разбира тоа е трагедијата

И јас тоа си го помислив, кое дете трча само по црвени јајца, сите исти, ама бебе е, муабетот и е демек наредна година ќе разбира затоа ќе го земела. За све си прави така филмови ништо не е како што кажува и затоа индиректно провоцира

Абе јас сум многу оштра на јазик и знам убаво што да и одговорам, си знае она, ама реално збориме за празник, прв пат фарбам сама јајца, немора да мрчи.

Последна измена од модератор: 19 април 2020
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.926
    Е,па не треба да се нервираш.Штом не ја ни разбира,имаш време да го поучиш. :D

На cresa-jagoda, buba4e89 и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Итоа како. :nod:

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Колку драматизирање за банални работи, создавање проблем и каде што го нема. Искрено ова воопшто не се проблеми. Жената сака да се израдува, да и дојде внучето и тоа да е радосно. Па сигурно не им дошло да средуваат и украсуваат за самите нив. Малото им е двигател во таа доба. Имаат време и се фокусираат на љубовта кон внучињата, и не велам дека сите се исти бидејќи ги има и такви што претеруваат.
    И ние снаите знаеме да бидеме лоши. Ако сакаат да чуваат дете одма скокаме дека незнаеле им поминало времето. Не се чувале деца така. Ако несакаат кукаме сме немале помош а таа по цел ден седела. Ако готват кли речат нешто за јадењата ете гужва. Ако чистат кои се они да се мешаат а можеби навистина сакаат да помогнат.
    Некои навистина немаат проблеми во животот па си прават проблем од јајцата, па плачење како празникот им се упропастил и сл, незнаејќи што навистина е проблем.
    Ама да беше другата баба, мајката на невестата да кажеше дека внучко ќе фарба јајца со неа догодина, макар сите биле црвени тогаш немаше да не нервира клментарот. Тогаш ќе беше леле колку му се радуваат едвај чекаат да пркне. Аманте жени свестете се малку дека животот може да биде поубав без вакви ситници.

На PinkGirl*, supergirlmb, baby-star и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    И за јајца ли замеривте на свекрва бе.....
    Стварно со го комплицирате животот...

На Bella*, baby-star, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Па не е баш дека така ќе изреагирам за мајка ми т.е. другата баба, зошто и мајка ми да ми префрла индиректно преку детето и полоша реакција ќе добие, зошто нејзе ја познавам убаво и знам што да речам. Јас сум реална со сите и мајка ми е свекрва на две снаи, ама кога греши и нејзе и ја кажувам реалноста во лице, не е ни она цвеќе за мирисање, само што е далеку па не се гледаме често, инаку за мрчење полоша е од свеки.
    Можда претерувам, ама реално и од нејзина страна нема потреба да префрла на секое зошто биле шарени,а не она како што сакала. Требаше да остане на муабетот "се фарбаат само црвени по правило, ама ти како сакаш така", а не отпосле врти, врти и на секое кажувај прикаски.
    И не е дека е проблем што сака да и го симнам детето за да се порадува на украсеното, туку е проблем користење на детето за да ми се префрли мене нешто.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Na pocetokot i jas se nervirav kaj mm pravat temno crveni dyri kafeavi mi izgledaat i tolku mi se losi...sto Veligden mi se menuva koga ke gi vidam.
    Za crveni ok,.majkami cel zivot samo takvi pravi ama so boja i licat na crveni.|(.Sekogas kako dete sum se raduvala na site dr sto pravat sareni jajca i ukraseni sekako razlicno i preubavo vo duhot na praznikot...I sekoj Veligden go kazuvam istoto, znam decata kakvi sakaat i takvi ke pravam!
    Sega sme kaj sveki i svekorot pred da dojdeme se javi da prasa dali beli da kupel zasto znae deka sekoja godina im gi menuvam:inlove:...
    Epa sega posle 11 godini redno e neli:puke::*:*.
    Ne sum najsrekna sto sum tuka momentalno no morase taka... mm duznost zove od ponedelnik,pa da izbegneme korona,zs e vo prvite redovi da ne napravime belja po doma:@....
    uste poloso pa sto trebase da se selime vo novoto doma i za Veligden ni bese planot da se smestime...no koronava izmesa se:x:x:x:clap::clap:...

19. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Едно е озборување и алапачарство, друго е разговор со една блиска особа и барање совет. Твојот совет сега е далеку полош - домашните работи по дома - у превод ќути си пукни си, само со маж ти разговарај си за маките, пред другите смешкај се. Намерно ги преувеличувам твоите зборови бидејќи и ти го направи истото. Инаку 2-3 пати напоменав дека сум свесна и сигурна за нејзината добра намера.

На Anyshka, Annora, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.701
    Допаѓања:
    175.440
    А оти се нервираш за јајцата?
    Прочитав дека свекор ти ви донел и намирници за викендов. За тоа не си се изнервирала, ами само за 10те јајца.
    Ништо страшно. Заблагодари и се , прати и од твоите , не мораш 10 и ти да и пратиш. Можеш само 3 , најубавите дај и ги.
    Па и да ти останат т.е да не се изедат нејзините ништо страшно. 50 ден се 10 јајца. Ќе нахраниш некое маченце, кученце.
    Не вреди нервози за фарбаните јајца.

На crazylady, duffi, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.