Овие свекрвиве како една иста мајка да ги имат родено. Дај Боже утре и син да имам, само за празници че ги викна да дојдет ак сакет. Брееј читам и не можам да се изначудам.
Не се трпи ова, тие ми кажуваат што да му давам на моето бебе да јади, како да спремам па што чинело, не чинело а мажот ми како безгласна буква си стои настрана и за се мене ме обвинува па мое бебе е зошто да дозволам други да кажуваат, немам нерви повеќе, му реков на маж ми граници да постави, а тој вика кај ти помагат уште мани наоѓаш... Со арно не бива, како на мирен начин да им објаснам да не ми се мешат, на кој јазик???
Прашај ги каде има старечки дом во близина. Ако те прашаат зашто? Речи им да си знам за кога ќе дојде време. И толку.... Ќе ќутат добри 2-3 дена најмалку.
Па вака само ќе ти плеска по нос како детето ти го чуваат,ти чистат,готват.Подобро никаква помош,ќе ти рече еднаш два пати,и повеќе ќе нема за што да ти пререкува.
Хахахах овие нашиве роднини да не се? И мажи и свекровци уфффф. Истиве муабети бљак. Само мм не дава да ми се мешаат околу бебето, другово копија. Ако речам нешто одма сѐ ми сметало. Каква помош бре поише ми одмагаат ама како да му објасниш ќе рече не си благодарна. Уффф едвај чекам да се одселиме од тука. Вие како сте по тоа прашање, се гледа ли крајот? П. С јас не барам помош никогаш, барем на раат да ме оставаше свеки, ама не. Скокање на глава мора 25 саати у денот.
Се заблагодарувам на Господ што не можевме спрат да направиме па моравме стан да земеме. Ќе го плаќам станот до 50 години, и до 100 ако треба. Сега ќе се стрпиме уште малку, инаку јака им душа на тие цел живот што се у заедница. Нерви треба челични.
Што се замарате за секоја забелешка од свекрвата, не вреди. На секоја забелешка од свекрва и маж само да, да и пак правете си по ваше и овие пак нешто ќе промрчат вие пак да, да така е, да и пак по ваше. Во заедница секогаш има недоразбирања, ама не вреди замарање за личности кои не се поправаат и секогаш ќе имаат што да преречат.
Bravo super. 100 pati sum pisuvala i uste 100 ke pisam,30 40 60kv ne bitno. Bitno mir i sloga. P.s. ne se sekiraj za kreditot,site imame po 20 30godini ama zatoa ke si zacuvame zdravje i nervi , da sme zdravi i zivi za da go vratime,(taka se tesam jas
Мами стегну заби, на почеток исто ми трубеше свеки, како таа да е родила. Си напрајв еден штит околу нас, никој освен мене и маж ми да не кажува како треба, нити да ми помага околу неа. Важи и за мајка ми. Верувај претешко ми е некогаш сабајле кога ќе станам секое делче на телово ме боли ама јас одбрав така и за ништо не го менувам. Способна бев да прам бебе, сподобна сум и да гледам фамилија. Речи не сакам помош, можам сама, колку и да ми е тешко ќе успеам сама. Маж ти мора да те поддржи, мора да ти помага поправо треба да сака да ти помага. Доколку жувеете во заедница со свекор и свекрва, нека ги обавува свекрвата обврските за дома, ти само околу беба. Доколку живеете поделени со спрат, клучот мајка и гледај си ја фамилијата. Маж ти нека свати дек е женат и дека вие тројца сте фамилија.
Собери храброст и секогаш во лице кажувај им. И пиши тука кога ќе им преречеш за да не те мислиме. Кога ќе ти речат јаболкото лупено мора ти го прашај го маж ти Љубов моја што мислиш ти како е подобро? Татко си или што си? Мајка ти треба да кажува или јас и ти? Како можеш да не си заинтересиран за сопственото дете? Кога еднаш ќе им преречеш ќе видиш колку е убаво и ќе ти стане навика. Во спротивно ќе мораш да трпиш додека не пукнеш и не им се раздереш како луда. Подобро ти е од одма да ги сечеш. И кажи му тој да ти помага, а не мајка му.
Проблемот на @crazylady е што нема поддршка од мажот. А зошто се мажите треба да сфатат, и ние жените да ги тераме да сфатат. И се другите треба да сфатат кој е потесно, а кој е пошироко семејство. Ако нема осет тој за кого се женал, и зошто воопшто се женал тури му пепелта на таквиот. Се надевам дека ќе смогниш сили, и ќе си заминеш од тој идиот.
Ми се свиѓа советот. Јас го правам тоа малку несвесно. И мојата е полна со фикс идеи и наметнати мислења ама јас толку ја игнорирам што уште немам потреба да побарам помош во темава. За се што ќе ми 'предложи', мојот одговор е: Да, може. Баш ќе разговарам со мм и ќе видиме што ќе каже. И така ја препраќам кај мм и него го замара, на него му доаѓа преку глава и он и кажува да не се меша.
Мажот ти ќе се налути? За што? Нели е ваше детето? Нели ти и маж ти сте тие кои одлучувате како ќе се одгледува тоа дете? Или на цело маало е детето? Ти за маж ти се омажи, или за маж ти, мајка му и татко му? Ти се сметаш ли способна да носиш одлуки за детето кое си го родила? Маж ти, се чувствува ли способен да носи одлуки за сопственото дете? Не може ли без мајка му и татко му да процени каков човек сака да одгледа? Или ај, нека му ја завршат работата мајка му и татко му и ти? За што правел дете? Зошто сакал да биде родител воопшто? Мочко